Gündem

20 Yıl Aradan Sonra İlk! Sivas'ta Perdeye Kadın Eli Değecek!

Sivas Devlet Tiyatrosu’nda (SDT) görev değişikliği yaşandı.  

20 Yıl Aradan Sonra İlk! Sivas'ta  Perdeye Kadın Eli Değecek!
01-10-2023 12:43
SİVAS

Sevda ÇİFTÇİ

İstanbul Devlet Tiyatrosu’na atanan Volkan Ateş Gündüz'ün yerine Sibel Ferlibel SDT Müdürü ve Bölge Sanat Yönetmenliğine getirildi. Ferlibel, 20 yıl aradan sonra SDT’ye atanan ikinci kadın Bölge Sanat Yönetmeni oldu.  

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Ferlibel, birçok oyunda görev aldı. Önceki dönem SDT sanattan sorumlu müdür yardımcılığını üstlenen Sibel Ferlibel, gerçekleşen devir teslim töreninde, SDT’ bu güne kadar yapmış olduğu hizmetler için Gündüz’e teşekkürlerini sundu. Ferlibel, Gündüz’ün bilgi ve birikiminden, tiyatro deneyiminden her zaman  faydalanmak amacında olduklarını dile getirerek;“ Sahneden selamladığım Sivas’a, Sivas halkına bana verilen layık görülen bu görevle hizmet edeceğim için mutluyum” dedi. 

 Ferlibel, “ SDT olarak, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu kentte Cumhuriyetimizin 100.yılına oyunlarımızla perde açacağımız için heyecanlı ve gururluyuz. Amacımız Türk tiyatrosunun gelişimine katkı sunarken, aynı zamanda Sivas’ın gönüllü kültür elçisi olan Sivas Devlet Tiyatrosu’nun başarılarına yenilerini eklemektir” diye konuştu. 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER