Seçim Güvenliği Masaya Yatırıldı

Seçim Güvenliği Masaya Yatırıldı

Gündem - 5 yıl önce



ÇETİN POLAT

Sivas Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğünce her ay olağan olarak yapılan "Muhtarlar Toplantısı" Atatürk Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi. İl protokolü ile merkez mahalle ve köy muhtarlarının katıldığı toplantıda, taleplerin değerlendirilmesi, seçim güvenliği ve alınacak tedbirler görüşüldü.

Toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü bir sunum gerçekleştirerek seçim güvenliği ve alınacak tedbirler hakkında muhtarlarımızı bilgilendirdi.

Toplantıda konuşan Vali Salih Ayhan, "Seçimin suhulet içerisinde, sizlere ve köyünüze yakışır şekilde neticelenmesi için üzerimize düşeni yapalım" dedi.

?MUHTARLIK MÜESSESİNE TALEP ARTTI?

Ülkemizin ekonomik anlamda ciddi bir noktaya geldiğini kaydeden Vali Ayhan, ?Muhtarlık, Cumhurbaşkanımızın önemsediği bir müessese haline geldi. Bunun sizler de farkındasınız. Revaçta olan muhtarlık müessesine talep arttı. Arz olanın talebi artıyor. Talebin yoğunluğu, sizleri yanlış yollara sevk etmesin. Bu konuya özel önem göstermenizi istiyorum? diye konuştu.

?KÖYÜNÜZE LEKE GELMESİN?

Muhtarlardan köylerine sahip çıkmasını isteyen Vali Ayhan, ?Seçim öncesi bölgenizde asla bir vukuat, köyünüze kara bir leke gelmesin. Allah muhafaza bir elektriklenme, bir kontrolsüzlük, bir duygu patlaması telafisi güç ve imkansız bir durum oluşturabilir. Seçimi çok güzel ve huzur içinde hiçbir olay olmadan atlatalım? ifadelerini kullandı.

Her ay düzenli toplantı yapılacağını, işlerin istişare ile çözüleceğini kaydeden Vali Ayhan, ?Her ay aynı sorunları değil geldiğimiz noktayı değerlendireceğiz. Her ayki toplantıya bir format verip biraz da işi değiştireceğiz. Bundan sonra her ay bir kurumumuz yaptığı çalışmalarla, faaliyetlerle ilgili bilgilendirme yapacak ve o gündem önceden belli olacak. Bizler bildireceğiz sizler de o kurumla ilgili çalışmalarınızı yapacaksınız. O il müdürlüğümüzün tüm şube müdürleri ile burada güzel bir bilgilendirme yapılacak. Sizler de sorunlarınızı aktarmış olacaksınız. Yani köye hizmet götüren tüm kurumların düzenli bilgilendirme ve sorunların aktarılması yöntemini yeni bir formatta gerçekleştireceğiz? diye konuştu.

?İMAMLARIMIZLA İRTİBATLARINIZ İYİ OLSUN?

Müftülükteki din görevlileri toplantısından muhtarlar toplantısına geldiğini, orada imamlara seslendiğini ifade eden ve köy camilerinin sadece ezan vakti açılıp kapanan mekanlar olmaması gerektiğini söyleyen Vali Ayhan, ?Köylerimizde seçimin sükûnet ve suhuletle güzel bir şekilde geçmesi noktasında onlara da görev düşüyor. Hiçbir imamımızın köyde taraftarlık fikri içerisinde hareket etmemesini istiyoruz. İmamlarımızla irtibatlarınız iyi olsun? şeklinde konuştu.

?SEÇİLECEK OLANLARA BAŞARILAR DİLİYORUM?

Fırsat buldukça köylere ziyaret gerçekleştirdiklerini hatırlatan Vali Ayhan, ?Muhtarlık seçimlerini bizden daha iyi biliyorsunuz. Herhangi bir tanıtım propaganda yoktur. Riskler yoktur. Müracaat yoktur. Tamamen köy derneği, köy ihtiyar heyeti ve muhtar üçlü bir organdır. Seçilecek olanlara şimdiden başarılar diliyorum. Seçime girmeyecek olup da köye hizmet edenlere teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Cansın Moda Evi Açıldı

2019-02-18 07:00 - Gündem

Karatede Seçme Heyecanı

2019-02-14 07:00 - Spor

Üniversite Hastanesi´nde Muayene Krizi

2019-02-19 07:00 - Sağlık

?Mesleki Eğitimi Güçlendirmek İstiyoruz?

2019-02-14 07:00 - Eğitim

?Mücadele Edeceğiz?--Video

2019-02-18 07:00 - Gündem

Üniversite Hastanesi´nde Görev Değişimi

2019-02-13 07:00 - Sağlık

4 Gol Var Kazanan Yok!

2019-02-19 07:00 - Spor

Atık Tekerler Eve Dönüştü--Video

2019-02-14 07:00 - Gündem

?Sivasspor Aşkını Nakşedeceğiz?

2019-02-13 07:00 - Spor

Emin Adımlarla İlerleyeceğiz

2019-02-18 07:00 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye Şehitlerini Son Yolculuğuna Uğurladı

14:54 - Gündem

65 Yaş Üstüne Darbe! Ücretsizdi Sınırlama Getirildi!

14:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs Mesajı

14:29 - Gündem

Sivas'ta 1 Mayıs Halaylarla Kutlandı!

13:54 - Gündem

Sivas'ta Haşerelerle Mücadele Hız Kazandı

13:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta 1 Mayıs Halaylarla Kutlandı!

13:54 - Gündem

Sivas'ta Haşerelerle Mücadele Hız Kazandı

13:45 - Gündem

Sivaslı İş insanı hayatını kaybetti

13:38 - Yaşam

Sivas'ta Yıldırım Eve İsabet Etti! Duvar Boydan Boya Yarıldı

12:51 - Asayiş

Kene İle İlgili Yapılan Yanlışlar Ölüme Götürüyor!

12:45 - Sağlık