USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Alnımız Açık, Başımız Dik--Video

Alnımız Açık, Başımız Dik--Video

Alnımız Açık, Başımız Dik--Video
23-11-2022 07:05
Google News


19 Kasım'da gerçekleştirilen Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanlığı seçimlerini kaybeden Mustafa Eken, basın mensuplarıyla vedalaştı.  Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) cazibe merkezi kapsamına alınması başta olmak üzere görev süresi boyunca önemli çalışmalara imza atan  Eken, veda programında tüm Sivaslılardan helallik isteyerek “Alnımız açık, başımız dik. Şehrimizde oluşturduğumuz birlik ve beraberliğin devam etmesi için de mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

YENİ YÖNETİMİ TAKİP EDECEĞİZ

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Eken, Sivas'ın lehine olacak gelişmelerde yeni yönetimin yanında, aleyhine olacak gelişmelerde ise karşısında olacaklarını kaydederek  “Birinci OSB'de göreve geldiğimizde 6 bin 750 çalışan vardı. Bugün  11 bin 250 çalışanla şu an devrediyoruz. Göreve geldiğimizde 80 tane boş arsa vardı. Yani yüzde 50'si boştu. Şimdi Allah'ımıza şükürler olsun bir tane boş arsamız yok. 80 tane fabrikaya yer vermişiz ve içlerinde bir tane bile depo yok. Bunu tarihe not düşelim. Çünkü yarın takip edeceğiz. Yeni yönetimi takip edeceğiz hep beraber” dedi.

HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ

Seçimlerde kendilerine oy kullanan herkese teşekkür eden Eken, “Bu şehrin kaderiyle oynayanlara hakkımızı helal etmiyoruz. Bizlere söz verip oy vermeyenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Bu seçimlere böyle olduğu için üstü kapalı da olsa gölge düşmüştür. Üzülerek söylüyorum ki bu seçimlerde maddiyat konuşuldu, tehditler konuşuldu, iftira devreye girdi. Bunları yapanları ne bu şehir ne de bizler affetmeyeceğiz. Haklarımızı da helal etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Fatih TABUR

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanlığı seçimlerini kaybeden Mustafa Eken, basın mensuplarıyla vedalaştı.

Meclis üyeleriyle birlikte ilimizde faaliyet gösteren yazılı ve görsel basın kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya gelen Eken, görev süresi boyunca yaptıkları çalışmalar ve seçim sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Perşembe veya Cuma günü görevi STSO Başkanı seçilen Zeki Özdemir'e devredeceğini belirten Eken,  görev süresi boyunca Sivas için çalıştıklarını söyledi.

Yaptıklarını anlatarak konuşmasına başlayan Eken, “Bizim Sivas adına en büyük önem verdiğimiz husus Sivas'ın cazibe merkezi kapsamına alınmasıydı. O zaman sizler ‘Eken 6. Bölge diye diye ölecek' diyerekten haber yapmıştınız. İyi ki de yazdınız. O zamanlar yazmasaydınız belki de başaramayacaktık. 6. Bölge konusunda sizlerin de çok etkisi var. Türkiye'de inanılmayan bir ilde, ‘Hayatta olmaz' denilen bir ilde Sivas 2021 27 Aralık'ta cazibe merkezi kapsamına alındı. Neresi? Demirağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB). Demirağ OSB'nin cazibe merkezi kapsamına alınmasıyla birlikte bugün itibariyle 84 tane firmaya arsa tahsisi yapılmış ve 20 bin çalışan taahhüdü alınmış. Baktığımız zaman yüzde 63'ü dolmuş. Yani bugün bu yönetim, bu meclis burayı teslim ederken Demirağ OSB'yi yüzde 63 dolu haliyle teslim ediyor. Bunları tarihe not düşelim. Bundan sonra yönetime zaten yüzde 37'si kalmış. 1 yıl olmadan yüzde 63 doldurmuşuz, 20 bin taahhüt almışız, 84 firmaya yer vermişiz. Allah'ımıza şükürler olsun. Bu vesileyle inşallah kalan arsaların 3'te 1'lik kısmını da yeni yönetim valiliğimiz, belediyemiz beraber hak edenlere verecek. Depo yapmayanlara, rant sağlamayanlara vererek inşallah o yüzde 37'yi tamamlayacaklar. Yani benim tahminim seneye bu zaman verilecek arsa yeri kalmaz” dedi.

Sivas'ın tamamının cazibe merkezi kapsamına alınması için yoğun gayret gösterdiklerinin altını çizen Eken, “Vermiş olduğumuz mücadeleyi biliyorsunuz. Ve ben söz vermiştim. Eğer görevde kalsaydım Aralık ayında gerekirse Külliye'de kapının önünde  yatacağıma ve Sivas'ın tamamının cazibe merkezi kapsamına alınacağına söz vermiştim. Diğer arkadaşlar da seçim vaatlerinde söz vermişlerdi.  Takip edeceğiz. Sivas'ın tamamını cazibe merkezi kapsamına aldırırlarsa onlara da teşekkür edeceğiz. Niye? Bu görevler gelip geçicidir. Bugün ben, yarın başkası ama takip etmek hepimizin sorumluluğundadır. Ben Sivas'ın tamamının cazibe merkezi kapsamına alınacağına inanıyorum ama eğer birlik ve beraberlik olursa. İnatla, eğer heyecanla takip edilirse bunun olacağına inanıyorum. Çünkü biliyorsunuz Türkiye'de bir tek Sivas'ta cazibe merkezi konusunda ayrım var” açıklamasında bulundu.

YENİ YÖNETİMİ TAKİP EDECEĞİZ HEP BERABER

Birinci OSB'de göreve geldiklerinde 6 bin 750 çalışanın olduğunu anımsatan Eken, “Bugün  baktığımızda 2022 yılında 11 bin 250 çalışanla şu an devrediyoruz. 20 yılda 6 bin 750, 4 yılda 11 bin 250. Göreve geldiğimizde 80 tane boş arsa vardı. Yani yüzde 50'si boştu. Şimdi Allah'ımıza şükürler olsun bir tane boş arsamız yok. 80 tane fabrikaya yer vermişiz ve içlerinde bir tane bile depo yok. Hani hep ‘Organize'nin yarısı depo' derlerdi. Doğru. Bizden öncekiler bizim istediğimiz sistemde yönetmediği için ‘Yarısından çoğu depo' dediler ama biz dönemimizde bir tane depoya yer vermedik. Bunu da buradan tarihe not düşelim. Çünkü yarın takip edeceğiz. Yeni yönetimi takip edeceğiz hep beraber. İnşallah vermiş olduğumuz 80 fabrika da bittiğinde 15 bin çalışanı olacak Birinci OSB'nin.  Tabi yıllardır atıl olan fuar merkezi çok şükür bizim dönemimizde hayata geçti. Ne oldu? Bilim ve Teknoloji Üniversitesi oldu. Açıldı biliyorsunuz. Kimin sayesinde? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Odamız sayesinde. Yıllarca boş yere kira ödendi. Atıl yere kira ödendi. Güvenlik parası verildi ama bugün üniversite olarak kazandırıldı çok şükür. Orası da bizim dönemimizde Sivas'a kazanıldı.”

Sivas'a fuar alanı kazandırılması için söz verdiklerinin altını çizen Eken, “Belediyemizden arsa tahsisi yapılmasını bekliyoruz. Belediye Başkanımız bu konuda destek vereceğini söyledi, biz de söz verdik. İnşallah yeni yönetimden bizim vermiş olduğumuz sözün aynısını devam ettirmelerini istiyoruz. Korkmasınlar; arkalarındayız, yanlarındayız. Sıkıntı yok. Yeter ki Sivas'a bir şey yapsınlar. Ama yapmadıklarında da karşılarındayız. Fuar alanını inşallah Sivas'a yeni yönetim kurulu yapacak. Yapması lazım.  Yeni hizmet binası… Bunun için girişimlerde bulunduk. ‘Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerindeki belediyemize ait olan arsayla Bankalar Caddesi'ndeki arsamızı takas ederek Sivas'a yakışır 5 yıldızlı bir hizmet binası yapacağız' dedik. Sözünü de verdik. Bu arkadaşların da orayı belediyeyle getirdiğimiz şekliyle hızlandırıp bir an önce Sivas'a kazandırmaları gerekiyor. Bunu takip edeceğiz, onların da yanında olacağız. Yeter ki Sivas'a bir şeyler yapsınlar” açıklamasında bulundu.

ALNIMIZIN AKIYLA BIRAKIYORUZ

Bütçeyi çok iyi kullandıklarını ifade eden Eken, “Kul hakkı emanet dedik ve emanete en iyi şekilde sahip çıktık. Bütçeyi şu an yüzde 111 ile teslim ediyorum. Üyenin hakkını kasaya koyarak gidiyorum. Allah'ımıza şükürler olsun. Alnımızın akıyla bırakıyoruz. Hiç kimse bizim hakkımıza yanlış bir şey konuşamaz, konuşursa iftiradır zaten. Odamızın kalitesini A sınıfı yaparak Türkiye 3.'sü yaptık. Türkiye'de örnek bir oda olduk” şeklinde konuştu.

YAYGARA YAPMAYA GEREK YOKMUŞ

Seçim sürecine de değinen Eken, “3 ay önce seçim startı verdik. Sahaya indik. Mavi liste, beyaz liste, bir kısım da sarı liste ile seçime girdi. Öncelikle bize oy veren, oy vermeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun ama biz bu süreçte gerçekten kimseye iftira atmadık, çamur atmadık, yalan konuşmadık. Hiçbir üyemize ‘Oy verin' diye baskı yapmadık, para teklif etmedik, tehdit etmedik, vaatlerde bulunmadık. Varsa bir tane üyemiz, ‘Hayır, Eken yalan söylüyor; bana şu vaatte bulundular, şunu verdiler' desin, biz Sivas'ı terk ederiz. Biz kendi yaptığımız çalışmaları anlattık. Arkadaşlarım da burada; ‘Gittiğimiz yerlerde yalan söyleyemeyeceğiz, iftira atmayacağız, yaptıklarımızı anlatacağız' dedim. Şu an kazanan veya kaybeden tüm ekip arkadaşlarım da bu şekilde hareket ettiler. Allah onlardan da razı olsun. Listeler verilmiyor diye ortaya düşenler, benim şirketlerimi diline dolayanları, doğrusunu bildikleri halde bunlara göz yumanları bu şehir unutmayacak ve affetmeyecek. İleriki günlerde göreceksiniz. Bahsediyorlardı  ya iki tane arkadaş okulun önüne gidip ‘Eken'in 4-5 tane  oyu var bu grupta' diye basın açıklaması yapmıştı.  Paravan şirket, tabela şirketi dediler. ‘Eğer o gruplardan 4-5 oyla kazanırsam istifa edeceğim' demiştim. O arkadaşların benim okulumun önünde yapmış olduğu seçimleri 26 oy farkla aldım. Zaten 80 oy kullanıldı. 4 oyu düş, 22 oy farkla. Demek ki orada tabela şirketlerinin seçime bir etkisi olmamış. Yaygara yapmaya gerek yokmuş. Burada sadece yıpratma politikası yapılmış ama Allah'a şükür ki yıpranmadık. Diğer girmiş olduğumuz grupta da 50 oy farkla geldim. 2 komiteden aday oldum. Allah benim seçmenlerimden razı olsun ki başkanlarını öyle bir taşıdılar ki buraya büyük fark atarak seçildim. Seçim sürecinde seçime eşit şartlarda girmedikleri algısını oluşturmaya çalışanları hepimiz gördük. Evet bu seçimlerde eşit şartlarda yarışmadık ama bu bizim lehimize değil algı operasyonları çekenlerin lehineydi. Çünkü biz seçimi kazanmak için ortaya milyon liralar dökmedik. Bizim derdimiz koltuklar değildi. Bizim tek derdimiz üyelerimiz ve Sivas'a hizmet etmekti. Bu şehirde işsizliği bitirmekti. Benim en büyük hayalim buydu, biliyorsunuz.   Bize oy veren, oy vermeyen herkese teşekkür ettim. Gelelim hakkımızı helal etmeyeceklerimize… Bu şehrin kaderiyle oynayanlara hakkımızı helal etmiyoruz. Bizlere söz verip oy vermeyenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Bu seçimlere böyle olduğu için üstü kapalı da olsa gölge düşmüştür. Üzülerek söylüyorum ki bu seçimlerde maddiyat konuşuldu, tehditler konuşuldu, iftira devreye girdi. Bunları yapanları ne bu şehir ne de bizler affetmeyeceğiz. Haklarımızı da helal etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

