?Başarıyı Birlikte Yakalayacağız?

?Başarıyı Birlikte Yakalayacağız?

Eğitim - 5 yıl önce



OĞUZHAN SARZEP

Vali Salih Ayhan, ?2023 Eğitim Vizyonu Değerlendirme İlçe Çalıştayı? kapsamında, ilçe milli eğitim müdürleri ve öğretmenler ile Öğretmenevi´nde düzenlenen programda bir araya geldi.

Çalıştaya Vali Ayhan´ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri ve eğitim kademesinden idareci ve öğretmenler katıldı.

Toplantıda öncelikle fikir ve önerilerin rapor haline getirilmesi için ön çalışma yapıldı. Bu esnada konuşan Vali Ayhan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimin temel sorunlarının tespit edilmesi amacıyla 2023 Vizyon Belgesi oluşturulduğunu hatırlatarak, 3 aylık bir yoğun çalışmanın ardından ülke genelinde bakanlık tarafından eğitimin yol haritasının hazırlandığını söyledi. Bu çerçevede Sivas´ta da vizyon belgesinin en iyi şekilde özetlenerek hazırlık yapılması yönünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne talimat verdiğini belirten Vali Ayhan, eğitimin dinamiklerini hayata geçirmek için çalışma başlattıklarının altını çizdi.

Şehrin eğitimde daha iyi noktaya gelmesini arzu ettiklerini kaydeden Vali Ayhan, eğitim camiasından 2023 Vizyon Belgesini okumalarını ve bu konuda hassasiyet göstermelerini istedi.

Vali Ayhan, ?Öğretmenlerimiz vizyon belgesini okurken soyut şeyler görebilir. Zamanın yeni konsepti çok farklılaştı. Vizyon belgesini eğitimcilerimiz iyi analiz etmeli ve kendilerine buradan ödevler çıkartmalıdır. Sivas´ın geneline baktığımızda fiziki mekân ve teknolojik altyapı anlamında en iyi illerden birisiyiz. Bize düşen görev de öğrencisi ve altyapısıyla vizyon belgesine yön ve heyecan vermektir. Burada herkesin bir masa etrafında toplanması, şehrin eğitimine yönelik beyin fırtınası yapması en güzel hizmetlerden biri olacak? dedi.

Sivas´ta 700´e yakın okul bulunduğunu ifade eden Vali Ayhan, okulların eğitim kalitesi değerlendirildiğinde arada ciddi farklılıklar olduğuna dikkat çekti.

?FARKLILIKLAR GİDERİLMELİ?

Öğrenci, veli profili, eğitim altyapısı ve eğitim kadrosunun güçlü olduğu bir ortamda okulun kalitesinin ortaya çıktığına vurgu yapan Vali Ayhan, ?Nasıl ki Sivas´ın merkezindeki bir okul ile ilçesinde veya en ücrasındaki okul arasında devletimizin kaynaklarıyla fiziki farklılıklar giderilmişse, eğitim ve öğrenci başarısı olarak da farklılıklar giderilmelidir.  Şimdi uygulayacağımız yeni politikalarla farklılıkları minimize etmek gayesindeyiz. Hedef, çevrede eğitime engel olan unsurları ortadan kaldırmak. Örnek verecek olursak eğitimci eksikliği, yetenek ve ilgi eksikliği ya da veli problemi olabilir. Tüm bunları bu çalıştayda ele alarak hepsinin üzerine neşter vuracağız? diye konuştu.

?HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIM?

 Sektörlerde başarılı sonuçlar alabilmenin iyi bir eğitim modeline bağlı olduğunun altını çizen Vali Ayhan, ?Tabii ki eğitimde başarı, tek tarafın gayreti ile olmaz. Öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle ve velilerimizle başarıyı birlikte yakalayacağız. Tüm kurumlarımızın kaynaklarını ve kapasitelerini eğitimde kanalize etmeye çalışıyoruz. Burada herkesin üzerine büyük görevler düşüyor. Ben bu anlamda her türlü desteğe hazırım? dedi.

İlçe milli eğitim müdürleri ile okul müdürlerine uyarılarda bulunan Vali Ayhan, idarecilerin, eğitimde yaşanan sorun ve aksaklıkları tespit edebilmeleri için sürekli sahada yer almaları gerektiğini belirtti.

?HERKESİN İŞİYLE AYAKTA DURMASINI İSTİYORUM?

İdarecilerin alan hâkimiyeti olması gerektiğinin  altını çizen Vali Ayhan, ?İdareci öngörecek, önlem alacak, çözüm üretecek, beklentileri güçlü olacak. Herkesin işiyle ayakta durmasını istiyorum. Yeteneklerinizi ve gayretinizi gösterin, bunu hep beraber önemseyeceğiz. Bu göreve talip olduysak çocuklarımızın geleceği için gece gündüz çalışmak zorundayız. Kendi evladınızın derdinden daha çok öğrencileriniz için dertlenmeniz gerekmektedir? açıklamasında bulundu.

Okul yönetimlerini güçlendirmek istediklerini ifade eden Vali Ayhan, okulların kalitesinin okul müdürünün başarılı olabilmesinden geçtiğini söyledi.

Ufku geniş idareciler istediklerini belirten Vali Ayhan, ?Okulda sorun üreten, çözüm üretmeyen okul yönetimini istemiyorum. Sizlerden isteğim Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Vizyon Belgesi ile eşgüdümlü özgün düşünceler ortaya çıkarmanız? şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yeni "Hobbit Evleri" Ay Sonunda Hizmete Giriyor

2019-01-07 07:00 - Spor

Kılıç Gitti, Tunç Geldi

2019-01-04 07:00 - Spor

Yeni İl Temsilcisi Yıldırım Oldu

2019-01-03 07:00 - Spor

Sarısözen Türkülerle Anılacak

2019-01-05 07:00 - Gündem

Şampiyon İMKB--Video

2019-01-07 07:00 - Spor

?Olimpiyat Sporcuları Yetişecek?--Video

2019-01-09 07:00 - Spor

Sivas Cami Sayısında 21´inci

2019-01-03 07:00 - Gündem

Açılış Hamlesi Tunç´tan

2019-01-08 07:00 - Spor

?Parlayan Yıldız Olacak?

2019-01-07 07:00 - Politika

AYÇ Öğrencilerinden Örnek Davranış

2019-01-05 07:00 - Eğitim

İlgili Haberler

Ortaokul Öğrencileri SBTÜ’yü Keşfe Çıktı!

11:41 - Eğitim

Hazırlık Süreci İyi Değerlendirilmeli

10:35 - Eğitim

Yeni Müfredat Sivas’ta Konuşuldu

10:07 - Eğitim

ÖSYM Hafta Sonu 2 Sınav Yapacak

15:41 - Eğitim

Bakan Müdürleri Topladı! Yener de Oradaydı

11:13 - Eğitim

Günün Manşetleri

Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Sayısı Artacak!

12:08 - Gündem

Ortaokul Öğrencileri SBTÜ’yü Keşfe Çıktı!

11:41 - Eğitim

Sivas'ta Uyuşturucu Operasyonlarında 53 Kişi Yakalandı

11:22 - Asayiş

Sivas’ta Ulaşım Sorunu Çözülecek! ODTÜ ve İTÜ’den Destek Alınarak Master Planı Hazırlanacak

11:10 - Gündem

Yolcu Otobüsü Devrildi, Ortalık Can Pazarı Oldu: 34 Yaralı!

11:03 - Asayiş