Gündem

ÇOCUKLARA DİKKAT!..

ÇOCUKLARA DİKKAT!..

ÇOCUKLARA DİKKAT!..
12-08-2013 18:29

MUSTAFA IŞIK / ÖZEL HABER

Bugüne kadar sıcak dönemlerde yaşanan boğulma vakalarına bir yenisinin daha eklenmemesi için ailelerin çocuklarını bu açıdan yakın takibe almaları ve uyarmaları bekleniyor. Sivas Valiliği öncülüğünde ilgili kurum ve kuruluşların da, vatandaşları bilinçlendirmek, çocukların boğulma riski ile karşı karşıya kalmalarının önüne geçmek için çalışma yapması isteniyor.

KURUMLAR SIK SIK UYARMALI…

Akarsularla ilgili DSİ, vatandaşların suya girmesini belirli noktalara asılan ‘Suya girmek, yüzmek tehlikeli ve yasaktır’ levhaları önlemeye çalışırken, valilik ve belediye ile ilgili kurumların, boğulma vakalarının önüne geçilmesi için ortak çalışmalar yapması bekleniyor.

Boğulma vakalarının önüne geçmek için, halkı bilinçlendirmeye yönelik, uyarıcı çalışmalar yapılması gerektiğini belirten vatandaşlar, ‘Aileler sürekli çocuklarının bu tehlike ile karşı karşıya kalabileceğinin farkında olmalı. Çocuklarının dışarıya çıktığında nereye gittiğini, ne yaptığını kontrol etmeli. Boğulma vakaları genellikle çocukların başına geliyor ve bu çocukların büyük çoğunluğu yüzme bilmiyor. Geçmişte bunun örneklerini gördük, çocuk arkadaşlarına uyup örneğin Kızılırmak’a giriyor, yüzme bilmeden ya da azda olsa yüzme bilerek suya giriyor ve acı son…’ ifadelerini kullandı.

Sivas Valiliği’nin öncülüğünde, belediye, Devlet Su İşleri (DSİ), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün halkı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapmasını isteyen vatandaşlar, gerekirse bu konuda broşür bastırılması, stantlar açılarak, bu konuda halkın uyarılması gerektiği görüşünde. Zabıta ve polisin sık sık süs havuzları ve AKSU’yu kontrol etmesini isteyen vatandaşlar, sürekli yapılacak kontrol ve müdahalelerin çocuklar için caydırıcı olacağı düşüncesinde.

OKULLARDA UYARI YAPILMALI…

Okullarda yaz tatiline girilmeden önce, çocuklara yönelik uyarılar yapılmasının da boğulma vakalarının önüne geçeceğini belirten vatandaşlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ile çocukların yaz tatiline girilmeden önce uyarılabileceğini, yapılacak bilinçlendirme çalışmaları ile, bu tür olumsuzlukların azalmasına büyük katkı sağlanabileceğini düşünüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER