Migrenden GETAT'la Kurtulun!

Sivas Numune Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Ünitesinde, binlerce yıllık tedavi yöntemleri olan Kupa, Akupunktur ve Ozon Terapisi ile hastalara şifa dağıtılıyor. Akupunktur tedavisi özellikle migren ağrılarında etkili olurken, yüzde 70 ila 80 oranı arasında başarı sağlanıyor.

Sağlık - 2 ay önce

Hayrullah AĞKAŞ 

Sivas Numune Hastanesinde geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan Geleneksel, Tamamlayıcı ve Fonksiyonel Tıp Polikliniği (GETAT), 5 bin yıllık tedavi yöntemleri uygulayarak hastalara şifa dağıtıyor. Merkezde Kupa, Akupunktur ve Ozon Terapisi tedavileri bulunuyor. Akupunktur tedavisi özellikle migren ağrılarında etkili olurken, yüzde 70 ila 80 oranı arasında başarı sağlanıyor. Son yıllarda merkeze başvuranların sayısı artarken, ücretler ise işlemlere göre değişkenlik gösteriyor.

YÜZYILLAR ÖNCESİNDEN GELİYOR

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan GETAT'ta görev yapan Acil Tıp Uzmanı Murat Yerliyurt, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp’ın yüzyıllar öncesinden gelen kadim bilgilerle birleştirilen ve günümüze kadar ulaşan bilgiler olduğunu söyledi. Yerliyurt, “Geleneksel Tıp içerisinde birçok uygulama var.  Bunlardan en çok bilineni hacamat, akupunktur var. Diğer uygulamalar ise Fitoterapi, bitki tedavisi gibi uygulamaları var. Bu uygulamalara daha yeni yeni eklenen Ozon Terapi ve Apiterapi gibi uygulamalar bulunmaktadır. Şu anda Ozon Terapi halk arasın hacamat olarak bilinen yani kupa terapisi ve akupunktur tedavisini hastanemizde vermekteyiz” dedi.

HACAMAT HALK ARASINDA YANLIŞ BİLİNİYOR

Geleneksel Tıp içerisindeki uygulamaları anlatan Yeşilyurt, “Hacamat, eskiden beri bildiğimiz kadım bir gelenektir. Toplumumuzda sünnet olarak da yapılmaktadır. Küçük kupalarla hastalarımıza çizikler atıyoruz, kesmiyoruz. Halk arasında yanlış biliniyor. Küçük çizikler atarak toksik maddenin atılmasını sağlayan ve hücresel düzeyde bağışıklığı artıran bir sistemdir. Akupunktur ise küçük iğneleri vücudumuza batırarak vücutta  yeniden yapılanma sağlayan sistemdir. Ozon tedavisi, vücutta dünyada bilinen en güçlü antioksidan maddedir. Bu bir gazdır. Kan şeklinde kana verdiğimiz zaman kararsız olduğunda direkt çözünür. Çözündüğü zaman hücresel düzeyde etki yapar ve antienflamatuar etki dediğimiz ağrı giderici, bağışıklığı artırıcı ve hücresel düzeyde oksijeni artırıcı etkiler gösterdiği için antiaging olarak da dediğimiz yaşlanma karşıtı etkileri göstermektedir” ifadelerini kullandı.

MODERN TIBBI REDDETMİYORUZ

Geleneksel Tıp tedavisini hastanelerde yaygınlaştığını dile getiren Murat Yerliyurt, “Geleneksel Tıp tedavilerinin hastanede yapıldığı ilk başlarda bilinmiyordu. Şu an da yavaş yavaş bilinirlik arttığı için hasta sayımız artmakta ve hastalarımızda oldukça başarılı sonuçlar elde etmekteyiz.  Genellikle merkezimize hastalarımız modern tıbbı denedikten sonra son çare olarak geliyorlar. Tabi ki bizde buradaki tedavilerimizi modern tıpla birlikte yapıyoruz. Kesinlikle Modern Tıbbı geri plana atmıyoruz, birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.

