Şampiyonların Kulübü 75 Yaşında

Şampiyonların Kulübü 75 Yaşında

Gündem - 8 yıl önce



OĞUZHAN SARZEP

Sivas Demirspor Kulübü kuruluşunun 75.yılı etkinlikleri kapsamında, ‘Geçmişten Günümüze Sivas Demirspor’ konulu anma programı düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen anma programına Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Salim Kılıç,  Avrupa ve Dünya Şampiyonu güreşçimiz Taha Akgül, ASKF Başkanı Zeki Ekici, spor taban birliklerinin temsilcileri, eski Milli atlet iş adamı Aydıner Gültekin, Demiryol İş Sendikası Sivas Şube yönetimi, Sivas Demirspor Kulübü eski yönetim kurulu üyeleri, eski sporcular ve farklı branşlarda aktif olarak spor yapan sporcular katıldı.

BAŞKAN KOÇARSLAN: ‘DEMİRSPORUN

AMACI İYİ İNSAN YETİŞTİRMEKTİR’

Tüdemsaş Genel Müdürü ve Sivas Demirspor Kulübü Başkanı Yıldıray Koçarslan yaptığı açılış konuşmasında, Sivas Demirspor Kulübü’nün Sivas’ta önemli bir kültür hareketi olduğunu, sportif faaliyetlerin yanında, topluma faydalı iyi bireyler ve iyi insan yetiştirdiğini söyledi. Koçarslan, ‘Demiryolcular, 1940 yılında kuruluşu gerçekleştirilen Sivas Demirspor Kulübümüzün çatısı altında şehrimizin kültür ve sporuna 75 yıldır katkı sağlamış ve halen katkı sunmaya devam etmektedir. Sivas Demirspor Kulübü olarak sportif başarının yanında tesisleşme alanında, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada proje çalışmalarımız sürdürmekteyiz. Ne Mutlu bana ki; 75. yılını kutlayan bu köklü ve dev çınarın Kulüp Başkanı olarak şu anda karşınızdayım. Sivas Demirspor Kulübü bünyesinden çıkardığı şampiyonlarla Amatör ruh ve profesyonel anlayışla faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu anlamlı geceye, il dışından gelerek bizleri onure eden eski şampiyonlarımıza yürekten teşekkür ediyor, şu an aramızda olmayan yönetici, sporcu ve Demirsporlu taraftarlarımıza selam ve saygılarımı sunuyorum ’ dedi.

VALİ BARUT: ‘GELECEKTEDE

DEMİRSPORDAN ÖVGÜYLE BAHSEDECEĞİZ’

Sivas Valisi Alim Barut ise konuşmasında, ‘Millet olmak demek; geçmişte birlikte yaşamak, gelecekte de birlikte yaşamayı amaçlamaktır. Millet olmanın unsurlarından bir kısmı da kültürel, sportif, her alanda müesseseleşmektir. İşte, Sivas Demirspor Kulübü de müesseseleşmiş, kendine has kimliğini, kişiliğini oluşturmuş, sadece Sivas’a değil tüm Türkiye'ye hizmet etmiş ve adını tüm Dünya’ya duyurmuş güzide müesseselerimizden birisidir. Gençlere önem verdiği için, inanıyorum ki; gelecekte yine biz Sivas Demirspor'dan övgüyle bahsedeceğiz. Arşivlere girin bakın, olimpiyat ve dünya şampiyonu yetiştirebilmiş kaç vilayet var. Sivas belki de en fazla olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu yetiştirmiş illerden birisidir. Bu ancak, 75 yıllık, müesseseleşmiş kulüpler vasıtasıyla olabilir. Bu gecenin düzenlemesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’ dedi.  

‘GURUR DUYUYORUZ’

Gençlik Hizmetleri ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Salim Kılıç ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Zeki Ekici ise yaptıkları konuşmalarda, Sivas Demirspor Kulübü’nün 75 yıllık köklü bir tarihiyle ve başarılarıyla gurur duyduklarını söylediler.

AKGÜL: ‘DEMİRSPOR TÜRK GÜREŞİNE

BÜYÜK HİZMETLER SUNUYOR’

Sivas Demirspor Kulübü’nde yetişen, ülkemizi uluslararası güreş şampiyonlarında başarıyla temsil eden Dünya Şampiyonu güreşçimiz Taha Akgül ise yaptığı konuşmada Sivas Demirspor Kulübü’nün, güreş başta olmak üzere amatör tüm branşlarda hizmet verdiğini söyledi. Akgül, ‘Demirspor Kulübü şu anda 100’e yakın güreşçimizi evinden servisle aldırarak spor salonunda spor yaptırıp tekrar evine bırakıyor. Türk Güreşi adına bunu büyük bir hizmet olarak görüyorum. Bu konuda emeğini esirgemeyen Genel Müdürümüz Yıldıray Koçarslan beye çok teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

TAHA AKGÜL’E PLAKET VERİLDİ

Sivas Valisi Alim Barut ve Tüdemsaş Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan Dünya Şampiyonu Taha Akgül’e Sivas Demirspor ve Türk güreşine hizmetlerinden dolayı plaket ve çiçek takdim etti.

HEP BİRLİKTE MARŞ SÖYLEDİLER

‘Geçmişten Günümüze Sivas Demirspor‘ konulu anma programı Sivas Demirspor kulübü branşlarındaki yönetici, teknik heyet ev sporcuların tanıtımıyla son buldu. Gecenin sonunda 75. Yıl anısına bestelenen Sivas Demirspor marşı davetlilerin katılımıyla hep birlikte söylendi.

Haftanın Öne Çıkanları

Görevini Oğluna Devretti

2015-12-25 09:33 - Gündem

PTT Lojmanları Tehlike Saçıyor

2015-12-25 09:31 - Gündem

Türkiye İkincisi Oldular

2015-12-25 16:45 - Gündem

Zaraspor´a Destek Gecesi Düzenlenecek

2015-12-29 09:28 - Gündem

Dolandırıcılara Dikkat Edin!

2015-12-26 14:10 - Gündem

Polis ? Vatandaş İş Birliği Suç Oranlarını Azalttı

2015-12-23 17:13 - Gündem

Gençlik Siyasetinde Özdemir Gururu

2015-12-23 10:21 - Gündem

Hentbol´da Şampiyonlar Belli Oldu

2015-12-25 16:46 - Gündem

Hastane Ücretleri Hakkında Bilinmeyenler?

2015-12-25 16:50 - Gündem

Şampiyonların Kulübü 75 Yaşında

2015-12-29 18:10 - Gündem

İlgili Haberler

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

1 Kişinin Öldüğü Teleferik Kazasıyla İlgili Hazırlanan İddianame Kabul Edildi

11:49 - Gündem

İsmiyle Korkutsa da Güzelliğiyle Mest Ediyor! Sivas'taki Bu Yapı Turizme Kazandırılması Bekleniyor!

11:26 - Gündem

Tokatlı Engelli Bireyler Sivas’ı Gezdi

11:21 - Gündem

Sivas'ın Tarihi Anlatıldı

11:11 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Tanrıverdi" Açıklaması

12:14 - Politika

Mustafa Destici Sivas'ta Konuşuyor: Sivaslıları Mahcup Etmeyeceğiz

11:31 - Politika

İsmiyle Korkutsa da Güzelliğiyle Mest Ediyor! Sivas'taki Bu Yapı Turizme Kazandırılması Bekleniyor!

11:26 - Gündem

Tokatlı Engelli Bireyler Sivas’ı Gezdi

11:21 - Gündem