USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Ak Parti Olarak Tek Başına İktidarı Hedefliyoruz?

?Ak Parti Olarak Tek Başına İktidarı Hedefliyoruz?

?Ak Parti Olarak Tek Başına İktidarı Hedefliyoruz?
22-09-2015 22:05
Google News


4 Ekim’de açıklanacak seçim beyannamesinin toplumun tüm kesimlerine hitap edeceğini belirten Şahin, ‘Seçim beyannamesi üzerinde şuanda titizlikle çalışılıyor. İnşallah bu seçim beyannamesinde toplumun dar gelirli kesimlerini daha da rahatlatacak projeler olacak.  Ülkemizin 2023’te dünyanın kalkınmış 10 ülkesi arasında yer almasını sağlayacak projeler olacak. 1 Kasım’dan inşallah tek başına iktidar olarak çıkmayı hedefliyoruz.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümetin kurulamaması ve diğer partilerin koalisyona yanaşmamalarının ülke için tek başına iktidardan başka bir çare olmadığını ortaya koyduğunu söyledi. Tek başına iktidar söylemi ve hedefi olan partinin AK Parti olduğunu belirten Şahin, ‘1 Kasım’dan inşallah tek başına iktidar olarak çıkmayı hedefliyoruz.’ Dedi.

AK Parti’nin YSK’ya sunduğu 550 milletvekili aday listesinde 7 Haziran seçimlerine göre önemli oranda değişikliğe gidildiğini belirten Şahin, Sivas’tan sıralamaya göre AK Parti Sivas Milletvekili ve TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas milletvekili Hilmi Bilgin, Selim Dursun, eski müsteşar ve bakan Habib Soluk ve AK Parti eski İl Başkanı Hakan Akkaş’ın milletvekili aday listesinde yer aldığını söyledi.

Şahin, şu ifadeleri kullandı:

‘1 Kasım seçimlerine 40 günlük bir süre kaldı. 18 Eylül’de YSK’ya aday listeleri verildi. Partimiz de aday listesini 18’inde teslim etti. Partimizin 550 kişilik aday listesinde dikkate değer oranda bir değişiklik söz konusu. İnşallah bu hayırlara vesile olur. Genel anlamda neredeyse illerin tamamına yakınında bir değişiklik söz konusu. 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümetin kurulamaması, diğer partilerin koalisyon kurmaya yanaşmamaları, ülke ve millet için 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidardan başka çare olmadığını ortaya koydu. Tek başına iktidar hedefi ve söylemi olan, 13 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti var. Tek başına iktidar olmak yine AK Partiye düşüyor. Milleti ülkeyi, tekrar kalkındırmaya devam etmek AK Parti’ye düşüyor. Onun için partimiz ince eleyip sık dokumak suretiyle bir liste belirledi ve YSK’ya sundu. 28 Eylül’de liste kesinleşecek ve 550 milletvekili adayımızla sahada çalışmaya devam edeceğiz. Biz Sivas olarak 18’i itibariyle Seçim Koordinasyon Merkezimizi kurup faaliyetlerimize başlamıştık. 21 Eylül’de Ankara’da aday tanıtım toplantımızı gerçekleştirdik. Milletvekili adaylarımızla birlikte oraya iştirak ettik.’

‘SEÇİM BEYANNAMEMİZ

4 EKİM’DE AÇIKLANACAK’

AK Parti’nin her seçimde olduğu gibi bu 1 Kasım seçimleri öncesinde de seçim beyannamesi hazırladığını belirten Şahin, son rötuşların yapıldığı seçim beyannamesinin 4 Ekim’de açıklanacağını beyannamede özellikle dar gelirli vatandaşlara yönelik projeler yer aldığını söyledi.

