Yaşam

Cübbeli Ahmet Hoca Yarın Sivas'ta

Cübbeli Ahmet Hoca, Uluslararası Ravza Derneği tarafından organize edilen Mevlid-i Nebi Programı kapsamında yarın Sivas'a gelecek.

06-10-2023 14:30
SİVAS

Hayrullah AĞKAŞ

Sivas merkezli Uluslararası Ravza Derneği yardım faaliyetlerinin yanı sıra önemli programlara da imza atmaya devam ediyor. Peygamber Efendimizin (sav) doğumu olan Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında kamuoyunca Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü konferans vermek üzere Sivas’a gelecek.

Programla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Uluslararası Ravza Derneği Başkanı Abdullah Ağbektaş, “5 yıl önce rahmetli Ömer Döngeloğlu’nu ve Dursun Ali Erzincanlı’yı ilimize getirmiştik. 4 Eylül Kapalı Spor Salonunda 10 bin kişinin katılım sağladığı bir program yapmıştık. 5 yıl aranın ardından bu yıl da Mevlid-i Nebi programı kapsamında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) doğumunun 1442. yılında inşallah 7 Ekim Cumartesi günü 4 Eylül Kapalı Spor Salonunda bir program düzenleyeceğiz. Ehli sünnet müdafisi olan ve kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden olan Cübbeli Ahmet Mahmut Hoca Efendi konferans vermek üzere ilimize gelecek” dedi.

Tüm Sivas halkını programa davet eden Ağbektaş, “İstanbul Çamlıca Camii Müezzini Mustafa Alphayta müthiş sesiyle bizleri Sivaslılara eşsiz bir ziyafet sunacak. Kalplerdeki imanların pekişmesi, Allah ve Peygamber (sav) sevgisinin artması için bu gibi programlara şiddetle ihtiyaç var. İnşallah bütün hemşehrilerimizi Cumartesi akşamı saat 19.00’da 4 Eylül Kapalı Spor Salonu’na bekliyoruz” diye konuştu.

10 YILDA ÖNEMLİ HİZMETLERE İMZA ATTIK

Uluslararası Razva Derneği olarak 2012 yılında Sivas merkezde Sivaslı işadamları ile derneğin kurulduğunu kaydeden Ağbektaş, “Başta Sivas’ımızda Külliyeli bir Sivas Merkez Camii’nin inşasına vesile olmak için kurmuştuk. Daha sonra da yurt içi ve yurt dışında yardım faaliyetlerine öncelik verdik. Elhamdülillah geride bıraktığımız 10 yılda çok büyük mesafeler katettik. Başta Sivas olmak üzere 2019 yılında Ebul Hasan Harakani Aşevimizi açtık ve 5. yılımızda haftanın 5 günü bin kardeşimiz olmak üzere ortalama 160 aileye günlük birinci sınıf yemek çıkartıyoruz. Yine ilimizdeki ihtiyaç sahibi ailelerimizin farklı ihtiyaçlarını da karşılamaya gayret gösteriyoruz. 2017 yılında Sivas Valiliği ile birlikte “Sivas Yetimlerine Sahip Çıkıyor” projesine ortak olarak ilimizde 33 yetim kardeşimize Vefa Konutlarından ev aldık. Her yıl Ramazan ayında gerek ilimizde gerekse yurt içinde alış veriş çekleri dağıtıyoruz” ifadelerini kullandı.

3 İLE SOSYAL MARKET

Kars, Ankara ve İstanbul olmak üzere 3 ilde sosyal market açtıklarını ifade eden Ağbektaş, “Binlerce kardeşimize 500’er TL’lik alışveriş çekleri dağıtıyoruz. Ülkemizde ve yurt dışında yaşanan doğal afetlerde de kardeşlerimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde, Kastamonu’na meydana gelen sel felaketinde, Elazığ ilinde meydana gelen depremlerde Biz Bize Yeteriz kampanyalarına milyonlarla liralık katkı verdik. Son yaşadığımız felakette deprem bölgesine 6 milyon TL’lik ayni ve nakdi olmak üzere bağışta bulunduk. Tüm bu yardım faaliyetlerimizi başta Sivas olmak üzere yurt içinden ve yurt dışından cömert kardeşlerimizin vesilesiyle yaptık” dedi.

Yardım faaliyetleri ile ilgili bilgiler paylaşan Uluslararası Ravza Derneği Başkanı Ağbektaş şöyle devam etti:

“Ülkemizin yanı sıra yurt dışında da önemli yardım faaliyetlerine imza attık. Suriye’ye 200 TIR insani yardım malzemesi gönderdik. Kardeşlerimize hayat vesilesi olduk. Halen de bu bölgeye yardımlarımız devam ediyor. Afrika Uganda’da Hz. Hatice Yetimhanesi, Suriye’de Hz. Aişe Yetimhanesi ve Hindistan’da da Hz. Fatıma Yetimhanemiz olmak üzere 3 tane yetimhanemiz var. Buralarda bin kardeşimizin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yine Afrika’da ihtida törenleri yapıyoruz. Afrika ve Asya olmak üzere toplamda 1350 adet su kuyusu açtık, 155 adet cami ve okul yaptık. Buralarda yaptığımız hayır faaliyetlerine karşılık olarak her yıl binlerce kardeşimizin de imanına vesile olarak onların kalplerini İslam’a ısındırıyoruz. Özellikle son dönemde ülkemizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarının gayretleriyle Afrika kıtasında çok önemli hizmetlere imza atıldı. Afrikalı kardeşlerimiz de bunu görüyorlar. 100 yılda yüzde 3 olan Hristiyanlık oranı maalesef bazı ülkelerde yüzde 90’lara ulaşmış durumda. İnşallah o kardeşlerimin tekrar imanına ve İslam’ına vesile olacağız.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER