Millî Eğitim Bakanlığınca eğitimde, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre bir üst öğrenime geçmesi hedefi doğrultusunda güzel sanatlar müzik ilkokulu/ortaokulu ve spor ortaokulları açılırken bu kapsamda Sivas Ahmet Ayık Spor Lisesi bünyesinde ise spor ortaokulu açıldı.
Ahmet Ayık Spor Lisesi Ortaokulu için başvuru süreci tamamlanırken, öğrenci seçme süreci de başladı. Öğrenci-Seçme ve yerleştirme sürecinin koordinasyonu için Millî Eğitim Müdürlüğümüzce komisyon oluşturuldu.
MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce yayımlanan öğrenci seçme ve yerleştirme kılavuzu hükümleri ve belirlenen takvim doğrultusunda komisyon koordinasyonunda öğrenciler, Yetenek Değerlendirme Testine tabi tutuluyor. 5 gün sürecek yetenek testi uygulamasında başarılı olan öğrenciler, spor ortaokuluna kayıt yaptırma hakkı kazanacak. Başarı sırasına göre gerçekleştirilecek olan yerleştirme sürecinde, boş kalan kontenjan olur ise ek yerleştirme işlemi uygulanacak.
154 BAŞVURU YAPILDI
154 başvuru yapılan Sivas Ahmet Ayık Spor Lisesi Ortaokulu için 15 kız, 15 erkek olmak üzere 30 öğrenci kontenjanı bulunuyor.