MİGREN AĞRILARINI AZALTIR

Geleneksel tıbbın özellikle migren ağrılarında etkili olduğunu dile getiren Yerliyurt,  “Geleneksel tıp özellikle ağrılı hastalıklarda çok etkilidir. Özellikle akupunktur migren ağrılarında etkisini çok gösterir. Ağrıları azaltır. Akupunkturu daha çok medyatik olduğu için obezitede kullanıldığı bilinir. Ancak  Akupunktur, migrenden tutun küme baş ağrısına birçok hastalıkta da tedavi edici olmaktadır" dedi. 

MERDİVEN ALTINDAN KAÇININ

Hastaları merdiven altı Geleneksel tıp uygulamalarına karşı uyaran Doktor Yerliyurt, “Çalışmalarımızı hastanede hijyenik koşullarda yapıyoruz. Sağlık Bakanlığından onaylı sertifika olmadan bu işi yapamıyoruz. Özellikle kliniğimizde ruhsatlandırma yapıldıktan sonra tedavilere başlandı. Geleneksel Tıbbı merdiven altından hastanelere çekmeye çalışıyoruz. Halkımızı da daha hijyenik ortamlarda ve bilimsel olarak bu iş yapan yerlere gitmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

İŞLEME GÖRE ÜCRET DEĞİŞİYOR

Son olarak işlem ücretlerine değinen Doktor Yerliyurt, “Hastalarımız bize en çok ücreti soruyor, işlemlerimiz ne yazık ki SGK kapsamında değil. Burada yapılan işlemlerin hepsi ücretli. Fiyatlar yapılan işlemlere göre değişmektedir” ifadelerine yer verdi.

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas'ta 7 Mahalle Deprem Tehlikesi Altında! İşte O Mahalleler!

2024-03-16 10:16 - Gündem

Adem Uzun: Mevcut Yönetimdeki Liyakatsizler Sivas'ın Su Sorununu Çözemedi!

2024-03-18 09:52 - Politika

2030 Yılında İki Kez Oruç Tutulacak! Bakın Neden

2024-03-19 09:42 - Gündem

Sivas'ta Otopark Sorunu Tarih Olacak!

2024-03-17 10:15 - Politika

Çanakkale Savaşı’nda Sivas Kaç Şehit Verdi? İşte Yanıtı

2024-03-18 12:36 - Gündem

6 saat çalışmaya 250 lira teklif edince linç yedi: Dükkanından Geçersem Kapısına Tükürürüm!

2024-03-18 11:03 - Ekonomi

Sivaslı Öğrenciler 47 Madalya Kazandı

2024-03-18 10:36 - Spor

Sivaslılar Ne Hal'de? Pazarda Ne Alan Memnun Ne de Satan!

2024-03-17 13:00 - Gündem

Ulaş Karasu: Anadolu İsminden Neden Vazgeçtiniz? Nerde Sizin Milliliğiniz!

2024-03-18 10:42 - Gündem

Sivas'ın O İlçesi de Gaza Kavuşuyor

2024-03-14 13:21 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 11 Mayıs 2024

13:48 - Sağlık

Her 5 kişiden 1’i obezite ile savaşıyor

16:20 - Sağlık

Türkiye Nüfusunun Yüzde 2,1'i Taşıyıcı!

15:27 - Sağlık

40 Yaş Sonrasında Göz Tansiyonuna Dikkat

11:41 - Sağlık

Doktorlar Bile Şaşkın! İşte O Bitkinin Fayfaları

11:32 - Sağlık

Günün Manşetleri

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Son Dakika: Sivas'ta Alacak Verecek Kavgasında Kan Aktı!

16:03 - Asayiş

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivasspor'a Genç Santrafor! Prensipte Anlaşıldı!

15:23 - Spor

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem