USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas’a Desteği Hiç Esirgemedik

Sivas’a Desteği Hiç Esirgemedik

Sivas’a Desteği Hiç Esirgemedik
03-12-2022 07:05
Google News


Fatih TABUR

Birtakım temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) düzenlenen 'Toplu Açılış, Temel Atma ve 58 Yatırım Yeri Tahsis Töreni'ne  katıldı.

Tören kapsamında Birinci OSB'de üretime geçen 12 fabrikanın toplu açılışı yapılırken Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nde 10 fabrikanın temeli atıldı ve 58 yeni firmaya da yer tahsisi gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Zeki Özdemir gerçekleştirdi.

CAZİBE MERKEZİNİN KAPSAMI GENİŞLETİLMELİ

Tezmaksan'da düzenlenen programda konuşan Özdemir, STSO Başkanlığı görevine yeni seçildiğini anımsatarak, “Demirağ OSB'de 10 tane firmanın temel atma töreninde bulunmaktan dolayı gurur duyduğumu paylaşmak istiyorum. Sivas'ın Demirağ OSB'nin ilk planlamasının yapıldığı günden cazibe merkezi kapsamına alındığı güne kadar emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Biz de Demirağ OSB'nin 1 yıl içerisinde belki daha kısa bir sürede neredeyse 3'te 2'sini doldurarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik ve bundan sonra da üzerimize düşen ne ise yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sivas büyük bir coğrafya. Biz Sivas'ın kırsalıyla, ilçeleriyle ve kentiyle hep birlikte gelişmesinin daha doğru olacağına inanıyoruz. Bu sebepten dolayıdır ki gündemimizde olan cazibe merkezi kapsamımızın bütün ilimizi kapsayacak şekilde genişletilmesi arzu ve talebimizdir. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

TÜRKİYE'NİN İHRACATINA KATKI SAĞLAYACAK

Özdemir'in ardından konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise  “Öncelikle içerisinde bulunduğumuz Sivas'ın kızıl elması, Sivas'ın yeni istihdam merkezi ve Türkiye'nin üretimine büyük katkı sağlayacak Demirağ OSB'nin kuruluşundan bugüne kadar emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Sivas olarak 20 yıl geriye baktığımız zaman mevcut Birinci OSB'deki durumu gözden geçirirsek hangi noktadan hangi noktaya geldiğimizi görüyoruz. Devrim niteliğinde büyük adımlar atıldığını görüyoruz. Bugün Sivas OSB'miz 12 bin kişiye  istihdam sağlıyor. Sivas'ın gelişmesi, Türkiye'nin gelişmesi neticesinde ihtiyaç olan Demirağ OSB'de bugün 2 fabrikamız üretime başladı. 10 tanesinin bugün temellerini atıyoruz. Bugüne kadar 82 firmaya tahsis gerçekleştirdik. İnşallah Cumhuriyet'in 100. yılında tamamının da temeli atılacak hale gelecektir. Ben bu noktada tüm iş insanlarımıza teşekkür ediyorum.  Buranın bu noktaya gelmesindeki en önemli husus Sayın Cumhurbaşkanımızın cazibe merkezi ilan etmesidir. İnşallah biz inanıyoruz ki tamamı tahsis edildiğinde  40 bin kişiye istihdam sağlayacak ve sadece Sivas'ın ve bölgenin değil Türkiye'nin katma değerli ihracatına katkı sağlayacak birçok firma burada yükselecek.  Bugünkü Sivas nasıl ki 20 yıl önceki Sivas'tan çok çok iyiyse 3-5 yıl sonraki Sivas da bugünkü Sivas'tan çok çok iyi olacak. Yeter ki biz inanalım, birlikte çalışmaya devam edelim” açıklamasında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek ise Sivas'ın tamamının cazibe merkezi kapsamına alınmasını talep etti.

TÜRKİYE BÜYÜRKEN SİVAS DA BÜYÜYOR

AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ise  “Cumhuriyetimizin 2. yüzyılını Türkiye yüzyılı yapmak için her zamankinden çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Bugünkü bu etkinlik de bu farkındalığın bir göstergesidir. Türkiye büyüyor. İhracatımız artıyor. Yeni OSB'ler kuruluyor, mevcutlar genişliyor. Türkiye büyürken Sivas da büyüyor. Sadece Sivas Birinci OSB'de 2002'de üretim yapan firma sayısı 30'du. Bugün 164 firma üretim yapıyor. 2002'de binin altında insan çalışıyordu bugün 10 binin üzerinde insan çalışıyor. Sadece Aselsan'da 340 kişi çalışıyor. 2021 yılı cirosu da 25 milyon doların üzerinde. Demirağ OSB'nin bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

