USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Çalımbay, Merakla Beklenen Transferlere İlişkin Konuştu: ‘Uğraşıyoruz’

Çalımbay, Merakla Beklenen Transferlere İlişkin Konuştu: ‘Uğraşıyoruz’

Çalımbay, Merakla Beklenen Transferlere İlişkin Konuştu: ‘Uğraşıyoruz’
26-01-2023 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Adana Demirspor ile karşılaşacak olan Sivasspor, çalışmalarını sürdürüyor.

Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde Teknik Direktör Rıza Çalımbay ve yardımcıları yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Koşu ile başlayan idman, ısınma çalışmaları ile devam etti. İdman yapılan çift kale maçla sona erdi.

Rıza Çalımbay da antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gaziantep FK ile oynadıkları ve 2-1 galip gelerek haftalar sonra 3 puan aldıkları maçı değerlendiren Çalımbay, “Son oynadığımız maç belki de bu sene en iyi oynadığımız futboldan bir tanesiydi. Gerçekten çok iyi oynadık. Maçın başından sonuna kadar çok güzel pozisyonlar da yakaladık. Son paslarımıza biraz daha dikkat edebilseydik daha rahat bir şekilde oradan ayrılabilirdik. Ama bizim için maç çok önemliydi. Oradan mutlaka puan ve puanlarla dönmemiz gerekiyordu. Tek hedefimiz de galibiyetti ve onu da gerçekleştirdik. Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu. Bu iyi bir galibiyet ama önümüzde daha çok engel var. Çok zor maçlarımız var” dedi.

“TARAFTARA İHTİYACIMIZ VAR”

Ligin 21. haftasında cumartesi günü sahalarında oynayacakları Adana Demirspor maçı öncesi taraftara seslenen tecrübeli çalıştırıcı, “Şimdi Adana Demirspor maçımız var. Adana Demirspor’un da kadrosu gayet iyi. Kuvvetli bir takım. Buradaki en önemli şey biz artı taraftar. Bu maçta özelikle taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Mutlaka gelmeleri gerekiyor. Çünkü bundan önceki maçların hepsinde çok üzgünüz. Taraftar desteği maalesef çok az oluyor. İkinci yarının ikinci maçını oynayacağız, onlara ihtiyacımız var. Çünkü bizim oynayacağımız maçların telafisi yok. Çünkü bir ikinci yarı daha yok. Bir de bu takım hem Avrupa’da mücadele edecek hem Türkiye Kupasında mücadele edecek hem ligde mücadele edecek. Onun için de taraftarın mutlaka böyle bir takımı kesinlikle ne olursa olsun desteklemesi gerekiyor ve yanında olması gerekiyor. Çünkü biz çok şey vermeye çalışıyoruz taraftarımıza. Dediğimiz gibi gem ligde başarılı olmaya çalışıyoruz hem Türkiye kupasını tekrar almak için bütün gayretimizi gösteriyoruz ve de hem ülke için hem Sivasspor için hem taraftar için hem de kulübün menfaati açısından da oynanacak olan Mart ayındaki Avrupa kupa maçımız var. Bu kadar hedef varken taraftarsız kalırsak o bizi çok üzer. Onun için de bir başarı yakalayacaksak onlarla birlikte yakalayacağız. Onların da tribünlerde olmalarını çok istiyoruz.”

KUPADAKİ RAKİBİ DEĞERLENDİRDİ

Bir gazetecinin “Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Gaziantep FK ile eşleştiniz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusuna Çalımbay, “Gaziantep bizi tanıyor biz Gaziantep’i artık iyi tanıyoruz. Çünkü daha yeni oynadığımız bir takım ama yendik diye kupa maçını da öyle kolay kazanacağız diye bir şey yok. Kendi sahamızda oynayacağız. Hafta arası oynanırsa eğer taraftar da gelmezse o zaman sıkıntılı bir maç yaşarız. Onun için onu da taraftarlarımızla birlikte yapacağız. Antep’in iyi bir takım olduğunu biliyoruz. Gerçekten iyi oyuculara sahipler. Oynadığımızda da gördük. Çok dikkatli olacağız. İşimize bakacağız” yanıtını verdi.

“TRANSFER YAPMAZSAK SIKINTI YAŞARIZ”

Transfer çalışmaları hakkında yöneltilen soruya ise Çalımbay, “Bu arada da bir hafta içerisinde veya 10 gün içerisinde de takviyelerimiz de gelirse daha alternatifli bir kadromuz olacak, yedek kulübemiz kuvvetlenmiş olacak.  Şu anda yönetimimiz uğraşıyor, takviyelerin gelmesi lazım. Bunların hepsi olduğu zaman zaten inşallah iyi şeyler de yapacağız. Bizim kesin transfer yapmamız gereken yerler var. Onları da mutlaka yapacağız. Yönetim zaten çok uğraşıyor. Onları yapmamız şart. Acil yerlerimiz var. Yapmazsak sıkıntı yaşarız” cevabını verdi.

“GİDERSE SOL BEKSİZ KALIRIZ”

Son olarak bir gazetecinin “Uğur Çiftçi’nin Galatasaray transferindeki son durumu nedir?” şeklindeki sorusuna Çalımbay, şu yanıtını verdi; 

“Bir sol bek almadan bizim bir oyuncu vermemiz mümkün değil. Çünkü sol beksiz kalırız. Bir tek Ziya kalır. Benim anlamadığım şey basındaki çıkan haberler insanı üzüyor. ‘Rıza Çalımbay Galatasaray’a Uğur’u vermeyiz diyor’ deniyor. Biz öyle bir şey demiyoruz ki. Eğer sol bek alamazsak Uğur’u veremeyiz diyoruz. Eğer Emre gelseydi bize direkt gidiyordu Uğur. Her şeyi tamamdı, bitmişti. Emre kendisi de haklı. Galatasaray gibi bir kulüpten ayrılıp gitmek istemez tabii ki, o da haklı ama bizim de bir oyuncumuzu verdiğimiz zaman onun yerini doldurmamız gerekiyor. Mesela Dia Saba gitti. Biz Saba’nın gitmesini hiç istemiyorduk. Ama gitti. Onun yerini doldurmamız gerekiyor şimdi. Uğur giderse tabi ki yerini doldurmamız gerekiyor. Saba’da da aynı şey şekil olsa Saba’yı da bırakmazdık ama Saba’nın mukavelesi oraya kadardı. Kendisi gitti. Yapacak bir şey yok.” 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!