SCÜ’de bir dönem üst düzey görevde bulunan bir isim sivasirade.com'a yaptığı açıklamada atıf sayısındaki düşüşü yüksek atıf alan öğretim üyelerinin üniversiteden ayrılmasına bağladı.
“SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YERLERDE SÜRÜNÜYOR" HABERİ GÜNDEM OLDU
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde (SCÜ) görev yapan akademisyenler tarafından hazırlanan bilimsel yayınların atıf sayılarını pazar günü yayımlanan “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yerlerde Sürünüyor" başlıklı haberle gündeme taşımıştık. SCÜ’de 2016’da 6 bin 149 olan atıf sayısının 2017’de 6 bin 801, 2018’de 11 bin 845, 2019’da 9 bin 232, 2020’de 9 bin 47, 2021’de 8 bin 480, 2022’de 7 bin 388, 2023’te bin 668, 2024’te ise 906 olarak kayıtlara geçtiğini dile getirmiştik.
YILDIZ’IN İKİNCİ DÖNEMİNDE DÜŞÜŞE GEÇTİ
SCÜ’de önceki yıllarda görev yapan bazı önemli isimler önceki Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız’ın ikinci döneminde düşüşe geçen atıf sayılarıyla ile ilgili gazetemize açıklamada bulundu. SCÜ’nün gelişmesine akademik ve idari anlamda katkıda bulunan bu isimler, atıf sayısında yaşanan trajik düşüşü yüksek atıf alan bazı akademisyenlerin Yıldız döneminde üniversiteden ayrılmasına bağladı.
"TERSİNE ÇEVİRMEK GERÇEKTEN KOLAY DEĞİL"
SCÜ’de bir dönem üst düzey görevde bulunan bir isim gazetemize yaptığı açıklamada, “Alim Yıldız’ın son döneminde üniversitede başlayan büyük çöküş devam etmiş, bunu tersine çevirmek gerçekten kolay değil. Bunun birinci nedeni yüksek atıf alan hocaların üniversiteden ayrılması, onların yerine yeni akademisyen alıp onlarla yola devam edilmesi. Benim gibi bazı arkadaşların binden fazla atıfı var ama bizleri kaçırdılar, yerimize de toplamda atıfı 10’u geçmeyen yardımcı doçent aldılar. Çoğu bölüm bu durumda” ifadelerine yer verdi. Mevcut Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül ve ekibinin alanında farkını ortaya koymuş isimleri tekrar üniversiteye kazandırma noktasında çaba sarf etmesi ve Yıldız döneminde yapılan hataları yapmaması bekleniyor.