USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas İçin Çalışacağız--Video

Sivas İçin Çalışacağız--Video

 Sivas İçin Çalışacağız--Video
11-11-2022 07:05
Google News


Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan  Adayı Zeki Özdemir, pazar günü gerçekleştirilecek komite seçimleri öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Seçim döneminde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Özdemir, göreve seçilmeleri halinde Sivas'ın gelişmesi için çalışacaklarını ifade ederek “Bizim önceliğimiz Sivas'ın kalkınması” dedi.

AĞIR SANAYİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

“Birlikte yöneteceğiz” mottosuyla Sivas'a hizmet yolunda ‘Bismillah' dediklerinin altını çizen Başkan Adayı Özdemir; ziyaretlerde üyelerden yoğun teveccüh gördüklerini kaydetti. Sivas ekonomisinin güçlenmesi için el birliğiyle çalışacaklarının dile getiren Özdemir, ilimizde ağır sanayinin gelişmesi için mücadele edeceklerini belirtti.

SEÇİMLER TİCARİ İLİŞKİLERİMİZİ ZEDELEYEMEZ

Oy kullanacak üyelere “Seçimlerimiz hiçbirimizin akrabalık, arkadaşlık, dostluk ve ticari ilişkilerimize asla ve asla zarar veremez, zedeleyemez. Buna da müsaade etmemeliyiz” diye seslenen Özdemir, “Seçim bittiği gün biz yine hep beraber bu kahvaltı sofralarında beraber olacağız; cenazelerimizde, düğünümüzde, derneğimizde hep bir araya geleceğiz. Seçim mücadelesi bir bayrak yarışı mücadelesidir. Bu bir savaş değildir. Sen-ben mevzusu değildir” diye konuştu.

Fatih TABUR

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Adayı Zeki Özdemir meclis üyesi adaylarıyla birlikte basın mensuplarıyla buluştu.

İlimizde faaliyet gösteren bir kafede düzenlenen programda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özdemir göreve seçilmeleri halinde Sivas'ın gelişmesi için çalışacaklarını ifade etti.

“BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ” MOTTOSUYLA YOLA ÇIKTIK

Adaylık sürecinin başlamasının ardından üyelere yönelik ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Özdemir,  ilçe temaslarına ilişkin “En büyük eksikliğimiz birlikte, bütün halinde hareket edebilme noktasındaki noksanlığımız. Bu eksikliği tamamlama adına bir şeyler yapılması konusu gündeme geldi. Ekonominin gelişmesini sağlamak adına ilk yapacağımız şey bütün olmak, birlikte hareket edebilmekti. Biz de zaten ‘birlikte yöneteceğiz' mottosuyla yola çıkmıştık. ‘Birlikte yöneteceğiz' mottosundan kastımız çalışma alanımızı ilçelerle beraber yaparsak, gelişim sağlarsak Sivas ekonomisine katkı koyacağımız düşüncesi hasıl olunca bunu da paylaştık. İlçelerde de bu düşüncemize olumlu yanıtlar aldık. Demek ki böyle bir eksiklik hissediliyormuş. Sanayiyle ilgili cazibe merkezi ile ilgili sorular vardı. Bütün coğrafyayı kapsayacak şekilde çalışma yapılması konusunda düşüncemiz bayağı rağbet gördü. Zaten olması gereken de buydu” dedi.

İHRACATIN NE KADAR DEĞERLİ OLDUĞU ÖNEMLİ

Sivas'a ağır sanayinin getirilmesi noktasındaki düşünceleri sorulan Özdemir, “Bütün arzumuz yüksek teknoloji üretimi yapılan ürünlerin üretildiği bir imalat sanayinin gelişmesini sağlamak. Bu bir tek Sivas ölçeğinde değil Türkiye'de geçerli. Biz ihracat yapıyoruz; ihracatın büyük olmasından ziyade ne kadar değerli olduğu önemli. Kilogram başına yaptığımız ihracatın birim fiyatını artırmak çok önemli. Bir telefona bir konteyner mermer satmak durumunda kalıyoruz. Bunu nasıl aşabiliriz? Önümüzde 2 tane çok iyi referans var. Bir tanesi Aselsan. Savunma sanayine optik konusunda önderlik yapmış ve yanında halihazırda tedarikçilerini oluşturmuş bir yapı var. Bunu artırma yoluna gitmek durumundayız. Üniversitelerimizden yardım almak ve burada kümelenmelerini sağlamak da amaçlarımızdan bir tanesi. Ağır sanayi dediğimiz de Demirağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) aklımıza geliyor. Geçen oradaki Gökrail firmasını ziyaretimizde neler yapıldığını, ne amaçla yola çıkıldığını gördük.  Küçük sanayi sitelerindeki tüm çalışanların bir an evvel oradakilere tedarikçi olmaları yönünde önlerinin açık olduğu izah edildi. Bu da çok heyecan verici bir işti. Eğer buradan tedarikler sağlanamıyorsa üretim anlamında orada bir bölgede küçük sanayi sitesinde yapılan üretimlerin önünün açılması gerektiği düşüncesi hasıl oldu. Bu düşünceler ışığında hem savunma sanayi konusunda hem de Sivas'ın potansiyeli olan lojistik, ulaşım ve demiryolu sanayisinin gelişmesi noktasında önümüzün gerçekten çok açık olduğumuzu düşünüyoruz. Sivas'ın ve Demirağ OSB'nin açık olduğunu düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Toplantıda Özdemir'e kendi listelerinden meclis üyesi adayı olan fakat CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sivas ziyaretinin ardından adaylıktan çekildiğini açıklayan Musa Emmioğlu da soruldu.

Her partiye eşit mesafede olduklarını dile getiren Özdemir, “Ben kişiler üzerinden yorum yaparak, onlar üzerinden eleştirilerimi götürür bir yapıya sahip değilim. Herkesin hür fikri, düşüncesi. Nasıl hareket etmesi gerekiyorsa öyle hareket eder. Fakat sorunuza vereceğim cevap ticaret ve sanayi odaları her siyasi partiye eşit mesafede olan bir kurumdur. Çünkü bu tür sivil toplum örgütlerinde, siyasi partilerde veya çeşit çeşit nasıl bir insanın hizmet etmesi gereken yerler varsa herkese göre görev alacağı kurumları kurulları kendi seçebilir. Siyaset yapmak istiyorsa insan siyasi partiler vardır gider üye olurlar, siyasetlerini yaparlar. Eğer ekonomiyle ilgili çalışma yapmak istiyorsa ticaret ve sanayi odaları  var. İşin özü biz tüm siyasi partilere eşit mesafede hareket edeceğiz. Bizim önceliğimiz Sivas'ın kalkınması. Sivas'ın sosyoekonomik yapısının bir adım daha öne gitmesini sağlamak” açıklamasında bulundu.

İLK İCRAATIMIZ KOMİTE DÜZENLEMELERİ OLACAK

Göreve seçilmeleri halinde hayata geçirecekleri ilk projenin ne olacağı sorusu üzerine ise Özdemir; “İlk projemiz şu: Ben her yerde açıkladım bunu. Bir kere en çok sıkıntı çektiğimiz husus seçim listeleri,  nace kodları. Yok ben komitede miyim, orda mıyım, burada mıyım! Gerçekten böyle işlerle kafa yormamamız lazım. Bunlar artık gündem oluşturulmaması gereken şeyler. Herkesi nace kodlarıyla yerlerine yerleştireceğiz. Gerekse taleplerini bildirecekler mensuplarımız gerekse bizim öngördüğümüz şekilde yani nace kodunu alıp biz örneğin müteahhit arkadaş tekstildeyse burada olmaması gerekli şurada olması gerekli konusunu açıklığa kavuşturup bir kere nace düzenlemelerimizi yani komite düzenlemelerimiz ilk icraatımız olarak yapmak istiyoruz” dedi.

SEÇİMLERİMİZ TİCARİ İLİŞKİLERİMİZE ASLA ZARAR VEREMEZ

Pazar günü gerçekleştirecek seçimler öncesi oy kullanacak üyelere de seslenen Özdemir, “Seçmenlerimize buradan söyleyeceğim ilk günde söylediğim şeyi son günde de ifade ediyorum; bizim bu seçimlerimiz hiçbirimizin akrabalık, arkadaşlık, dostluk ve ticari ilişkilerimize asla ve asla zarar veremez, zedeleyemez. Buna da müsaade etmemeliyiz. Çünkü seçim bittiği gün biz yine hep beraber bu kahvaltı sofralarında beraber olacağız; cenazelerimizde, düğünümüzde, derneğimizde hep bir araya geleceğiz. Seçim mücadelesi bir bayrak yarışı mücadelesidir. Bu bir savaş değildir. Sen-ben mevzusu değildir onun için herkes kendi mecrasında hizmet etmeye devam eder. Seçim bittiği gün bu yarışın, bu mücadelenin sonu gelmiştir. Bundan sonra yapmamız gereken Sivas için neler yapılması gerekiyorsa kazanan veya görev alan arkadaşlara faydalı olmaktır” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!