USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Karasu'dan Özyürek'e Sert Tepki: "Kira Artışının Sorumlusu Koşulsuz Destek Verdiğiniz AKP'nin Ekonomi Politikalarıdır"

Vakıflar Bölge Müdürlüğünün kira ücretlerine güncelleme yapmasını eleştiren  Milliyetçi Hareket Partisi Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek’e tepki gösteren  İYİ Parti İl Başkanı Volkan Karasu, “Sivas'ta kira artışlarının sorumlusu Sivas Vakıflar Bölge Müdürü değil, Ahmet Özyürek'in koşulsuz şartsız destek verdiği AKP'nin ekonomi politikalarıdır” dedi.

Karasu'dan Özyürek'e Sert Tepki: "Kira Artışının Sorumlusu Koşulsuz Destek Verdiğiniz AKP'nin Ekonomi Politikalarıdır"
27-11-2023 10:45
SİVAS
Google News

Mehmet Fatih AKGÜL 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda gündem dışı söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, vakıf kiraları ile ilgili konuşma yaptı.

Özyürek, yaptığı açıklamada; “Konu Sivas'ımızla ilgili. Vakıflar Bölge Müdürümüzün esnaflarımızla ilgili, yıllık kira artışıyla ilgili bir konudan bahsetmek istiyorum. Maalesef Vakıflar Bölge Müdürümüz kira artışlarında esnaflarımızda yüzde 100 ve yüzde 400 oranında bir artış sağlayacağını söylemiştir ve esnaflarımıza da bu oranda bir tebligat göndermiştir. Zaten biliyorsunuz esnaflarımız yeni bir çıkış sağlamışlardır, bu oranları ödemek mümkün değildir. Ben buradan Sivas Vakıflar Bölge Müdürümüze sesleniyorum: Yüzde 400 oranındaki bir artış demek oradaki esnaflarımızın çalışmaması demektir ve iflas etmesi demektir. Bu yüzden de kira oranlarının Sivas'ımızda yeniden belirlenerek esnaflarımıza yeniden tebliğ edilmesini istiyorum” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Volkan Karasu ise Özyürek’in Meclis’teki konuşmasını eleştirdi. Kira fiyatlarındaki artışın sorumlusunun Vakıflar Bölge Müdürlüğü olmadığını kaydeden Karasu, yaptığı açıklamada; “Sivas’ımızın gündemi uzun süredir işsizlik, sahipsizlik ve göç. Sivas’ın bunca sorunu varken MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Sivas’taki kira fiyatlarındaki artışa dikkat çekti. Ancak maalesef kira fiyatlarındaki artışın sorumlusu olarak yanlış adresi, Sivas Vakıflar Bölge Müdürü’nü gösterdi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, vakıflara ait taşınmazların kiralama işlemlerinde ‘Vakıf Taşınmazların Genel Şartnamesi’, ‘Vakıf Taşınmazların Usul ve Esasları’ ve ‘Vakıf Taşınmazların Kira Sözleşmesi’ çerçevesindeki mevzuata uygun şekilde düzenlemektedir. MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, birkaç gün önce Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nü ait ev ve işyerlerine ait kira bedellerinin yüzde 400 artırıldığını ve bu oranların düşürülmesi gerektiğini dile getirdi. Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca ise bir basın toplantısı düzenleyerek bahse konu ev ve işyerlerinin kira bedellerinin 5 yılda bir belirlendiğini ve yasal mevzuatın dışında bir artış gerçekleştirmediklerini söyledi. Sayın Özyürek Sivas'a gelip önce konuyu muhatabına sormak yerine ve uyarılarda bulunmak yerine TBMM'den çağrı yapıyor. Bunun karşılığında Sivas Vakıflar Bölge Müdürü de basın üzerinden Özyürek'e karşılık veriyor. Bu ikilinin atışmasında da net olarak görülen şey, kira oranlarına yapılan zammın bile son 4 senede enflasyonun en az yüzde 400 artış gösterdiğidir. Başka bir deyişle Ahmet Özyürek'in telaffuz ettiği yüzde 400'lük zam artışı ve Sivas Vakıflar Bölge Müdürünün yaptığı açıklamalar, ülkemizin özellikle son 4 yılda enflasyon bataklığına saplandığının itirafıdır, kanıtıdır. Buradan Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca’ya teşekkür ediyoruz. Sivas Vakıflar Bölge Müdürü, yaptığı tatmin edici açıklamayla piyasanın çok daha altında bir zam oranıyla kiracılarını mağdur etmediğini ifade etti. Sayın Özyürek, Sivas’ımızdaki ev ve işyeri kiralarının son 4-5 senedeki artış oranları ile Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kira artış oranlarını karşılaştırırsa bunu rahatlıkla görebilecektir. Sayın Özyürek Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kiralara yapmış olduğu ve mevcut hiperenflasyon ortamında ziyadesiyle makul sayılabilecek kiraları eleştirmek yerine Küresel Konut Fiyatları Endeksi'ne baksın. Bu saygın endekse göre Türkiye'deki son 1 yılda ev fiyatlarının artış oranı yüzde 132,8. Türkiye'nin ardında ikinci sırada yer alan Kuzey Makedonya'da bile bu oran yüzde 18'lerde. Sayın Özyürek, ev fiyatları dünyada genelinde açık ara en fazla artış göstermiş bir ülkede kiraların yerinde sayacağını düşünmek hangi matematik bilgisiyle açıklanabilir? Sayın Özyürek için eleştiri oklarının yönü, Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü değil ortaklığını yaptığı AKP'nin ekonomi politikaları olmalı. Sivas'ta kira artışlarının sorumlusu Sivas Vakıflar Bölge Müdürü değil, Ahmet Özyürek'in koşulsuz şartsız destek verdiği AKP'nin ekonomi politikalarıdır. Sayın vekil Vakıflar Bölge Müdürüne yönelik eleştirilerinin yarısını, ülkemizi hiperenflasyon bataklığına mahkûm eden Erdoğan ve onun ekonomi yönetimine de yöneltebilse keşke” dedi.

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri -Sivas son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!