TFF’NİN ADI GSFF OLSUN!

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler'e yaptığı saldırının ardından, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin açıklamaları Sivasspor camiası tarafından rahatsızlığa neden oldu. Sivas’taki bir yazarlarının birçoğu “Ligin en başında Galatasaray'a kupalar verilsin. Türkiye’deki futbol düzeni ve haritasını da Galatasaray belirlesin. TFF’nin de adı değişsin GSFF olsun!” şeklinde yorum yaptılar.

Spor - 5 ay önce

Hayrullah AĞKAŞ 

FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler’in Ankaragücü Başkanı tarafından darp edilmesi herkesi derinden üzdü ancak TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin isim vermeden kulüp başkanlarını hedef göstermesine bir tepki de Sivas’taki spor kamuoyundan geldi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin açıklamaları Sivas spor camiası tarafından rahatsızlığa neden olurken, ilimizdeki spor yazarları Büyükekşi’yi sert dille eleştirdi.

Sivas’taki bir yazarlarının birçoğu “Ligin en başında Galatasaray’a kupalar verilsin. Türkiye’deki futbol düzeni ve haritasını da Galatasaray belirlesin. TFF’nin de adı değişsin GSFF olsun! Siz TFF ismini kirletiyorsunuz, adınızı değiştirin. GSFF yapın futbolu kimin yönettiğini bilelim. Sineye çekip boyun eğelim yada isyan edip çekilelim. İki hafta üst üste deplasman maçı oynayan Sivasspor'u üçüncü kez deplasmana göndermek hangi vicdanın ürünü. Yatacak yeriniz yok... Türk futbolunda yaşanan kaosun bir numaralı müsebibi TFF yönetimidir. Kendileri istifa etmesi gerekirken saçma sapan açıklamalar ile kendi beceriksizliklerini sümen altı etmeye çalışıyorlar. Alınan saçma kararlar, komik hezeyanlar ile bu iş çözülmez. TFF yönetimi biran önce istifa etmeli” şeklinde yorum yaptılar.

“LİGLERİ BİZ ERTELETTİK” SÖZÜ

TFF’nin ligleri erteleme kararının bütün kulüpleri cezalandırmak olduğunu savunan başkanlar hakemlerin de kendilerini suçlayıcı açıklamaları rahatsızlığı bardağı taşıran son damla oldu. Arda Kardeşler ve Mete Kalkavan’ın, “Ligleri biz ertelettik” cümlesi ciddi şekilde eleştirildi.

KULÜPLER BİRLİĞİ DE TEPKİLİ!

Yaşanan gelişmeler üzerine Kulüpler Birliği Vakfı da olağanüstü toplantı yaptı. Toplantının ardından başkan Ali Koç, “TFF kendini bu olaylardan ayıramaz. TFF'nin bu olaylarda suçlayıcı tavrı kabul edilemez. Sayın Büyükekşi'nin Gaziantep Kulübü'nde başkan olduğu dönemdeki açıklamalarına göz atmanızı rica ediyorum. Burada bir tutarsızlık var. Türk futbolu artık yarışma değil, çatışma; hatta ayrıştırma noktasına gelmiştir. Erteleme kararında kulüp başkanlarına sorulmadı. Süresiz erteleme kararı... Maçlar hemen Salı günü başlamaz. Herhalde kafasında başka bir takvim vardı. Sonrasında aklı selim kazandı. Hakemlerin hastane çıkışı açıklamaları, sözcü olarak seçtikleri kişiler içeride büyük rahatsızlık yarattı. TFF de bize bu hakemlerle gitmeyeceğini defalarca söyledi. Şimdi TFF hangi noktada göreceğiz. Bu haftaki maçların Ocak'a ertelenmesi... Rekabette o da büyük bir haksızlık. Kurşunlanmadan sonra maçlar devam etti, biz tehdit edildik. Burada bir duygu patlaması yaşanıyor. Bu Türk futbolu için milat sayılmalı. Biz bu işi çözebiliriz. Hakemler maçlara çıkar, çıkmaz.... Bilemiyorum. Hakemlerle ilgili düşüncemi biliyorsunuz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas’ta O İsim de Başkanlığa Talip Oldu

2023-12-14 09:40 - Politika

TOBB Başkanından Yiğidoları Heyecanlandıran Teklif: Sivas’a Kurulsun

2023-12-13 11:50 - Gündem

Sivas’a Milyonlarca Liralık Yatırım! Müjde Toy Vekilden

2023-12-11 11:28 - Ekonomi

SİVAS'TA ÜRETİCİ BİÇARE! SORUNU ÇÖZÜN

2023-12-12 12:42 - Ekonomi

Sivas’ın Sorunlarını Erzincan Vekili Gündeme Taşıdı!

2023-12-12 10:20 - Gündem

Gökhan Karagöl'den Taraftara Sitem

2023-12-11 11:03 - Spor

Mekke'de Sel!

2023-12-11 15:23 - Asayiş

Uzmanından Sahte Altın Uyarısı

2023-12-09 12:12 - Gündem

Erzincan'da Ekonomiye Kazandırılıp, Sivas'a Satılıyor

2023-12-11 09:15 - Ekonomi

Sivas'ın Sevilen Yüzü Bugün Defnedilecek

2023-12-12 11:32 - Yaşam

İlgili Haberler

Sivasspor Ekibi Doğanşehir'de Depremzedeleri Ziyaret Etti!

13:55 - Spor

Sivasspor 3 Attı 3 Aldı

18:53 - Spor

Sivasspor'un İstanbulspor Karşısındaki İlk 11'i Belli Oldu

16:08 - Spor

"Filenin Sultanları" yarın İtalya ile karşılaşacak

15:51 - Spor

Sivas'taki Bu Maça Yürek Dayanmaz!

11:48 - Spor

Günün Manşetleri

Sivasspor Ekibi Doğanşehir'de Depremzedeleri Ziyaret Etti!

13:55 - Spor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Rektörlük Yarışı! Bir İsim Daha Adaylığını Açıkladı!

13:25 - Politika

Sivas'ın Sevilen Yüzü 10'uncu Yılını Kutluyor! Onuncu Yıla Özel Yüzde 50 İndirim!

13:12 - Yaşam

Sivas'ta Direksiyon Hakimiyetini Kaybeden Tır Devrildi! Sürücü Yaralı

13:07 - Asayiş

Sivas'ta Meydana Gelen Heyelan Köy Yoluna Zarar Verdi

12:55 - Asayiş