USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİTAŞ, Hizmete Açıldı

SİTAŞ, Hizmete Açıldı

SİTAŞ, Hizmete Açıldı
21-09-2013 15:16
Google News


Sivas-Ankara karayolu üzerindeki fabrika içerisinde gerçekleştirilen açılış törenine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, telekonferans ile katıldı.

ERSAN ARSLAN

TCDD’nin Kuruluşunun 157. Yıldönümü Afyon’daki törenlerle kutlandı. Afyon’daki tören kapsamında Muratlı-Tekirdağ 2. Hat ve elektrifikasyon açılışı, Çankırı Modern Makas Fabrikası VADEMSAŞ açılışı, Sivas Beton Travers Fabrikasının açılışı, Malatya zemin altın tekerlek torna atölyesi açılışı yapıldı. Ayrıca Adana-Mersin arasındaki 4 adet modern tren setinin sefere verilmesi töreni ve İzmir-Bandırma sinyalizasyon ve elektrifikasyon temeli atıldı.

Sivas’taki açılış törenine Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Belediye Başkanvekili Orhan Demirok, TCDD 4. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Şener, Baro Başkanı Muharrem Eliş,SİTAŞ ortaklarından TSO Başkanı Osman Yıldırım, TCDD personeli ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde Afyon’daki törene canlı bağlantı yapıldı. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın konuşmalarının ardından canlı bağlantılarla 7 bölgede temel atma ve açılışlar gerçekleştirildi.

Sivas’ta 2012 yılında deneme üretimini gerçekleştiren SİTAŞ’ın açılış törenine bağlanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, fabrikanın Sivas’a ve ülkeye hayırlı uğurlu olmasını diledi. Daha sonra Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş ve TCDD 4. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Şener kısa birer selamlama konuşması yaptı. Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Aktaş ve diğer protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti.

Açılış törenini Afyon’da, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, her iki bakanlığın üst düzey yetkilileri, Afyon protokolü ve vatandaşlar canlı yayınla takip etti.

‘SİVAS’A HAYIRLI OLSUN’

Açılış töreninin ardından değerlendirmede bulunan Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, SİTAŞ’ın Sivas’a hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Aktaş; ‘Sivas bölgesinde, illeri birbirine bağlayan, bölgeleri de birbirine bağlayan stratejik önemde bir coğrafi konuma sahip önemli bir ilimiz. Bu fabrikanın da burada temelinin atılması ve buradan üretilecek olan beton traverslerle yüksek hızlı tren anlamındaki bir hamlenin de buradan seçilmiş olması bizleri gururlandırıyor. Sivas için önemli ve tarihi bir gün’ dedi.

‘ALLAH EMEKLERİ

BOŞA ÇIKARMASIN’

Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ise, bu önemli yatırımın Sivas’a kazandırılmasında emeği olanlara teşekkür etti. SİTAŞ’ın Sivas’taki istihdama da önemli katkılar sağlayacağını belirten Demirok, ‘Allah emeklerini boşar çıkarmasın’ dedi.

Demirok, şu ifadeleri kullandı:

‘Konumu itibariyle önemli bir hizmeti yerine getirecek. Çünkü demiryolu ulaşımı Sivas olarak da çok önemli, Türkiye genelinde doğu ile batıyı birbirine bağlayan, kuzey ile güneyi birbirine bağlayan bir eksen üzerinde duruyor. Hızlı trenin de bu minval üzerinde gitmesi burada yapılan yatırımın da önemini bir kat daha artırıyor. Daha önceleri devletimizin yapmış olduğu bir takım yatırımlar vardı. Ama şimdi daha modernleşerek ve Türkiye’de demiryolu ihtiyacını karşılayacak yeni bir yatırım. Devlet-özel sektör işbirliğinin burada en güzel örneğini görüyoruz. Ben bu kuruluşa katkı sağlayan müteşebbislerimize çok teşekkür ediyorum. Sivas’ın da aynı zamanda istihdamına çok büyük katkı sağlayacaktır. Allah emeklerini boşa çıkarmasın.’

‘GELECEĞİ PARLAK BİR FABRİKA’

TCDD 4. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Şener ise, travers üretimi yapacak SİTAŞ’ın geleceğinin parlak olduğunu söyledi.

Fabrikanın Sivas ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Şener, ‘Bu demiryolu traverslerinin Türkiye’de yerli olarak üretilmesi olayı çok uzun süreli bir konu değil. Sivaslı yatırımcılarımızla, aynı zamanda Genel Müdürlüğümüz bu bölgedeki ihtiyacı önceden görüp harekete geçtiler. Burada modern travers fabrikası tesis edildi. Yüksek kapasiteli. Burada üretilen traversler hem hızlı tren hatlarında hem de konvansiyonel hatlarımızın yenilenmesinde kullanılacak. Belki Sivaslılar, dolaylı olarak malumat sahibi olabilir ama pozisyonu itibariyle şu fabrika Türkiye’nin doğusuna ağırlıklı olarak hitap eden, geleceği parlak, üstelik de dolaylı olarak Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak bir fabrika. Bu fabrika eğer batıda olsa idi buna bir de nakliye ücreti ödenecekti. Ama hem bizim kendi şehrimizde, hem bize bağlı doğu illerinde Erzurum, Kars tarafında hem de Malatya merkeze bağlı diğer illerde bu traversler en azından nakliye amacı sebebiyle memleketimize ekonomik katkı da sağlıyor’ ifadelerini kullandı.

‘1 YILDA FALİYETE GEÇTİ’

SİTAŞ’ın ortaklarından Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım’da fabrikanın Sivas’a hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Fabrikanın yaklaşık 25 milyon liralık bir yatırımla 1 yıl gibi kısa bir sürede faaliyete geçtiğini belirten Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

‘Öncelikle TCDD’nin 157. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum ve tüm demiryolu emekçilerinin hepsine, sayın bakanımıza da selam gönderiyorum. Fabrikamız 1 yıl gibi kısa bir sürede 25 milyon liralık yatırım yapılarak faaliyete geçti. Ortadoğu’nun ve kapasite bakımından Türkiye’deki en büyük tesislerden bir tanesi. Burada Kolin Firması Türkiye’nin en başarılı düzgün firmalarından bir tanesi. Yerelde biz, bir tanede İtalyan Margarıttellı firması ile beraber 1 yıl gibi kısa bir sürede burayı faaliyete geçirdik. Amacımız sadece Türkiye değil, ürettiğimiz ürünleri Suriye, Irak, İran gibi ülkelere de ihraç etmek. Ben bu yatırımın Sivas’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.’

SİVAS BETON TRAVERS FABRİKASI

TCDD, KOLSAN, Eser Beton, Margarıtellı ve Hacı Osman Yıldırım ortaklığında kurulan SİTAŞ, hızlı tren hatları, ağır demiryolu hatları ve metro hatları için travers üretecek.

Fabrikada üretilen traverslerle Türkiye’nin ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra, Suriye, Irak, İran, Gürcistan, Azerbaycan, Cezayir, Libya ve Tunus’a da ihracat yapılması hedefleniyor.

Fabrikada teknoloji yoğun bir sistem kullanıldığından ilk etapta 54 kişi istihdam edildi. SİTAŞ, tam kapasite üretime geçildiğinde personel sayısı 84’e, dolaylı olarak da paydaşlarla birlikte yaklaşık bin 500 kişilik istihdam sağlanmış olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!