Sivas’ın Seçimi

Murat Akpınar
Murat Akpınar
Sivas’ın Seçimi
20-03-2023

Seçim tarihi hızla yaklaşıyor. Partiler bir taraftan ittifak görüşmelerini sürdürürken diğer yandan adaylarını belirlemek için yoğun bir çalışma içinde. Süre kısıtlı olduğu için yanlış yapmamak adına seçimin önemine binaen ince eleyip sık dokunuyor bu dönem. Her zamanki gibi aday adaylığında Ak Parti yine en çok başvurunun olduğu partilerden biri. İlimizde de bir çok aday adayı başvuru yapmış durumda. Sivas’da aday belirlenirken mevcut vekillerin performanslarının ve halk içinde karşılıklarının ölçüldüğü, bunun yanı sıra vekil olabilecek isimlerin belirlenmesi için genel merkez tarafından anketler yapıldığı da konuşulmakta. Ak partide bu dönem adaylar içinde mevcut vekiller dışında bürokrat ve teşkilat ağırlıklı bir başvuru dönemi ağır basmakta. Bunların içinde eski Hatay valisi hemşehrimiz Rahmi doğan ismi ön planda. Yalnız kamuoyunda Hatay’da enkazlar kalkmamışken görevini bırakıp aday olması ve buna gelen tepkiler genel merkez tarafından mutlaka değerlendiriliyordur. Diğer adaylar içinde ise önceki dönemlerde görev yapmış il başkanlarının en az bir tanesinin ise listede her bulacağı neredeyse kesin gibi. 3 il başkanı adaylık başvurusu yapmış olmasına rağmen adaylar içinde bir ismin masada olduğu konuşuluyor. 17-25 aralıktan -15 temmuza kadar geçen süreçte il başkanı olarak görev yapan ve teşkilat il başkanı olarak aldığı yüksek oy oranlarının yanı sıra milli görüş camiasında tanınan bir isim olması bir adayı ön plana çıkarıyor. Diğer il başkanlarının da partiye hizmetleri nedeniyle değerlendirildiğini ve halk içinde en çok karşılığı olan adayın listelerde yer bulacağını düşünüyorum. Mevcut vekillerin durumu ve özellikle ismet yılmazın durumumunun netleşmesi ile Ak partide sürpriz bir liste bekliyor bizi.

Ak partide durum böyleyken MHP de Ahmet Özyürek ve Özkan Turan Navraz’ın listelerde yer bulacağı neredeyse kesin gibi. BBP de ise Doğan Ürgüp partinin görev yapmış tek il belediye başkanı olarak listelerde yer bulacaktır. CHP ise her dönem il başkanını meclise taşımakla aynı durumun gerçekleşeceğinin düşünülmesinin yanı sıra sosyal medyada konuşulan Furkan yazıcıoğlu hamlesini yapar mı bekleyip göreceğiz. Kanaatim şudur ki Ne CHP  tabanı ne de Furkan Yazıcıoğlu bunu kabul etmeyecektir.

Adaylarla ilgili görüşlerim böyle iken aday adaylarına tavsiye niteliğinde bir şey de yazmak istiyorum. Sivas halkı sivasa ne katacağını merak ettiği adayların ön plana çıkmasını istiyor. Çok donanımlı aday adayları olmasına rağmen şehrin sorunlarına ne kadar hakimler merak konusu. Şunu da söylemeliyim ki şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini sunan aday adayları daha ön olana çıkacaktır. Ben de en azından bu köşe de şehrin sorunları konusunda bir kaç hatırlatmada bulunmak istiyorum

Şahsen ben aday adayı olsam;

1- Kira ve konut fiyatlarını dengelemek için TOKİ ile Sivasa 10 bin konut projesinin takipçisi olurum

2-Sivas Demir çelik fabrikasının çalışması için elimden geleni yaparım

3- Sivasa donanımlı okul sayısının artırılmasına çalışırım. (2. Fen lisesi gibi)

4- Sivasın tüm sınırları ile cazibe bölgesi içinde yer alması için savaşırım

5- Sağlık alt yapısını güçlendirerek çevre illere bağımlılığı azaltırım.

Diyerek yola çıkardım arkama da tüm şehri alırdım. Haksız mıyım

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?