USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Mızrak Çuvala Artık Girmiyor?

?Mızrak Çuvala Artık Girmiyor?

?Mızrak Çuvala Artık Girmiyor?
21-12-2013 17:47
Google News


 Özdemir ‘AKP artık çözülmüş vaziyette. O şimdiye kadar devasa büyümüş her tarafa kol kanat gelmiş, valilikleri, bürokrasiyi yetkisi altına almış sittin sene nasılsa iktidardayım diyen AKP bitmiştir. Artık mızrak çuvala sığmıyor.’

İRFAN ÖZŞEKER

CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ‘ Artık mızrak çuvala girmiyor ‘dedi

Son gelişmelerle ilgili olarak gazetemize özel bir açıklama yapan ve soruşturmaları değerlerdiren CHP Sivas Milletvekili Özdemir ‘Aslında benimde Parlamentoda ki milletvekillerinin büyük çoğunluğunda da, sokaktaki vatandaşın değerlendirmesi ile de bu gerçekten siyaset tarihimizin doğrudan bir bakanında içinde bulunduğu, bakanın çocuklarının muhatap olduğu en büyük tarihi yolsuzluk ve rüşvet olayı ile karşı karşıyayız. Bizim nezrimizde bu böyle ama işin acı tarafı şu burada devletin üstüne bir sorumluluk düşüyor. Bu rüşvetin boyutu bundan daha büyük kimlere ulaşacak hangi bakanlara ulaşacak, sayın Başbakanın çocuklarına ulaşıp ulaşmayacak mı sorusu şuan da gündemde. Kötü olan tarafı bu soruşturmayı gerçekten devletin savcılarını polisleri en azından şuana kadar iyi niyetle götürmüş olduğu soruşturmayı selamete götürmek adına devlet bir gayret göstermiyor. Biz, siz sokaktaki vatandaş buna yolsuzluk diyoruz da ilk günden bu yana sayın başbakan ne diyor bu bir kirli operasyondur diyor. Hükümetimizi çekemeyenler, sonra uzatıyor bunları faiz lobisi, yurt dışındaki lobiler, Türkiye’nin kalkınmasını istemeyenler, Halk Bankasının batmasını isteyenler, dışarıdaki finans kaynakları gibi akla mantığa uymayan abuk sabuk şeyler söylüyor.’ dedi.

ENDİŞEMİZ VAR

Soruşturma ile ilgili olarak endişeleri olduğunu da sözlerine ekleyen  Özdemir ‘Evet, endişemiz var. Bu hükümet savcının üstüne gidecek, polisin üstüne gidecek gerekse belki de hapse atacak onları. Ama bir şey biliyoruz. Vatandaşın vicdanındaki bu kirlenmişliği temizlemeleri mümkün değil. Bunun da yolu sandıkta hesaplaşmak olacak. Bir tesadüf belki, güzel bir tesadüf. 3 ay sonra sandığa gideceğiz. Şu ya da bu gerekçeyle AKP’ye oy vermiş insanlar elini vicdanına koyarak oylarını ona göre değerlendirecekler. Ben ona inanıyorum.

MIZRAK ÇUVALA GİRMİYOR

Özdemir ‘Şimdi tabi bir erken seçim olabilir. Ama önümüzde bir sandık var zaten. Muhtemeldir ki bu sandıktan sonra bir sandık daha ihtiyacı doğabilir. Ama şimdiden bir milletvekilliği seçimi olabilir bize göre de olmalı. Biraz önce söylediğim gibi adaletin terazisi bozulmuşsa adalet adalet dağıtmaktan uzaklaşmışsa şimdi adaleti kullananlarda milletvekili sıfatını kullananlar bizlerde yani vatandaştan aldığımız yetkiyi sayın başbakanın dediği gibi milli iradeyi kullanıyorsak tamda bunun yeri milli iradeye sormaktan geçiyor. Önümüzdeki sandıklarda soracağız. Ama şunu görüyorum. AKP artık çözülmüş vaziyette. O şimdiye kadar devasa büyümüş her tarafa kol kanat gelmiş, valilikleri, bürokrasiyi yetkisi altına almış sittin sene nasılsa iktidardayım diyen AKP bitmiştir. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Bundan sonra sıyrılması mümkün değil. Yaptıkları bu operasyonu susturmak adına atacakları her adım kendilerini daha da çukura itecektir. Ta başından şunu yapmalıydı kendine güvenen Başbakan tamam kardeşim diyor ya babamızın oğluna gitse bile hesabını soracağız diyor babasının oğlunu boş versin bakanların oğullarının tutuklandığı bir noktada şimdi Başbakana düşen bir görev var bu iddialar ortaya çıkar çıkmaz bu 4 bakanın istifasını istemesi gerekiyordu. Ve hala yasal işlem devam etmiyor dün söyledik bu dört bakan hakkında fezlekenin düzenlenmiş olup bugüne kadar meclise gelmiş olması gerekiyordu dokunulmazlıklarının kalkması için. Bunu getirmeyeceklerini biliyoruz. Üstünü örtmeye çalışacaklarını biliyoruz. Ama Allah’tan önümüzde 3,5 ay sonra seçim var. Bu seçimde bu örtüyü vatandaş kaldıracak diye düşünüyorum. ‘dedi.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, daha sonra Cemevinde düzenlenen toplantıda katıldı. CHP Belediye Başkan adayı Gülümser Heper’inde hazır bulunduğu toplantıda ayakkabı kutusunun getirilmesi de günün esprisi oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!