Şahin;  ‘4 Ekim de seçim beyannamemizin milletimize takdimi var. 7 Haziran’dan önce 15 Nisan’da seçim beyannamemiz milletimize sunulmuştu. Alışıldığı üzere AK Parti her seçime bir seçim beyannamesi hazırlamıştır. Geçmiş yerel seçimlerde de hazırlamıştık ki diğer partiler şimdiye kadar yerel seçimlerde beyanname hazırlamamıştır. Dünyada da çok örneği yok ama AK Parti, 2014 yerel seçimleri için de seçim beyannamesi hazırladı ve marka kentler ön gören, hedefi olan bir seçim beyannamesiydi. Dolayısıyla seçim beyannameleri her seçimde bize yol gösteren, icraatlarımızı gösteren, ülkemizin, milletimizin önünü açan beyannameler oluyor. Bir hedefimiz, strateji planımız oluyor.

Seçim beyannamesi üzerinde şuanda titizlikle çalışılıyor. İnşallah bu seçim beyannamesinde toplumun dar gelirli kesimlerini daha da rahatlatacak projeler olacak.  Ülkemizin 2023’te dünyanın kalkınmış 10 ülkesi arasında yer almasını sağlayacak projeler olacak. AK Parti olarak yine tek başına iktidarı hedefleyen ve 7 Haziran sonrasında anketlere göre oyunu sürekli olarak artıran bir partiyiz. 1 Kasım’dan da inşallah tek başına iktidar olarak çıkmayı hedefliyoruz. 7 Haziran’a gelinen süreçte vatandaşımız 258 milletvekili, yüzde 41 oy verdi. Bu seçimden çıkarmamız gereken dersleri çıkardık. Bununla ilgili çokça analizler, toplantılar yapıldı. Bu analiz sonuçlarına göre çalışmalar yürütülmekte. 1 Kasım’a sağlam adımlarla gidilmekte.’ İfadelerini kullandı.

‘SON TERÖRİST TESLİM OLANA KADAR

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK’

Terörle mücadele konusunda da önemli değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, devletin terör sorununun silahsız çözülmesi noktasında önemli adımlar attığını ancak bundan bir netice alınamadığını söyledi. Çözüm sürecinden önceki süreçte uluslar arası düzeyde terörün silahsız çözülmesi yönünde bir kamuoyu oluşturulduğunu ancak gelinen süreçte artık kimsenin bunu söyleyemediğini belirten Şahin, devletin tüm kudretiyle teröre karşı mücadelesini sürdürdüğünü, son terörist teslim olana kadar da operasyonların süreceğini söyledi.

Şahin, şu ifadeleri kullandı:

‘Ülkemizde uzun yıllardır devam eden terör bitsin, analar ağlamasın, ülkenin her tarafı kalkınsın, ülkenin en ücra köyüne kadar öğretmen, imam, memur, yol, su, elektrik, telefon gitsin diye bir hamle başlatıldı. Ama bu terör örgütünün arkasındaki diğer dünya devletleri, şer odakları, bunların işbirlikçileri buna imkân tanımadılar. Analar ağlamasın hususunun devlet babalığı, ciddiyetiyle denenmesinde fayda vardı o süreçte. Neden? Çünkü eğer bu terör kan dökülmeden çözülebilecek, PKK silah bırakıp teslim olacaksa ki bütün dünyanın da baskısı bu yöndeydi. Sözüm ona içerideki aydınlar, belirli kesimlerde hep bundan yanaydı. Yani terörün baskıyla, silahla çözülemeyeceği yolunda sürekli bir propaganda içindeydiler. Devletimiz bu yolu denedi ama bu yolun da netice vermediğini gördü. Bazen olmazın da görülmesi gerekiyor. Ama olmasın diye değil, olsun diye denendi. Netice vermediği de görüldü. Şuan dış dünyada terörün çatışmadan çözülmesi noktasındaki talep ve telkinler, hem de içeride terörün çatışmasızlıkla çözülebileceği yönündeki görüş bertaraf edildi. 7 Haziran seçimlerinden sonra 23 Temmuz’da operasyon başlayana kadar terör örgütleri Türkiye’de 281 tane terör faaliyeti gerçekleştirdiler. Dolayısıyla devletimizin, hükümetimizin seçim sonrasında bu şiddet eylemlerine cevap veremeyeceğini düşündüler. Ama devletimiz bütün kudretiyle onların üzerine çullandı ve Kandil dâhil bombalanmamış yerleri kalmadı. O sebeple geçmişteki çözüm süreci sırasında çatışma olmadan bu hususun çözülmesi gerektiği yönünde görüş beyan edenler artık bunun olmadığını net olarak gördüler ve şimdi o yönde bir propaganda yapamıyor, toplum üzerinde baskı kuramıyorlar.  Geçtiğimiz sürecin bu noktada ne getirip ne götürdüğünü ortaya koymak gerekiyordu.

Başbakanımızın aday tanıtım toplantısında da beyan ettiği üzere son terörist teslim olana kadar operasyonlar devam edecek, terör bitirilecek, teröristler silah bıraktırılacak ve hak ettikleri cezayı alacaklar. Hiçbir demokratik ülkede güvenlik güçlerinden başka hiç kimse silahla ülke içerisinde dolaşamaz. Ne şehirde, ne dağda, ne derede ne tepede hiç kimse yasal olmayan bir silah taşıyamaz. Hele hele kanun tanımadan, yol kesmek, insanları öldürmek, şehit etmek, yakmak yıkmak maksatlı silah taşıyan bir grup var ise devlet onlara dersini verir. Bugün geldiğimiz noktada dünyanın hiçbir ülkesi, hiçbir uluslararası kuruluş ve Türkiye’nin içerisindeki hiçbir sivil toplum kuruluşu, yazarı çizeri devlet terörü çatışmadan, silahı ortaya koymadan bitirebilirdi diyemez. Bunu diyen kimse kalmadı. Devlet bu noktada ciddi anlamda üzerine düşeni yaptı. Ama başta PKK terör örgütü olmak üzere DPKPC’de IŞİD’de, diğer örgütler de hainlik yaptılar. Terör örgütünden de hainlikten başka bir şey beklenmiyor. Şuanda devletimizin, hükümetimizin arkasında hem iç kamuoyu gücü hem de uluslararası kamuoyu gücü var. Devletimiz de kararlılıkla terörün üzerine gitmekte. Şimdiye kadar Türkiye’deki terör dışarıdan besleniyor, içeriden de şer odakları destekliyordu. Hem uluslar arası boyutta, hem de yurt içindeki boyutuyla güvenlik güçlerimize moral desteği, manevi destek sağlanamamıştı. Sürekli güvenlik güçlerimiz harekâta geçtiği zaman illa çatışma olmadan operasyon yapılmadan bu işin çözülmesi yolunda bütün televizyonlar, gazeteler, yurt dışındaki yayın organlarının hepsi yayın yapıyordu. Ama görülüyor ki terör ikiyüzlü. Bu biliniyordu. Ama artık onlar da bu ikiyüzlü terör örgütünün arkasında duramayacak vaziyete geldiler. Devletimiz de bu kamuoyu ortamını değerlendirerek ve şimdiye kadar kendi ürettiği silahları ve gücü ortaya koyarak bölgeye yaptığı yolları, barajları, göletleri, havaalanlarını, kalekolları harekete geçirerek şuanda terörü bitirme noktasına doğru gidiyoruz. Terör örgütlerinin belirli kademeleri noktasında bültenler çıkarılmakta. Bunların yakalanması, teslim olması, hak ettikleri cezayı almaları noktasında gerekli teşvikler yapılmakta. Terör örgütü şuanda dağılmış bir vaziyette. Kendi telsiz konuşmalarından da bitme noktasında olduklarını, Murat Karayılan başta olmak üzere beyan etmekteler. Ama terör bitene kadar biz bu operasyonları devam ettireceğiz. Zira bunların en ufak bir hücresi kaldığında şer odakları bunları tekrar palazlandırmaya çalışıyor. Onun için son terörist teslim olana kadar operasyonlar devam edecek.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!