USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yiğido başarının peşinde

Yiğido başarının peşinde

Yiğido başarının peşinde
17-05-2013 16:26
Google News


 

KAAN KARAGUŞ

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay´ın Süper Lig´in bitimine bir hafta kala istifa ettiğini açıklaması üzerine, kırmızı-beyazlılarda gözler gelecek teknik patronun kim olacağına çevrildi.

Çalımbay´ın bu vedasının ardından yeni sezon için harekete geçen kırmızı-beyazlı yönetimin, gündemine 7 isim girdi. Bir süredir kırmızı-beyazlıların eski teknik patronu Bülent Uygun´un yeniden Sivasspor´un başına geçeceği yönünde çıkan haberler, spor kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. Yaşanan spekülasyonlara ise son noktayı koyan yine Uygun oldu. Uygun gazetemize yaptığı özel açıklamada, Sivassporlu taraftarların böylesine bir istekte bulunmasının kendisi açısından mutluluk verici olduğunu belirterek, ancak şuan ki takımında memnun olduğunu ve 3 yıl daha Gaziantepspor´da çalışmak istediğini vurguladı.

Gelecek teknik direktör konusunda ince eleyip sık dokuyan ve yeni sezonda başarıyı hedefleyen kırmızı-beyazlı yönetimin asıl gündeminde ise Uygun´dan ziyade, Fuat Çapa, Metin Diyadin, Ertuğrul Sağlam, Hamza Hamzaoğlu, Arif Erdem, Mustafa Akçay ve Roberto Carlos var.

FUAT ÇAPA

Emirdağ`dan 1972 yılında 4 yaşındayken ailesiyle Belçika`ya göç eden Fuat Çapa, teknik direktörlük kariyerine Belçika´da başladı. Belçika Üçüncü Lig takımlarından Turnhout`da göreve başlayan ve bu takımla şampiyon olan Çapa, daha sonra İkinci Lig ekiplerinden Patro Maasmechelen, Heusden-Zolder, Geel ve KFC VW Hamme`de kariyerini sürdürdü.

2007-2008 futbol sezonunda Türkiye Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği`nin başında görev alan Çapa, takımına TSYD Kupası`nı kazandırdı. Ancak, Gençlerbirliği`nin 4 kez teknik direktör değiştireceği ve sezon boyunca kümede kalma savaşı vereceği sezonun ilk 5 maçında aldığı 1 galibiyet ve 1 beraberlik sonrası takımdan gönderildi. 2008-2009 sezonunda Hollanda`nın MVV Maastricht takımın teknik direktörlüğüne getirildi.

 Avrupa`nın birinci ve ikinci liglerinde görev alan diplomalı tek Türk teknik direktör olma özelliğini taşıyan Çapa, Belçika Futbol Federasyonu`nun düzenlediği törende futbolda en yüksek diploma olan UEFA Prolisans Diploması`nı aldı. Beş dil bilen ve Hollanda`nın kondisyon okulundan diplomalı olan Çapa, 2003-2004 yıllarında PSV Eindhoven takımında Hollandalı teknik direktör Guus Hiddink`ten de eğitim aldı.

2011-12 sezonunun başında, 2 Eylül 2011`de, bir sezonluk sözleşme imzalayarak ikinci kez Gençlerbirliği`nin başına geçti. Kazanılan bir TSYD Kupası şampiyonluğundan sonra sezonu 49 puanla 9. sırada tamamlayarak Süper Final Avrupa Ligi play-off`larına katılma hakkını kıl payı kaçıran Çapa`nın sözleşmesi 2012-13 sezonunun sonuna kadar uzatıldı. 2012-2013 sezonu bitiminde İstanbul kulüplerine karşı başarılı sonuçlar almasına karşın takımın UEFA`ya katılma hakkı elde edememesi sonrası kulüp başkanı İlhan Cavcav, ücret konusunda anlaşamadığı Fuat Çapa ile sözleşme yenilemeyeceklerini açıkladı.

Kırmızı-beyazlılar ile geçtiğimiz günlerde yeni sezon için ön görüşme yapan Çapa´nın Sivasspor´a sıcak baktığı öğrenildi.

METİN DİYADİN

Kırmızı-beyazlı yönetimin ikinci sıradaki tercihi ise Eskişehirspor, Trabzonspor, Orduspor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği´nin eski çalıştırıcısı Metin Diyadin oldu.