SEÇİMİ NASIL KAYBETMİŞİZ HERKES BİLSİN

BİM marketlerine sert sözlerle yüklenen Eken, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'nun 3 harfli marketlerin seçimlere girmesinin etik olmadığını söylemesine rağmen gıda sektöründe BİM marketleri cumartesi günü akşamına kadar seçimlere girmeyecekken pazar günü seçim var, cumartesi akşamı BİM 51 oyla seçime girdi ve seçimin kaderi değişti. O grupta 2 kardeşimiz içeri girdi ama 1 kardeşimiz hakkı olduğu halde meclis üyesi olarak içeriye giremedi. Kardeşim kullanmasın; biz BİM'in oy kullanmasını istemiyoruz. Biz kendimize de istemiyoruz. Biz ‘Kul hakkıdır' diyoruz. ‘BİM size oy versin' dendi, ‘Hayır kardeşim biz istemiyoruz. Niye. 51-0 ile başlarsa bu seçim haksız olur' dedik, bu şekilde konuştuk. 51 oyla BİM gelmiş ve seçim kazanmış zannediliyor karşıdaki arkadaşlar. Bu şekilde seçim kazanılmaz.  Buna rağmen 2 arkadaşım da meclise girdi. BİM'in Sivas'a gelmesinde kimin emeği varsa hakkımızı haram ediyoruz. BİM'in kendine Sivas'ın hakkını haram ediyoruz. Bir market zinciri gelip Sivas'ın kaderiyle oynayamaz. Kimin elleri değdiyse onları Allah'a havale ediyoruz. Bunları da kamuoyu bilsin, seçimi nasıl kaybetmişiz herkes bilsin.  Biz kimseden para ile oy talep etmedik. Para ile oyunu satan da şerefsizdir, alan da şerefsizdir. Parayla gelen meclis üyesinin bizim  meclisimizde yeri yoktur. Benim bırakın parayı, vaatle oy aldığım ispat edilsin ben bugün Sivas'ı terk edeceğim.”

“HEPİMİZİN ALNI AÇIK”

Eken, “Ben ve ekip arkadaşlarım sevdalısı olduğumuz şehre küskün değiliz. Şehrimize küsmedik, küsmeyeceğiz. Hepimizin alnı açık, dik ve buradayız. Şaibesiz, dedikodusuz. Şehrimizde oluşturduğumuz birlik ve beraberliğin devam etmesi için de mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bugüne kadar dürüstlükten, mertlikten ve dik duruştan ödün vermedik. Rabbim bundan sonra da bize duruşumuzu bozdurmasın inşallah. Bu vesileyle sözlerime son verirken bugüne kadar bana güvenen herkese teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Şehrime yapmış olduğum hizmetlerden dolayı da hakkımı helal ediyorum, sizler vasıtasıyla tüm hemşehrilerimden helallik  istiyorum. Hakkınızı helal edin” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!