Sivas'ta Öğrencilerin Ulaşım Çilesi!

Sivas’ta ring uygulamasındaki yoğunluktan dert yanan üniversite öğrencileri, daha önceki gibi şehir merkezinden gelen ya da şehir merkezine dönen özel halk otobüslerinin kampüste ana arterlerden geçerek yolcu indirme ve bindirme işlemine devam etmesini istiyor.

Gündem - 7 ay önce

Erdem TAHILLIOĞLU

Daha önce öğrencilerin güvenliği gerekçesiyle özel halk otobüslerinin yerleşke içerisine girmemesi yönünde alınan karar neticesinde ana duraklar Cumhuriyet Üniversitesi Camisi yanına taşınmıştı. Gerekli alt ve üst yapı çalışmaları neticesinde 2 Ekim 2017’de ise öğrencilerin üniversite yerleşkesinde mağduriyet yaşamaması için Ring uygulamasına geçilmişti.

Ancak gelinen noktada ring seferlerinin artık ihtiyacı tam karşılayamadığı gözlemleniyor. Üniversite öğrencileri özellikle derslere giriş ve çıkış saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle ring seferlerinden faydalanamıyor. Ring otobüslerine binemeyen öğrenciler ise ulaşımı yaya olarak sürdürüyor. Ancak ana duraktan kimi bölümler yakın bir mesafedeyken kimileri ise durağa oldukça uzak kalabiliyor. Durum böyle olunca öğrencilerin ulaşımı tam bir çile haline gelebiliyor.

Bu konuda daha önce ilgili mercilere yapılan başvurulardan sonuç alamadıklarını ifade eden öğrenciler, mağduriyetin giderilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Sivas Milletvekillerinin resmi sosyal medya hesaplarını da etiketleyerek taleplerini buradan dile getirdiler.

Öğrenciler şunları dile getirdiler:

“Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın İçişleri Bakanım, Sayın Ulaştırma Bakanım, Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Milletvekillerim, Sayın Rektörüm; bizler Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri olarak şehir merkezinden ve semtlerden üniversiteye gelen otobüslerin daha önceki yıllarda olduğu gibi üniversite kampüsünün içine girmesini, fakültelerin önlerinden geçen ana yoldan öğrencileri alıp bırakmasını istiyoruz. Hali hazırda otobüsler biz öğrencileri ana durakta, Üniversite kampüsünün başladığı noktada bırakıyor ve ring servislerine binmeye yönlendiriyor. Bu şekilde Kampüsümüz büyük olduğu için her gün 4-5 kilometre yol yürüyoruz.  Özellikle kışın bu yolu kat etmekte çok zorlanıyoruz. KYK Ring ve Kampüs Ring araçlarına binmek için 500-600 metre yol yürüyoruz. Otobüslere binmek istediğimizde, ring araçları yurtların olduğu duraktan kalktığı için genellikle çok yoğun bir kalabalıkla karşılaşıyoruz. Otobüslerde yer olmuyor ve derslerimize geç kalma durumunda kalıyoruz. Ayrıca akşam ders çıkışlarında da yine ring araçları bir düzen içinde olmadığından fakülte önlerinden duraklara yürümek mecburiyetinde kalıyoruz. Ders bitiş saatlerinde de yine otobüslerin şehir merkezine ve semtlere geri dönmeden önce kampüsün içini dolaşıp öğrencilerin ana durağa yürümesini gerektirmeyecek şekilde fakülte önlerindeki ve kampüs içindeki duraklardan otobüslere binebilmesini istiyoruz. Bu durumun düzeltilmesini ve şehir merkezinden gelen otobüslerin kampüsün içine girmesini istiyoruz. Sesimizi duyup sıkıntılarımızı gidereceğinize olan inancımızla saygılar sunuyoruz.”  

Haftanın Öne Çıkanları

KYK Yurdunda İkinci Asansör Vakası! Sivas'ta Öğrenciler Sokağa Döküldü

2023-10-28 01:48 - Gündem

Sivas KYK'da Kız Öğrencinin Mahsur Kaldığı Anlar

2023-10-28 09:31 - Gündem

Sivaslı Gündoğdu Kardeşlerin Acı Kaybı

2023-10-29 14:03 - Yaşam

Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti

2023-10-28 14:00 - Gündem

SOLOTÜRK Sivas'ta Unutulmaz Anlar Yaşattı

2023-10-28 13:02 - Gündem

Karaca, Güçlü’yü Etkilemeyi Başardı

2023-10-25 10:05 - Gündem

Bir 100. Yıl Kutlaması da Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nden

2023-10-28 14:55 - Gündem

Prof. Dr. Mete Gündoğan, Sivas'ta "Türkiye'nin İstikbali"ni Konuşacak

2023-10-24 10:25 - Gündem

"Sivaslı Cumhuriyetle Daha Çok Övünsün"

2023-10-29 15:10 - Gündem

Sivas KYK’da da Facia Yaşanmasın!

2023-10-26 10:50 - Gündem

İlgili Haberler

Atatürk'ün Cumhuriyet'i Emanet Ettiği Gençlere Büyük Görev Düşüyor

13:03 - Gündem

Ülke Olarak Gençlere Güveniyoruz

13:00 - Gündem

Son Dakika: Sivas'taki Bu Yerler Türkiye'nin En Önemli jeolojik Mirasları Listesine Girdi

12:39 - Gündem

Sivas'ta 2 Yıl Önce Başıboş Köpekler Tarafından Isırılan Belinay Ameliyat Olacağı Günü Bekliyor!

12:22 - Gündem

Sivas'ta Yapılan Deprem Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

12:15 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor Ekibi Doğanşehir'de Depremzedeleri Ziyaret Etti!

13:55 - Spor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Rektörlük Yarışı! Bir İsim Daha Adaylığını Açıkladı!

13:25 - Politika

Sivas'ın Sevilen Yüzü 10'uncu Yılını Kutluyor! Onuncu Yıla Özel Yüzde 50 İndirim!

13:12 - Yaşam

Sivas'ta Direksiyon Hakimiyetini Kaybeden Tır Devrildi! Sürücü Yaralı

13:07 - Asayiş

Sivas'ta Meydana Gelen Heyelan Köy Yoluna Zarar Verdi

12:55 - Asayiş