Gündem

Sulamada Tesisleşiyoruz

Sulamada Tesisleşiyoruz

Sulamada Tesisleşiyoruz
27-05-2014 17:12


OĞUZHAN SARZEP

İl Özel İdaresi sulamada tesisleşme hamlesi başlattı.

Sivas tarımının gelişmesi ve kalkınması için önemli çalışmalara imza atan Sivas İl Özel İdaresi, 2014 yılı yatırım programı kapsamında çok sayıda sulama tesisi inşa edecek.

Her yıl yeni sulama tesisleri ile onlarca hektar alanın suya kavuşmasına imkân sağlayan İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, yapılması planlanan işlerin proje ve maliyet çalışmalarını tamamlayarak iş sezonuna start verecek.

Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin, tarımsal alanda yürütülen sulama çalışmalarının çiftçilerin ekonomik sosyal ve kültürel hayatına büyük katkı sağladığını söyledi.  

Sulama tesisi projeleri için 3 milyon 787 bin TL harcama yapılacağını belirten Keskin, Merkez ve ilçelerde toplam 68 adet sulama tesisi yapılacağını vurguladı. 

2014 yılında yapılacak sulama tesisi projeleri için ihale hazırlıklarının başladığını kaydeden Keskin, 29 adet projenin yaklaşık maliyetlerinin hazırlanarak önümüzdeki günlerde ihale edileceğini belirtti.  Keskin, ‘İl Özel İdaresi’nce yapılan sulama tesisleri kırsalda üretim potansiyelini artırarak, gelir ve istihdama önemli katkıda bulunmaktadır. Bizde bu doğrultuda çiftçilerimizin taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. İnşallah kısa vadede yapacağımız güzel çalışmalarla Sivas tarımı daha iyi noktaya gelecek.’ diye konuştu. Keksin, bakım- onarımı yapılacak sulama tesisi çalışmaları için de gerekli hazırlıkların yapıldığını sözlerine ekledi. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise, şehrin tarım politikasının gelişmesi yönünde idare olarak önemli çalışmalara devam edileceğini söyledi. Ayhan, ‘Tarımsal alanda yapılacak makul projelere kurum olarak imkânlar ölçüsünde desteklerimiz devam edecek. Hedefimiz Sivas’ın tarım sektöründe söz sahibi olmasıdır’ dedi.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER