Gündem

Sivas'ta Genç Nesillere Tarih Şuuru!

Sivas’ta genç nesillere tarih şuuru aşılamak ve tarihe geçmiş olayları gelecek nesillere aktarmak için bir program çerçevesinde Osmanlı ve Memlükler arasında geçen Ağaçayırı Savaşı canlandırıldı.

Sivas'ta Genç Nesillere Tarih Şuuru!
01-10-2023 12:54
SİVAS

Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı desteğiyle hayata geçirilen “Gelenekten Geleceğe Spordan Kardeşliğe” adlı Erasmus+ projesi çerçevesinde Sivas’ta Geleneksel Spor Festivali düzenlendi. İsveç, Makedonya ve Bosna-Hersek’ten de katılımcıların yer aldığı festivalde, Sivas Eğitim Sosyal Kültürel Araştırmalar Derneği tarafından Hamidiye Millet Bahçesinde bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde Sivas’ta genç nesillere tarih bilincini aşılamak ve tarihe geçmiş olayları gelecek nesillere aktarmak için bir program çerçevesinde Osmanlı ve Memlükler arasında geçen Ağaçayırı savaşı canlandırıldı. Canlandırmada dönemin askeri kıyafetleri ve araç gereçleri kullanıldı. Savaş canlandırması izleyenlerin dikkatini çekti. Savaş meydanından kılıç ve kalkan sesleri yankılandı.

 

Etkinliğe Uşak’tan katılarak canlandırmada rol alan Ömer Nusret Kanbak, genç nesillere tarih şuuru aşılamak ve tarihe geçmiş olayları gelecek nesillere aktarmak için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ahmet Çetinkan ise canlandırmada aslına uygun kıyafetlerin ve silahların kullanıldığını dile getirdi.

Festivale katılan vatandaşlara yöresel Osmanlı ve Sivas yiyecekleri ikram edildi, ayrıca atlı cirit gösterimi yapıldı. /İHA/

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER