Gündem

Adayımız Erdoğan

Adayımız Erdoğan

Adayımız Erdoğan
16-06-2014 10:38


AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, ‘Allah bu iktidar mensuplarına hep ilkleri nasip etti. Şimdi de Cumhuriyet tarihinde ilk defa seçilmiş cumhurbaşkanımız olacak. Tabi teşkilatlarımız da Cumhurbaşkanımızın kim olacağını bütün 76 milyon gibi merak ediyor. Ben de buradan söylemek istiyorum ki, Cumhurbaşkanı adayımız, Recep Tayyip Erdoğan.’ dedi.

MUSTAFA IŞIK

AK Parti Sivas İl Başkanlığı, Haziran Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı’nı yaptı. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Ordu Milletvekili ve Sivas Koordinatörü Mustafa Hamarat, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, parti yöneticileri ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantının açılış konuşmasını AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin yaptı. Şahin konuşmasında 10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine iyi hazırlanılmasını istedi.

Şahin; ‘Şahin konuşmasında ‘Biliyorsunuz İl Danışma Meclisleri teşkilatların en önemli toplantılarıdır. Önümüzde uzun bir süreç var. Ama 10 Ağustos seçimleri için de kısa bir süreç var. 60 günden daha az bir zaman kaldı. 30 Mart seçimlerinden hep beraber, Türkiye genelinde çıktık. Türkiye genelinde yüzde 45,5’luk bir oy oranı ile bütün dünyanın dikkatini partimizin üzerine çektik. Sivas’ta da böyle güzel bir başarıyla hem belediyelerimizde hem il genel meclisimizde hem belediye meclislerimizde güzel bir netice aldık. Ama yarış bitmedi, devam ediyor. 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Hep birlikte şuana kadar hazırlanıyorduk ama bu toplantının bugün yapılmasının özel bir önemi var. Zira genel merkezimiz bütün Türkiye’deki teşkilatlara bu hafta bu toplantının yapılması emrini verdi. Normalde bu toplantıları ayın 25’i ya da daha sonraki hafta sonu yaparken son dönemde bu toplantıyı yapıyoruz. Zira önümüzdeki Pazar günü, bütün Türkiye’de 194 bin 312 sandıkta Sandık Yönetim Kurulu toplantısı var ve genel merkezimiz bu toplantıyı çok önemsiyor. Sivas’ta da 2 bin 417 sandığımız var. 2 bin 417 sandıkta bu toplantıyı planlıyoruz ve gelecek hafta pazar günü saat 14’te 2 bin 417 sandıkta hep beraber toplanacağız. Seçmen listelerinde sandık yönetim kuruluyla beraber bir çalışma yapacağız. Dolayısıyla bu çalışma teşkilatlarımızın Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanması ve bu seçimde netice alması için birinci kademe en önemli çalışmadır. Burada sandıklarımızı tamamladığımız ve bu çalışmayı yaptığımız takdirde inşallah cumhurbaşkanlığı seçimi için yapacağımız üye ziyaretleri ev ziyaretleri ve sokak taramaları için teşkilatlarımız hazır hale gelecek. Bunun için de bir haftalık süremiz var. Bütün teşkilatlarımız bu süre içinde bütün teşkilatlarımız sandıklarını tamamlayacak ve gelecek hafta Pazar günü toplantı yapacak hale gelecek.’ İfadelerini kullandı.

‘SİVAS HALKINA GÜVENİYORUM’

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise konuşmasına 30 Mart seçimlerinde Sivas’ta ve ülke genelinde elde edilen başarıya değindi. Sivas’ın Türkiye’de alınan oy oranlarına göre 3. Sırada olduğunu belirten Aydın, Başbakan Erdoğan’ın bu başarıdan dolayı kendisine plaket verdiğini ancak bu plaketin asıl sahibinin tüm teşkilatlar ve Sivas halkı olduğunu söyledi.

