İzmir'de düzenlenen “Kulüpler Şampiyonası Atletizm Milli Takım Seçme Yarışları” sona erdi.

Seçmelere Sivas’ı temsilen katılan sporcu Dilan Yılmaz, gösterdiği üstün performansla hem Avrupa Şampiyonası hem de olimpik kadro için önemli bir başarıya imza attı.

TFF değişikliğe gitti!
TFF değişikliğe gitti!
İçeriği Görüntüle

Sivaslı genç atletimiz Dilan Yılmaz, 800 metreyi 2.05.44’lük derecesiyle, bin 500 metreyi ise 4.19.27’lik zamanla tamamlayarak iki branşta da U23 Avrupa Şampiyonası barajını geçmeyi başardı. Elde ettiği bu derecelerle Yılmaz, U23 Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkını kazandı.

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem ise, sporcu Dilan Yılmaz’ın bu önemli başarısından dolayı tebrik etti. Ertem, "Sporcumuz Dilan’ın elde ettiği dereceler bizleri gururlandırdı. Avrupa Şampiyonası’nda da en iyi dereceleri alacağına yürekten inanıyorum. Bu başarı, ilimizde spora verilen önemin ve sistemli çalışmanın bir meyvesidir. Genç yaşına rağmen büyük bir azim ve disiplinle çalışan sporcumuz Dilan Yılmaz, hem ilimizi hem de Türkiye’yi uluslararası arenada başarıyla temsil etmeye hazırlanıyor. Sporcumuza Avrupa Şampiyonası’nda başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Elif Elmalı