2018 yılından bu yana yalnızca bir düşünce aşamasında olan Sivas Kent Orkestrası nihayetinde 2025 Ocak ayında Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un izin ve destekleriyle, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Hasan Noyan tarafından fiili olarak müzik yapmaya başladı.
An itibariyle 32 kişi ile çalışmalarını sürdüren Sivas Kent Orkestrası, alanında uzmanlaşmış, meslekte belli bir tecrübe edinmiş müzik öğretmenlerinden oluşuyor.
14 farklı enstrümanla çalışmalarını sürdüren Sivas Kent Orkestrası, ilk konserini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Doğum Günüm” dediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Çarşamba saat 19.30’da Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirecek.
Sivas Belediyesine bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilecek konsere tüm vatandaşlar davet edildi.