Aydın; şu ifadeleri kullandı:

‘Gerçekten dünyada çok farklı gelişmeler oluyor. Özellikle Ortadoğu da İslam coğrafyasında her gün farklı gelişmeler oluyor. Eğer biz kendi bölgemizde güçlü olamazsak aynı sıkıntılarla, sorunlarla biz de karşı karşıya olacağız. İşte bunun bilincinde olan gerçekten dünya lideri sayın başbakanımızın liderliğinde AK Parti, hem kendi coğrafyasında hem de İslam Âlemi’nde Allah’a çok şükür her geçen gün Türkiye’yi büyütüyor, güçlendiriyor ve güçlendirmeye de devam edecek.

Bir seçimi büyük başarı ile tamamladık. Tekrar hepinizi kutluyorum. 2 gün önce Ankara’da belediye başkanlarımızın toplantısı vardı. Orada Genel Başkanımız, Başbakanımız Sivas’taki seçim neticeleri dolayısıyla iler bazında üçüncü en yüksek oyu alan il olarak bize plaket takdim ettiler. Bu plaket her ne kadar şahsıma tebliğ edilse de bunun asıl sahibi sizle ve Sivas halkıdır.

Göreve başlayalı henüz 70 gün oldu.  İnşallah, hep birlikte sizlerle beraber bize inanan, bize güvenen Sivas halkına hizmetlerimizde, onlara kazandırdığımız daha iyi yaşam standartları ile şartları ile karşılığını vereceğiz. Ben hem belediye, hem teşkilatlar olarak çok değerli bakanımız ve milletvekillerimizin öncülüğünde bunu da hep birlikte başaracağımıza inanıyor ve bu konuda en ufak şüphe duymuyorum.’

‘TÜRKİYE HEDEF ÜLKE

KONUMUNDA’

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine de değinen Aydın, bu seçimin sadece AK Parti’nin seçimi olmadığını belirterek, Türkiye’nin hedef ülke konumunda olduğuna dikkat çekti.

Aydın, sözlerini şu şekilde noktaladı:

‘Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde inşallah Sivas, daha iyi bir dereceyi sizlerin gayret ve çabası ile elde edecektir. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimini sadece AK Parti’nin bir seçimi olarak görmemek lazım. 12 yıldır bu ülkede gelişmenin yakalanan kalkınma trendinin, istikrarın devamı için çocuklarımız ve gelecek nesillerimiz için bu seçimin ne kadar önemli olduğunu hepimizin iyi idrak etmesi gerekiyor. Öyle ki Türkiye şuanda hedef olan ülke konumunda. Bizim, en ufak bir tökezlememiz sadece ülkemizin değil, bize güvenen bütün İslam âleminin de kaybı olacaktır. Bu bakımdan üzerimizde çok değişik oyunlar oynanıyor. Bunu hep birlikte izliyor, görüyoruz. Maalesef, kendi içimizden de buna alet olanlar oluyor.  Önümüzdeki seçimler hepimiz için, ülkemiz için son derece önemli.’

‘ADAYIMIZ, ERDOĞAN’

AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ise, konuşmasında herkesin merak ettiği AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusuna cevap verdi. Turan, ‘Adayımız, Recep Tayyip Erdoğan’ dedi.

Turan, ‘teşkilatlarımıza şimdi yeni bir görev düşüyor. Önümüzde, bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Allah bu iktidar mensuplarına hep ilkleri nasip etti. Şimdi de Cumhuriyet tarihinde ilk defa seçilmiş cumhurbaşkanımız olacak. Tabi teşkilatlarımız da Cumhurbaşkanımızın kim olacağını bütün 76 milyon gibi merak ediyor. Ben de buradan söylemek istiyorum ki, Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan.

35 yılın üzerinde kendisini tanıdığım bir şahsiyet. Bu güne kadar ülkesi için, vatanı, milleti için elinden gelen bütün gayreti sarf etti. Anadolu’da bir söz var ‘elini taşın altına koydu’ diye. Sayın başbakanımız bütün vücudunu taşın altına koydu, milletine hizmet etmeyi şiar edindi ve bunu da başardı.’

