Demir Çelik Kapatıldı ?Başımız Sağ Olsun?

Demir Çelik Kapatıldı ?Başımız Sağ Olsun?

Gündem - 8 yıl önce



Burada konuşan Sivas Çelik-İş Sendikası Başkanı Mustafa Erturhan, ‘El birliğiyle Sivas Demir Çelik İşçilerini öldürdüler, fabrikayı kapattılar, bir mafyaya boyun eğdiler. Aralık ayının 1’i itibariyle işveren tarafından tüm Demir Çelik Fabrikası çalışanların iş haddi feshedildi. Bizlerde Fabrikanın kapatılmasını ölüm sebebi sayarak, bugün bir cenaze merasimi düzenledik. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin’ dedi. İşçiler sonrasında ise siyasilere ve bürokratlara haklarını haram ettiklerini söylediler.

HAYRULLAH AĞKAŞ / OĞUZHAN SARZEP

Sivas Demir Çelik Fabrikası (SİDEMİR) işçileri geçmişe dönük maaşlarını alamadıkları ve işsiz kaldıkları gerekçesiyle dün yine eylem yaptılar. Öğlen saatlerinde kent meydanında toplanan işçiler, temsili olarak bir tabut yaptırarak, fabrikanın kapanması nedeniyle işçilerin de öldüğünü ifade ettiler.

Çok sayıda işçi emniyet güçlerinin çemberi içerisinde zaman zaman tabutla yürüyüş yaparak, tekbir getirdiler. İşçiler daha sonra ise Sivas Belediyesi’ne ait otobüslerle Yukarı Tekke Mezarlığı’na gittiler. Belediye benzinliği önünde otobüslerden inen işçiler tabutla birlikte tekbir getirerek, Yukarı Tekke Mezarlığı’ndaki Abdulvahabi Gazi Cami’nin önüne getirdiler.

Üzerine baret ve eldiven monte edilen temsili tabutu musalla taşına bırakan işçiler, basın açıklaması yaparak, kendilerine sahip çıkmayan tüm yetkililere haklarını haram ettiklerini ifade ettiler.

700 KİŞİ

İŞSİZ KALDI

Yukarı Tekke Mezarlığı’nda tabut önünde basın açıklaması yapan Sivas Çelik-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Erturhan yaptığı açıklamada, fabrika işçilerinin hepsinin çıkışlarının verildiğini ve işsiz kaldıklarını belirterek, ‘El birliğiyle Sivas Demir Çelik İşçilerini öldürdüler, fabrikayı kapattılar, bir mafyaya boyun eğdiler. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin’ dedi.

Erturhan, ‘Bilindiği üzere Aralık ayının 1’i itibariyle işveren tarafından tüm Demir Çelik Fabrikası çalışanların iş haddi feshedildi. Bizlerde Fabrikanın kapatılmasını ölüm sebebi sayarak, bugün bir cenaze merasimi düzenledik. Cenazemizi Yukarı Tekke Mezarlığı’na getirdik ve defnedeceğiz. Buna sebep olan başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Sivas Milletvekillerimiz, Sivas Valisi, hepsine çok teşekkür ediyoruz’ şeklinde konuştu.

HİÇ KİMSEDEN

DESTEK GÖRMEDİK

İşyeri temsilcisi Davut Erturhan ise bu zamana kadar yaptıkları eylemlerde hiç kimsenin kendilerine destek olmadığı belirterek, siyasileri eleştirdi.

Erturhan, ‘Bugün yaptığımız eylemlerin sebebi bütün işçilerin iş haklarının feshedilerek, fabrikanın kapatılmasıdır. Bizler de bu nedenle eylemimizi Yukarı Tekke Mezarlığı’nda yapmaya karar verdik. Burada Peygamber Efendimizin (sav) sancaktarı olan Abdulvahabi Gazi Hazretlerinin huzuruna geldik. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, seçimlerin ardından Hz. Mevlana’nın huzurunda hiç bir ferdimin hakkını yedirmeyeceğim demişti. Ancak bugün 700 tane işçi mağdur olmuş durumda. Bizlerde Başbakan Davutoğlu’nu Abdulvahabi Gazi Hazretlerine şikâyet ediyoruz. Aylardır sürdürdüğümüz mücadelemize hiçbir yetkili sesini çıkarmadı, yanımızda olmadı. Bizler hiç kimseden destek görmedik’ ifadelerini kullandı.

GÜÇLERİ DEMİR

ÇELİK’E YETTİ

Son olarak söz alan fabrika işçisi Yavuz Yıldırım da, ‘Bizler Sivas Demir Çelik Fabrikası işçileri olarak, bu cenaze törenini temsili olarak yapıyoruz. Burada yatan Sivas Demir Çelik işçileridir. Biz geçtiğimiz yıllardan beridir çok kez meydanlara indik. Milletimizin huzurunda bağırarak, sesimizi duyurmaya çalıştık. Ama gördük ki, hiç kimse bizlere destek olmadı. O kadar ısrarlarımıza rağmen Sivas Valimiz bir kere gelip de sizin ne derdiniz var demediler. Bir memlekette yüzde 70’e yakın oy alan bir iktidar partisi bu insanlara nasıl bu kadar duyarsız kalabiliyor. İktidar partisi bize güç verin dedi. Bizlerde güç verdik. Ama güçleri ancak Sivas Demir Çelik Fabrikası işçilerine yetti. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Artık 700 tane işçi işsiz kalmıştır’ şeklinde konuştu.

Temsili cenaze töreni düzenleyen işçiler tüm siyasilere ve Sivaslı bürokratlara haklarını helal etmediklerini söylediler. Yapılan protestoların ardından işçiler tekrar kent meydanına dönerek, olaysız bir şekilde dağıldılar.

Haftanın Öne Çıkanları

2.El Araba Pazarı Durgun

2015-12-07 12:26 - Gündem

Demir Çelik Kapatıldı ?Başımız Sağ Olsun?

2015-12-10 09:14 - Gündem

?Geleceğin Muhasebecileri Aranıyor?

2015-12-08 16:11 - Gündem

?Boks İyi Bir İvme Yakaladı?

2015-12-07 12:25 - Gündem

Uzunyol Caddesi Genişletilecek

2015-12-10 09:12 - Gündem

04-12--2015 T.C.SİVAS 3. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ

2015-12-04 09:36 - Gündem

Cihangiroğlu Sordu, Toraman Yanıtladı

2015-12-03 11:39 - Gündem

?Mazlumların Yanında Olacağız?

2015-12-04 09:57 - Gündem

?Düğün Dernek 2 Sünnet? Kahkahaya Boğdu

2015-12-04 09:58 - Gündem

Bu Karışım İçinizi Isıtacak

2015-12-04 09:56 - Gündem

İlgili Haberler

Öğretmene Şiddete Cezai İşlem Şart!

13:27 - Gündem

OSB, I-REC sahibi oldu

13:23 - Gündem

DAP, teklif çağrısına çıktı

13:22 - Gündem

Sivaslılar Eğitimde Şiddete Ses Yükseltti!

12:47 - Gündem

Mart Ayında İşsizlik Azaldı

11:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Öğretmene Şiddete Cezai İşlem Şart!

13:27 - Gündem

Sivas'ta Tuvalette Ayağı Kayıp Düşen Yaşlı Hayatını Kaybetti

13:17 - Asayiş

Sivas Valisi Hayatını Kaybetti

13:06 - Yaşam

Sivaslı Vatandaş Kızına Saldıran 4 Köpeği Telef Etti!

12:59 - Asayiş

Sivaslılar Eğitimde Şiddete Ses Yükseltti!

12:47 - Gündem