Davutoğlu 8 Mart´ta Sivas´ta

Davutoğlu 8 Mart´ta Sivas´ta

Gündem - 8 yıl önce



Ayrıca 2016 yılında gerçekleştirecekleri bazı projelerin müjdesini veren Başkan Ekinci, 8 Mart Dünya Kadınları Gününde yapacakları organizasyona AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu davet edeceklerini söyleyerek, ‘Tabi ki Başbakanımızın programı çok yoğun olacak ama biz şimdiden davette bulunacağız. O gün Türkiye’de Sivas’ın ismi gündeme gelsin istiyoruz. 2016 yılında da hükümetimizin almış olduğu kararlar çerçevesinde ne yapılması gerekiyorsa biz üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız. Yarın önümüze yeni bir sandık gelecekmiş gibi çalışmalarımıza devam edeceğiz’ dedi.

SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

AK Parti Sivas Kadın Kolları Başkanı Semiha Ekinci, 2015 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetleri ve 2016 yılında yapmayı planladıkları projeleri gazetemizle paylaştı.

2015 yılında iki seçim geçirdiklerini ve yoğun bir yılı geride bırakacaklarını söyleyen Başkan Ekinci, her zaman fazlasıyla çalışacaklarını ve her an önlerine seçim sandığı gelecekmiş gibi durmaksızın çalışmaların devam edeceklerini vurguladı.

2016 yılı içinde ilk olarak bayanlara yönelik istihdam ve meslek edindirme üzerine yoğunlaşacaklarını söyleyen Başkan Ekinci, daha sonra 8 Mart Dünya Kadınlar gününde gerçekleştirecekleri projeye değindi.

8 Mart tarihinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu davet edeceklerini söyleyen Başkan Ekinci, o gün Türkiye’de Sivas’ı gündeme getireceklerini söyledi.

15 Eylül 2015 tarihinde genel merkez tarafından Kadın Kolları Başkanı olarak göreve getirildiğini söyleyen Başkan Ekinci, göreve başladıktan 2 gün sonra milletvekili adaylarının belirlendiğini ve yüksek bir tempo ile çalıştıklarını kaydetti.

Göreve geldiği gün itibariyle hem seçim çalışmalarına başlayan ve hem de teşkilatlanma işlemlerini başarılı bir şekilde yürütmeyi başaran Başkan Ekinci, Sivas AK Parti Kadın Kolları olarak 2015 yılını şu şekilde değerlendirdi:

‘2015 yılı bizler açısında yoğun bir yıl olarak geçti. 2015 yılında iki tane seçim atlattık. 7 Haziran’da sandık başına gittik halk olarak. Orada yüzde 41 oy almamıza rağmen tek başına iktidar olmadığı ve hükümet kurulmadığı için 1 Kasım tarihinden tekrar yeni bir seçim kararı alınmıştı. Biz hem 7 Haziran seçimlerinde hem de 1 Kasım seçimlerinde AK Parti olarak çalıştık.

15 Eylül 2015 tarihinde de AK Parti Sivas Kadın Kolları Başkanlığı görevine genel merkezimiz tarafından atandım. Atamamdan hemen 2 gün sonrasında milletvekili aday listemiz açıklandı ve milletvekillerimiz, il başkanlarımız, gençlik kollarımız, tüm ilçe teşkilatlarımızla birlikte hızlı bir şekilde seçim çalışmalarına başladık. Bu arada ben teşkilatlanma çalışmalarını da aynı anda yürüttüm. Yönetimimizi, mali teşkilatlanmamızı gözden geçirerek yeniden oluşturduk. Hızlı bir şekilde kendimizi seçim atmosferinde bulduk. Seçim döneminde yaklaşık 40 bin kapıyı çaldık. Onlara partimizin yapacaklarını ve şuana kadar yaptıklarını anlattık. Halkımızdan oy istedik. İl Başkanlığımızın, gençlik kolları başkanlığımızın ve merkez ilçe başkanlığımızın yapmış olduğu programlara iştirak ettik. İlçelerimizi ziyaret ettik. İlçelerimizde çat kapı ziyaretlerimiz oldu. Özellikle Gürün, Kangal, Zara ilçelerimizdeki tüm evleri kadın kolları yöneticilerimiz ile birlikte ziyaret ederek partimizin yapmış olduğu çalışmaları anlattık. 2015 yılı siyaset açısından, bizim açımızdan dolu dolu geçti. Tabi biz seçimler bitti biz yine durmadık. Partimizin sloganı ‘durmak yok yola devam’, çalışmalarımıza hala aynı hızla devam ediyoruz.’

AK Parti Kadın Kolları olarak son günlerde gerçekleştirdikleri faaliyetlere de ayrıca değinen Başkan Ekinci, gün ayrımı yapmaksızın herkesimin yanında olduklarını ve çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini belirterek şunları kaydetti:

‘Geçen hafta Mevlid Kandili dolayısıyla kandil programımızı yaptık. Ve geçtiğimiz Cuma günüde 165 kişinin katılımıyla kadınlarımız, eşleri ve çocuklarıyla birlikte Düğün Dernek Sünnet 2 filmine bir organizasyon yaptık. Sosyal faaliyetlerimiz ev ziyaretlerimiz, hasta ziyaretlerimiz, yaşlı ziyaretlerimiz devam ediyor. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımızda sosyal sorumluluk açısından devam edeceğiz.’