‘HAMDOLSUN Kİ

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE VAR’

Geçmiş iktidarlar döneminde Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma değinen Turan, AK Parti İktidarı ile Türkiye’nin geldiği nokta hakkında bilgi verdi.

Turan, şu ifadeleri kullandı:

‘bundan önceki hükümetler, bundan önce hükümet eden değerli parti başkanlarının Türkiye’yi 80 yılda ne hale getirdiğini gördük. AK Parti iktidara gelmeden önce güçlü bir koalisyon vardı. Bu koalisyon hükümeti Türkiye’yi uçurumun kenarına getirmişti ve artık kendileri işin içinden çıkamayacaklarını anladıklarında ithal kurtarıcılarını aramışlardı. IMF denilen bir kurum vardı. Birçoğu bunu bilmeyebilirler. Onlar bize para verdiğini zannediyorduk. Ama parayı verinin emir de verdiğini hepimiz biliyoruz. Hatırlarsınız ki o IMF’nin Cottarelli adında bir Türkiye sorumlusu vardı. Bize 500 milyon dolar kredi veriyorlardı sonra Cottarelli gelip burada ‘bu krediyi nerede harcadınız’ diye 1 ay çalışıyordu. Parayı veriyorlardı, nerede harcayacağımızı da bize söylüyorlardı. 1 ay sonra tekrar ikinci 500 milyon doları verebilmek için Cottarelli’nin ‘siz verdiğimiz parayı yerinde kullandınız veya kullanmadınız’ diye imza vermesi gerekiyordu. Bizi üretime değil tüketime yönlendiriyorlardı. Eğer Türkiye dersine iyi çalışmamışsa IMF’nin vereceği kredinin ucunun açık bırakılması 1 hafta 10 gün gecikiyordu. Dünyanın hiçbir yerinde kriz yoktu. Biz sanal krizler oluşturduk o zaman Türkiye olarak. Şimdi dünya ateş çemberinin içerisinde, Allah’a hamdolsun ki Türkiye Cumhuriyeti’nin başında Başbakan olarak Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarı var. Dünya sanki bir ateş çemberi içinde yanıyor. Ama Türkiye’de güçlü ekonomi, güçlü devlet, güçlü iktidar, güçlü devlet olduğu için kımıldamalar ufak tefek oluyor. Bu da neden oluyor? Hem içeriden, hem dışarıdan büyük baskılarla oluyor. Bu baskılar olmasa, içerideki hainler dışarıdakilere çanak tutmasa belki bunlarda olmayacak. Türkiye güçlü bir ülke. Güçlü bir ülkeydi ama beceriksiz iktidarlar sayesinde gücünü kaybetmiştir. Ne zamana kadar? 2002’ye kadar… İşte burada size, bize çok büyük görev düşüyor. İşimiz çok, yolumuz uzun, belki bu yol dikenli ama biz bu yolda sizlerle birlikte yürümek mecburiyetindeyiz. Onun için bugüne kadar göstermiş olduğunuz o fedakârlığı 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde de göstereceğinizden eminim. Biz 76 milyona hizmet için yola çıktık. Bu hizmetimizin devam etmesi gerekiyor.’

‘TÜRKİYE YENİ BİR YOLDA’

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ise konuşmasında Türkiye’nin yeni bir yola girdiğini söyledi. AK Parti’nin 30 Mart’ta bir kez daha tarih yazdığını belirten Bilgin, ‘yeni Türkiye’de artık yasaklar, yolsuzluklar, yoksulluklar olmayacak.’ Dedi.

Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

‘Türkiye şimdi yeni bir yolda… Biz bunu sayın genel başkanımızın ifadesiyle ‘yeni Türkiye’ olarak adlandırdık. Artık yeni Türkiye’de eski Türkiye’nin hiçbir kalıntısı olmayacak. Artık yeni Türkiye’de yasaklar, yolsuzluklar, yoksulluklar olmayacak.

