Kırsal kesimde artan kene popülasyonu nedeniyle vatandaşlar, bir zamanlar yer bulmak için sabahın erken saatlerinde koştukları bu popüler piknik alanına gitmekten çekiniyor.
Geçmişte aileleriyle birlikte hafta sonlarını geçirmek için Paşabahçe'ye akın eden Sivaslılar, şimdilerde alanı adeta terk etmiş durumda. Çocuk parkları ve piknik masalarının boş kaldığı alanda, sadece rüzgarın hışırtısı duyuluyor.
"Önceden Yer Bulamazdık, Şimdi Tek Başımıza Geziyoruz"
Paşabahçe'nin bu değişimine tanıklık eden vatandaşlardan Cihan Biçer, "Geçen yıl bu zamanlar burası tıklım tıklımdı. Şimdi ise bomboş. Kene vakalarının artması herkesi korkutmuş. Eskiden sabah 05.00'te gelip yer kapmaya çalışırdık, şimdi öğlen saatinde geldim ama neredeyse hiç kimse yok" diyerek durumu özetledi.
Biçer, kenelerin artık sadece kırsalda değil, şehir merkezine yakın bölgelerde de görülmeye başlamasının vatandaşları tedirgin ettiğini belirtti.
Eski Neşeli Günler Özleniyor
Şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenlerin vazgeçilmez adresi olan Paşabahçe'nin eski hareketli günlerine dönmesi için yetkililerden önlem alınması bekleniyor. Sivaslılar, kene tehdidine karşı etkili mücadele başlatılarak, mesire alanlarının yeniden canlanmasını umut ediyor.