2016 yılı için planladıklarını çalışmalara değinen Başkan Ekinci, ilk olarak bayanların istihdamına yönelik birçok çalışmalarının olacağını vurguladı. Gerekli kurumlar ile görüşmeler yaptıklarını ve bayanlarına meslek edinmeleri açısından yeni kurslar düzenlemesinde vesile olacaklarını söyleyen Başkan Ekinci, şu ifadeleri kullandı:

‘2016 yılı ile alakalı ilk etapta, dün yapmış olduğum bir görüşme var. Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR ve kadın derneklerimizin de katılımıyla, tabi bende aynı zamanda Sivas Anadolu Kadınları Derneğini Başkanıyım. Burada kadınlarımızı üretime, istihdama yönlendirmemiz gerekiyor. Tabi ki siyaset bir kısmı ama birazda üretim yapmaları gerekiyor. Para kazanmaları gerekiyor kadınlarımızın özgürlüklerini daha fazla kazanmak elde etmesi için. Onun için halk eğitim merkezlerimizle birlikte inşallah bayanlarımızın talepleri doğrultusunda kurslar açılmasına vesile olacağız. Kadınlarımız o noktada meslek edinmesi veya mesleklerini geliştirmesi noktasından en büyük projemiz bu olacak. Bununla ilgili çalışmalarımız var.’

2016 yılında gerçekleştirmeyi planladıkları faaliyetleri arasında önemli bir projeyi de gazetemizle paylaşan Başkan Ekinci, 8 Mart Dünya Kadınları Gününde yapacakları organizasyona AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu davet edeceklerini söyledi.

Başkan Ekinci şu ifadelere yer verdi:

‘Kadın Kolları olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile alakalı bir programımızın hazırlıklarına şimdiden başladık. İnşallah Sayın Genel Başkanımızı davet edeceğiz bu programımıza. Tabi ki kendilerinin de programı çok yoğun olacak ama biz şimdiden davette bulunacağız. O gün Türkiye’de Sivas’ın ismi gündeme gelsin istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Kadınları olarak zaten özel günlere ve haftalara daha fazla önem veriyoruz.’

Parti olarak çalışmalarının seçimden seçime değil her zaman seçim varmış gibi çalışacaklarının altını çizen Başkan Ekinci, 2016 yılında da üzerlerine düşen görevleri her zaman yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak sözlerini şöyle noktaladı:

‘Ben 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde hep şunu gördüm özellikle teşkilatçılık açısından, biz şuana kadar hiçbir yılı boş geçirmedik. Mutlaka seçim oldu, referandum oldu, kendi kongrelerimiz oldu, çalışmalarımız oldu. 2016 yılında da hükümetimizin almış olduğu kararlar çerçevesinde ne yapılması gerekiyorsa biz üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız. AK Parti sadece seçimden seçime değil her zaman halkın yanına giden, halkla birlikte olan bir parti. Yarın seçim varmış gibi çalışan bir parti. Bizde yarın önümüze yeni bir sandık gelecekmiş gibi çalışmalarımıza devam edeceğiz.’

Haftanın Öne Çıkanları

Görevini Oğluna Devretti

2015-12-25 09:33 - Gündem

Öğrencilerin Güreş Aşkı

2015-12-30 17:10 - Gündem

PTT Lojmanları Tehlike Saçıyor

2015-12-25 09:31 - Gündem

Türkiye İkincisi Oldular

2015-12-25 16:45 - Gündem

Zaraspor´a Destek Gecesi Düzenlenecek

2015-12-29 09:28 - Gündem

Dolandırıcılara Dikkat Edin!

2015-12-26 14:10 - Gündem

Yılbaşında Hindi Yemek Caiz Mi?

2015-12-29 23:57 - Gündem

Hentbol´da Şampiyonlar Belli Oldu

2015-12-25 16:46 - Gündem

Hastane Ücretleri Hakkında Bilinmeyenler?

2015-12-25 16:50 - Gündem

Şampiyonların Kulübü 75 Yaşında

2015-12-29 18:10 - Gündem

İlgili Haberler

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem

Karaca'lardan Türkiye'de Bir İlk! Yerli ve Milli

15:10 - Gündem

Eczacılar Günü Kutlu Olsun

15:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta hafif ticari araç refüje çarpıp 50 metre sürüklenip devrildi: 6 yaralı

22:46 - Asayiş

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Alacak- Verecek Davasında Öldürülen Vatandaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

16:09 - Yaşam

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

1 Kişiyi Öldürdü 1'ini de Ağır Yaraladı Mahkemede Sustu!

15:54 - Asayiş