SİVAS EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

Sivas için önemli bir gün olduğunu dile getiren Vali Dr. Yılmaz Şimşek de “Sivas olarak çok heyecanlıyız, gururluyuz. Bugün ilimizde yeni istihdam alanları, yeni fabrikaları hizmete açıyor olmanın, yeni fabrika temelleri atıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yatırımlarımızın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sivas için bugün tarihi bir anı yaşıyoruz diyebiliriz. Yapacağımız açılışlar, temel atmalar ve yeni arsa tahsisleri Sivas tarihinde yeni bir devri müjdeliyor. Adeta büyük bir sanayileşme ve istihdam hamlesinin de perdesini aralıyor. Şüphesiz üretim, istihdam ve ihracat bir ülkenin kalkınmasında lokomotif güçtür. Memnuniyetle görüyoruz ki ilimiz de bu anlamda son dönemlerde çok güzel gelişmelere hep birlikte şahitlik ediyoruz.  Sivas göçün durduğu, istihdamın arttığı, hedeflerine ulaşmak için emin adımlarla ilerleyen büyük bir şehir olma kararlığı ortaya koyuyor. Birinci OSB tam doluluğa ulaşmış durumdadır. 11 bin vatandaşımızın istihdam edildiği Birinci OSB'miz Sivas'a güç katmaya devam ediyor. Demirağ OSB'de de yeni fabrikalar birer birer yükselmeye başladı. 225 parselden 130 parseli 82 firmamıza tahsis etmiş durumdayız. Alt yapıda, üst yapıda yaklaşık yüzde 50'lik bir seviyeye ulaştık. 40 bin istihdam hedeflediğimiz Demirağ OSB kısa sürede bugünlere geldi. İnşallah 2023'te de birçok fabrikamı burada üretime geçecek ve birçok fabrikamızın da temelini atacağız” açıklamasında bulundu.

Vali Yılmaz Şimşek'in ardından konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ise “Bakanlık olarak ülkemizin her bir şehrini hak ettiği noktaya taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kahramanlar diyarı Sivas'ta fabrika açılışları yapmak, temel atma törenleri düzenlemek ve kalkınma projelerimizin resmi açılışlarını gerçekleştirme vesilesiyle bir kez daha huzurlarınızdayız. Sanayisi ivme kazanan Sivas; potansiyeline yaraşır işler yapmaya devam ediyor. Bugün 364 milyon lira yatırım bütçesine sahip 743 vatandaşımıza ekmek kapısı olan 11 tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Yine şu an içerisinde bulunduğumuz Demirağ OSB'de yaklaşık 2 milyar lira yatırım tutarına sahip 4 binin üzerinde istihdam sağlayacak fabrikaların da temel atmalarını gerçekleştiriyoruz. Yatırımcılarımızın ilgisinin giderek arttığı Demirağ OSB'de 548 firmamıza da yatırım yeri tahsis belgelerini sembolik olarak teslim  edeceğiz. Bu tahsislerle beraber 9 buçuk milyar liraya yakın yatırımın ve 13 binin üzerinde istihdamın da önünü açmış olacağız. Malumunuz biz Sivas'a hiçbir zaman elimiz boş gelmedik. Bugün de gördüğünüz gibi heybemiz dopdolu. Bütün bu yatırımlar vatanımıza, milletimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Varank; konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Sivas gelişen ekonomisiyle büyük ve güçlü Türkiye yolunda önde giden şehirlerimizden bir tanesi. 4 OSB'si ve 14 sanayi sitesiyle gayri safi yurt içi hasılasını her yıl artırmaya, ihracat rakamlarını her yıl yükseltmeye devam ediyor. Artan bu başarı grafiğinde hükümetimizin katkılarının da altının çizilmesi gerektiğine inanıyorum. Biz hiçbir zaman Sivas'a desteğimizi esirgemedik. 2002'den gümümüze, Sivas'ta yapılacak yeni ya da  ilave yatırımlarımlar için 773 yatırım teşvik belgesi düzenledik, 10 milyar liraya yakın sabit yatırımın ve 22 bin istihdamın önünü açtık. Sivas'ın neye ihtiyacı varsa orada olmaya devam edeceğiz. Sivas'ı desteklemeye devam edeceğiz.”

Bakan Varank Sivas'ın tamamının cazibe merkezi ilan edilmesi talebine ilişkin ise “Demirağ Organize Sanayi Bölgesi çok özel bir proje. Daha önce geldiğimde burada boş bir arazi vardı. Şimdi ise üretim yapmaya başlayan firmalar var. Bu sinerjiyi bizim dağıtmamamız lazım. Burada milyonlarca metrekare boş arazi var. Gelin şu Organize Sanayi Bölgesini bir dolduralım, yatırım ve istihdamlar başlasın sonra biz Sivas'ın ihtiyaçlarını yeniden değerlendiririz. Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesinde 1 tane bile boş parsel yokken oraya yatırımcıyı zaten nasıl çekeceğiz? Gelin burada arazimiz var, sinerjimizi burada yoğunlaştıralım” dedi.

Konuşmaların ardından açılış ve temel atmalar gerçekleştirilerek Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nde 58 fabrika için yapılan yer tahsislerinin belgeleri dağıtıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!