1968 yılında Trabzon´da doğan ve futbolculuk kariyerine Gençlerbirliği´nde başlayan Diyadin, 1988-98 yılları arasında Başkent temsilcisinde 284 maça çıktı. Daha sonra Fenerbahçe´ye transfer olan ve talihsiz bir sakatlık geçiren Diyadin, teknik direktörlük kariyerine ise 2005 yılında Gençlerbirliği Oftaşspor´da başladı. Ardından Eskişehirspor, Çaykur Rizespor, Trabzonspor (yardımcı antrenör), Orduspor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği´nde görev alan Diyadin´in yeni sezonda Sivasspor´a gelip gelmeyeceği merak konusu.

ERTUĞRUL SAĞLAM

Sivasspor´da teknik direktörler listesinin 3. sırasındaki ismi ise Bursaspor´da aldığı şampiyonluk ile hafızalara kazınan Ertuğrul Sağlam oldu.

Profesyonel futbol kariyerine 1986 yılında Gaziantepspor´da başlayan, kariyerinde uzun yıllar Samsunspor ve Beşiktaş forması giyen milli oyuncu, ilk teknik direktörlük deneyimini 2003-2005 yılları arasında bir dönem formasını terlettiği Samsunspor´da yaşadı. Daha sonra Kayserispor ve Beşiktaş´ı çalıştıran Sağlam, Bursaspor´da şampiyonluk sevinci yaşadı ve bu sezon Ocak ayında timsahlarla yollarını ayırdı.

HAMZA HAMZAOĞLU

Kırmızı-beyazlı yönetimin ön görüşme yaptığı teknik direktörlerden bir tanesi ise Akhisar Belediyespor´un çalıştırıcısı Hamza Hamzaoğlu.

1988-2004 yılları arası Türkiye´de birçok kulüpte forma giyen ve teknik direktörlük kariyerine 2005-2006 sezonunda Konyaspor´da yardımcı antrenör olarak başlayan Hamzaoğlu, Çaykur Rize, Ankaraspor, Eyüpspor ve Denizlispor´da görev aldı. Simdi ise Akhisar Belediyespor´da görev alan tecrübeli çalıştırıcının sezon sonu Manisa temsilcisi ile sözleşmesi sona eriyor.

ARİF ERDEM VE MUSTAFA AKÇAY

Galatasaray´ın unutulmaz yıldızı, bir dönem İstanbul B.B. ve Denizlispor´da teknik direktörlük yapan Arif Erdem ile Trabzonspor´da uzun yıllar alt yapı ve yardımcı antrenörlük görevini yürüten 1461 Trabzonspor´un çalıştırıcısı Mustafa Akçay, Sivasspor´un teknik direktörler listesinde yer alan diğer iki isim oldu.

2 Ocak 1972 yılında Makedonya, Kumanova göçmeni Arnavut kökenli bir ailenin çocuğu olarak İstanbul`da dünyaya gelen Erdem, profesyonel futbol kariyerine 1990 yılında Zeytinburnuspor´da başladı. Daha sonra Galatasaray ve Real Sociedad formaları giyen deneyimli oyuncu, 2005 yılında Galatasaray´da jübile yaptı ve teknik direktörlüğe soyundu. 2006 yılında İstanbul B.B.´de yardımcı antrenör olarak göreve başlayan Erdem, son olarak Denizlispor´u çalıştırdı ve şuan spor yorumculuğu yapıyor.

Mustafa Akçay ise antrenörlük kariyerine 1992 yılında Trabzonspor alt yapısında başladı. Daha sonra PTT 1. Lig ve 2. Lig´de onlarca takım çalıştıran Akçay, şuanda 1461 Trabzonspor´un teknik direktörlüğünü yürütüyor.

ROBERTO CARLOS

Yeni sezon için teknik direktör arayışını sürdüren Sivasspor´un gündemine gelen son isim ise Brezilyalı Dünyaca ünlü futbolcu Roberto Carlos oldu.

Futbola ilk adımı 1993`da Sao Paulo bölgesi takımlarından Palmeiras`ta atan Carlos, ülkesindeki Palmeiras takımında yıldızı parladıktan sonra millî takıma çağrılmış, burada adının duyulmasının ardından Inter Milan`a transfer olmuştur. Daha sonra Real Madrid`e transfer olmuş ve burada 11 sene takımına hizmet etmiştir. Ardından 2007-2010 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen Brezilyalı yıldız, 2011-2012 sezon ortasında Anzhi Mahaçkale takımında futbolu bırakma kararı aldı ve Anzhi´nin sportif direktörü olarak görevini sürdürüyor.

Önceki gün akşam saatlerinde sürpriz bir şekilde Yiğidoların gündemine gelen Carlos, bu teklife evet demesi halinde ilk teknik direktörlük kariyerine Sivas´ta başlamış olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!