Ekonomi

SİDEMİR İçin Harekete Geçin

Sivaslılar, sorunlarını dile getirmek ve çözmek için Meclis’e gönderdiği vekillerin Sivas Demir Çelik Fabrikası (SİDEMİR) için harekete geçmesini bekliyor. “Demir Yumruk” operasyonu ile yönetimi tutuklanan SİDEMİR’e borcuna karşılık devletin el koymasını isteyen vatandaşlar, deprem bölgesinde üretilecek konutların demir ihtiyacının buradan karşılanarak fabrikanın bacasının tütmesini istiyor.

SİDEMİR İçin Harekete Geçin
15-03-2023 07:00

TAM KAPASİTE ÇALIŞTIRILMALI

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından 11 ilde binlerce bina yerle bir oldu. Şehirlerin yeniden inşa edilmesi için çalışmalarını sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise 250 bin konut için kolları sıvadı. Sivaslılar bu konutların demir ihtiyacının karşılanması noktasında 1987 yılında yaptırılan, 1991 yılında üretime başlayan, 1998 yılında ise zarar ettiği gerekçesiyle özelleştirilen SİDEMİR'in tam kapasite çalıştırılmasını istiyor.

VEKİLLER SİDEMİR İÇİN TOPLANMALI

Yıllardır Sivas’ın kanayan yarası olan SİDEMİR’e borcuna karşılık el konulması gerektiğini dile getiren vatandaşlar bu konuda Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Habib Soluk, Semiha Ekinci, Ulaş Karasu ve Ahmet Özyürek’in harekete geçmesini istiyor. Zaman zaman üretimin durduğu SİDEMİR’de yaklaşık 650 işçi çalışıyor. SİDEMİR’in Erol Evcil’den devralınarak üretime başlaması halinde öncelikli olarak deprem bölgesine yapılacak konutların demir ihtiyacını karşılayabileceğini belirten vatandaşlar bu noktada Sivas vekillerinin parti ayrımı gözetmeksizin bir araya gelmesini ve ortak taleplerini başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili yetkililere iletmesini bekliyor. /Fatih TABUR/

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER