Siyasete Meze Edilmemeli!

Siyasete Meze Edilmemeli!

Gündem - 2 yıl önce



Adem Sabit NALBANT

Milli Yol Partisi İl Başkanı Zeki Haral;  ülkemizde son günlerde vuku bulan toplumsal gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Haral; “Beş bin yıllık devlet tecrübesine sahip, irili ufaklı devletler ve imparatorluklar kurmuş necip milletimizin beka sorunu, terör tehdidi midir? Düşman ülkelerin tehdidi midir?  Ekonomik buhran mıdır?  Toplumun her alanda kaderine terk edilmiş olması ve günden güne yozlaşan ahlaki ve kültürel değerlerimiz midir? Yoksa bunların tamamının müsebbibi günümüz Siyaset anlayışı mıdır? Bizi biz yapan millet yapan kültürel değerlerimizde, örfümüzde, ananemizde ve inançlarımızda meydana gelen yozlaşmayı maalesef çok yoğun bir şekilde yaşamaya başladık. Her alanda çok ciddi bir ahlaki yozlaşmanın olduğu müşahede edilmektedir. Milleti ayakta tutan çekirdek aile yapısı çok ciddi darbeler almıştır. Ülke için beka sorunu diye tanımlanan diğer meseleleri millet olarak birçok kez aştık gelecekte de yine aşarız ama Türk kültüründen ve İslam ahlakından uzaklaşmış, yozlaşmış, kimliğine yabancılaşmış bir toplumu her türlü tehdide karşın bir arada tutmak imkansızdır” dedi.

TOPLUMSAL RUH HALİNDE GİDEREK YOZLAŞMALAR BULUNMAKTADIR

Türk siyasetine çağrıda bulunan Haral; “Milletimizin birliği, devletimizin dirliği için hepimizin şapkamızı önümüze koyma vakti gelmedi mi? Son yıllarda ülkemizde olduğu gibi İlimizde de sosyolojik ve psikolojik birtakım sorunlar nedeni ile toplumsal ruh halinde giderek yozlaşmalar bulunmaktadır. Öyle ki annesini öldürüp kafasını kestikten sonra sokağa atan bireyler ortaya çıkmıştır. Gerek görsel ve yazılı medyadan gerekse sosyal medyada ki edinilen izlenimler, çağımızda sosyolojik ve psikolojik açıdan toplumsal buhran ve cinnet vakalarının giderek yaygınlaştığı; ahlaki açıdan ve toplumun temelini sarsacak boyutlarda, bağımlılık yapan maddelere ilgi ve kullanım yaşının giderek düşmesi, özellikle gençlerde deizm, ateizm gibi farklı inançlara yönelimin artması, boşanma vakalarının hızla artması,  evlilik dışı gayri meşru ilişkilerin artması, sapkınlık boyutlarına varan cinsel yönelimlerin meşrulaştırılma ve yaygınlaştırılma çabalarının artışı, intihar vakıalarının artması,  haksız kazanca yönelimin artması vb. gibi bir çok sonucu doğuran nedenlerin başında;  yap boz haline gelmiş eğitim politikaları,  toplumsal ümitsizlik, kaderine terk edilmişlik ve millete bir gelecek sunamayan, sadece kutsallarımız üzerinden siyaset yapan, iktidarıyla, muhalefetiyle siyasi ikbal uğruna toplumun her türlü değerini fütursuzca çiğnemeyi kendisine hak gören siyasal anlayış gelmektedir” dedi.

Siyasal çöküşün sebep, toplumsal cinnetin ise  sonuç olduğunu kaydeden Haral; “Bu doğrultuda ülkemizdeki ve ilimizdeki siyasi anlayışın ve siyasilerin kendilerine çeki düzen vermeleri, milletin kutsallarını siyasete meze etmemeleri, özellikle de gençlerimize yönelik bir gelecek ideali, umut ve hedefler sunmaları elzemdir” dedi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

LÖSEV İyilikler Tırı Sivas’ta

2022-09-22 07:00 - Sağlık

KGM’den Sürücülere Uyarı

2022-09-27 07:00 - Gündem

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sevil Sırakaya Ulaş'a Veda Etti

2022-09-22 07:00 - Gündem

Taha Akgül, Bianka Cekusz İle Evlendi

2022-09-27 07:00 - Spor

Yük Taşıma Robotu Birincilik Getirdi

2022-09-22 07:00 - Eğitim

Hafik Belediye Başkanlığına Harun İsa Gültay Seçildi

2022-09-22 07:00 - Gündem

85 Kadro Açıldı

2022-09-28 07:00 - Gündem

Kazanmak Gerekiyor

2022-09-24 07:00 - Spor

Susuzluk Son Bulsun!

2022-09-24 07:00 - Gündem

Firari 3 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi

2022-09-23 07:00 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel, gençlerle birlikte Anıtkabir'e yürüdü

16:10 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de

16:08 - Gündem

Sivas Uluslararası Film Festivali'nde Finalistler Belli Oldu!

15:48 - Gündem

Alim Hoca "Yükselmek" İsteyenlere Başarılar Diledi

15:57 - Gündem

YHT'de Yolcu Sayısı Her Geçen Gün Artıyor!

15:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Alim Hoca "Yükselmek" İsteyenlere Başarılar Diledi

15:57 - Gündem

Sivas Uluslararası Film Festivali'nde Finalistler Belli Oldu!

15:48 - Gündem

Sivas Belediyesi Dilenciler İçin Düğmeye Bastı!

15:10 - Asayiş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. Yılı Kutlu Olsun...

14:54 - Gündem

Adem Başkan, Çalışmayanı Anında Tespit Edecek!

14:51 - Gündem