Sivaslı Esnaflar Noel´i Değil, Mekke´nin Fethini Kutlayacak

Sivaslı Esnaflar Noel´i Değil, Mekke´nin Fethini Kutlayacak

Gündem - 8 yıl önce



Yeni Ata Sanayi’ndeki Mehmet Akif Ersoy Camii’nde akşam namazından sonra başlayacak programda Kur’an-ı Kerim ziyafeti ile mevlit programı gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sivas Tesviyeciler Odası Başkanı Hakan Demirgil, ‘Tüm esnaf ve sanatkârlarımız ile Sivas halkını bu programa bekliyoruz. Bayan kardeşlerimiz için de ayrı bir yerimiz olacak. Yoğun bir katılımla bu programı yapmayı ümit ediyoruz’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

Sivas Tesviyeciler ve Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası’nın katkılarıyla düzenlenecek yılbaşı programında Sivaslı esnaf ve sanatkârlar 31 Aralık’ta Noel’i değil, Mekke’nin fethini kutlayacak, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve hayatını kaybeden bütün esnaf ve sanatkârları anacak.

Bu kapsamda bugün Yeni Ata Sanayi’deki Mehmet Akif Ersoy Camii’nde düzenlenecek olan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile Mevlid programı Akşam namazını müteakiben başlayacak ve Yatsı Namazına kadar devam edecek.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Sivas Tesviyeciler ve Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, ‘Yılbaşı gününde alternatif ve biz Müslümanlara yakışır bir şekilde bir program tertip ettik. Yılbaşı gününde hem Mekke’nin fethini kutlayacağız, hem de Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ile hayatını kaybeden tüm esnaf ve sanatkârlarımızı bu programda yâd edeceğiz’ dedi.

Aynı zamanda Yeni Ata Sanayi’deki Caminin isminin de Mehmet Akif Ersoy Camii olduğunu hatırlatan Demirgil, ‘Bu programla ilgili düşüncelerimizi Cami hocamız ile görüştük ve kendisi de sıcak baktı. Yılbaşı günlerinde artık birçok insan Noel’i kutlamaya başladı. Bizim dinimizde, örf ve adetlerimizde böyle bir kutlama yok. Bu nedenle bu Mevlit programını yılbaşı gününde yapmaya karar verdik. Programımızda Kur’an-ı Kerim tilaveti olacak ve Mevlit okutacağız. Tüm esnaf ve sanatkârlarımız ile Sivas halkını bu programa bekliyoruz. Bayan kardeşlerimiz için de ayrı bir yerimiz olacak. Yoğun bir katılımla bu programı yapmayı ümit ediyoruz’ ifadelerini kullandı.

Programla ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Akif Ersoy Cami Din görevlisi Yusuf Yıldırım ise, ‘Amacımız görev yapmış olduğumuz camide ve esnaf komşularımız içerisinde Mehmet Akif Ersoy’un isminin verilmiş olduğu camide hem Mehmet Akif Ersoy Haftası münasebetiyle onun ruhunu yâd etmek, hem de aynı zamanda ahrete intikal eden esnaf kardeşlerimizin ruhlarını şad etmek amacıyla aynı zamanda alternatif bir yılbaşı programı oluşturmak amacıyla Kur’an ziyafeti ve Mevlit programı tertip ettik. Odamızın da katkılarıyla bu programı bugün icra edeceğiz. Tüm esnaf kardeşlerimizi eş ve çocuklarımızı bu programa davet ediyoruz’ şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Görevini Oğluna Devretti

2015-12-25 09:33 - Gündem

Öğrencilerin Güreş Aşkı

2015-12-30 17:10 - Gündem

PTT Lojmanları Tehlike Saçıyor

2015-12-25 09:31 - Gündem

Türkiye İkincisi Oldular

2015-12-25 16:45 - Gündem

Zaraspor´a Destek Gecesi Düzenlenecek

2015-12-29 09:28 - Gündem

Dolandırıcılara Dikkat Edin!

2015-12-26 14:10 - Gündem

Polis ? Vatandaş İş Birliği Suç Oranlarını Azalttı

2015-12-23 17:13 - Gündem

Yılbaşında Hindi Yemek Caiz Mi?

2015-12-29 23:57 - Gündem

Hentbol´da Şampiyonlar Belli Oldu

2015-12-25 16:46 - Gündem

Hastane Ücretleri Hakkında Bilinmeyenler?

2015-12-25 16:50 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye "cep"ten konuşmada Avrupa'nın zirvesini bırakmıyor

16:30 - Gündem

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Servisi Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivas’ta Üniversite Öğrencileri Okulu Bırakıp Bu İşe Yöneliyor

16:09 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

1 Kişinin Öldüğü Teleferik Kazasıyla İlgili Hazırlanan İddianame Kabul Edildi

11:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti? 15 Mayıs 2024

16:36 - Yaşam

Mustafa Destici: Sivas'ın Sahibi Var!

16:21 - Politika

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Servisi Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Tanrıverdi" Açıklaması

12:14 - Politika