Yoksulluk, yasaklar ve vesayetle mücadele anlamında çok büyük başarı elde ettik, inşallah bundan sonra da bunu kurumsallaştıracağız. Bu millete had bildirenler bizim yapacağımız düzenleme ile inşallah buna tevessül dahi edemeyecekler. Çok zor şartlarda 30 Mart’ta seçimlere girdik. 2011 seçimlerinden sonra 30 Mart seçimlerini kast ederek hep şunu söyledik; ‘2014’te ya tarih yazacağız, ya tarih olacağız’ dedik. Allah’a şükürler olsun tüm teşkilatlarımızın fedakârca çalışmaları ile hem Sivas, hem de Türkiye’de AK Parti kadroları milletten aldığı güçle tüm haksızlıklara, karalamalara, şantajlara rağmen 30 Mart’tan yine zaferle çıktı.

30 Mart’ta normal şartlarda bir seçime gitmedik. 17 Aralık’ta, 25 Aralık’ta, kardeş bildiklerimiz, yıllardır aynı kıbleye inandığımızı bilerek çalıştığımız arkadaşlar dış güçlerin maşası olarak maalesef hukuku da kullanarak, hukuk operasyonuyla, yolsuzluk operasyonuyla Recep Tayyip Erdoğan nezrinde bu millete had bildirmek istediler. İnsanların özelini dinlediler. Biz Müslüman’ın elinden, dilinden emin olarak bilirdik ama maalesef arkadaşlarımızın böyle olmadığını gördük. Bu bizi üzdü.  Ama buna rağmen bu millet onlara pirim vermedi. Türkiye’nin Ankara’dan yönetileceğini, Türkiye’yi yönetmeye yetkili olanların Türk milleti olduğunu haykırdı ve 30 Mart’ta tüm manşetlere, tüm şantajlara rağmen AK Parti bayrağını Sivas’ta da Türkiye’de de en yükseğe dikti.

Bu bitti mi? Hayır bitmedi… Nasıl ki 8 seçimden zaferle, başarıyla çıktık, inşallah şuanda önümüzde 10 Ağustos seçimleri var. 10 Ağustos’ta bu aziz millet ilk defa kendi başkanını seçecek. 10 Ağustos’ta seçilecek Cumhurbaşkanı artık eski Türkiye anlayışıyla olmayacak. Çünkü inşallah Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı 10 Ağustos’ta, ilk turda, teşkilatlarımızın desteği, milletimizin gücü ile bu cumhurun başkanı olarak seçeceğiz.’

‘SİVASLILAR OLARAK

ÇOK ŞANSLISINIZ’

AK Parti Ordu Milletvekili ve Sivas Koordinatörü Mustafa Hamarat ise konuşmasında Sivas ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Sivas’ı ilk kez bu kadar detaylı gözlemlediğini belirten Hamarat, Sivaslıların böyle bir şehre sahip oldukları için çok şanslı olduklarını söyledi.

Hamarat; ‘Bu benim için çok önemli bir gün. Sivas gibi çok şirin, sıcak bir ilimizdeyim. Ruhu olan, şuuru, tarihi olan bir kent. Daha önce sadece içinden geçmiştim. İlk defa bu kadar teferruatlı baktım. Her, okula giden öğrencinin Sivas ile ilgili bir şey bilmesi mümkün. Çünkü her yerde Sivas ile ilgili bir eser, Sivas’tan bahseden bir metin var. Ama görmek bir başka. Şehir merkezine baktığımız zaman gerçekten insanı büyüleyen bir kent merkezimiz var. Belki her gün yaşadığınız için farkında olmayabilirsiniz, ama çok şanslısınız. Her ilin böyle avantajları yok’ ifadelerini kullandı.

Hamarat daha sonra parti için önem taşıyan bazı konularda değerlendirmelerde bulundu. Hamarat’ın konuşmasının ardından il danışma meclisi toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER