BİLSEM Akıl Oyunları Turnuvası Başladı

BİLSEM Akıl Oyunları Turnuvası Başladı

Gündem - 8 yıl önce



Turnuvayı Fatma Zehra Yıldırım birincilikle tamamlarken, ilk 3 dereceye giren öğrencilere akıl oyunları hediye edildi

SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

Son yıllarda almış olduğu başarılar ve yapmış olduğu önemli projelerle adından sıkça söz ettirmeyi başaran Sivas Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), Sivas’ta yine bir ilke imza attı.

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi, ilkokullar arası Sivas 1. Akıl Oyunları Turnuvası adıyla düzenlemiş olduğu projeye, 11 ilkokuldan 33 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Yarışma öncesi konuşma yapan BİLSEM Müdürü Adem Uzun, öğrencilere stratejik düşünme, sabır, hoşgörü ve paylaşım gibi değerleri kazandıran Akıl Oyunları Eğitimine çok büyük önem verdiklerini kaydetti. BİLSEM’de eğitim görmekte olan destek eğitim alanı öğrencileri ile bireysel yetenekleri fark ettirme programı öğrencilerine akıl oyunları dersi verdiklerini, ayrıca örnek bir akıl oyunları atölyesi tasarladıklarını ve yakında Sivas Bilim ve Sanat Merkezine akıl oyunları atölyesi kazandıracaklarını vurguladı.

‘Q-BİTZ AKIL OYUNUYLA FARKINDALIK OLUŞTURACAĞIZ’

Sivas’ta ilkokullar arasında bir farkındalık oluşturmak amacıyla ilkokul öğrencileri arası Q-BİTZ Akıl Oyunu Yarışması planladıklarını belirten Adem Uzun, ‘2016-2017 eğitim-öğretim yılı itibariyle Sivas BİLSEM farkındalık eğitimleri kapsamında Sivas merkez’de görev yapan bütün sınıf öğretmenlerine akıl oyunları eğitimi vereceğiz’ dedi.

Uzun, ‘Sivas Bilim ve Sanat merkezi olarak bu sene Sivas’ta ilk kez akıl oyunları turnuvası düzenledik. Bu turnuvanın ismini önümüzdeki yıllarda sürekliliği olsun diye Sivas Bilsem 1. Akıl oyunları turnuvası olarak belirledik. Akıl oyunları özellikle öğrencilerimizde stratejik düşünme olsun, çocuklarımızda paylaşım yeteneği olsun, sabır değeri olsun bunun gibi konularda ciddi kazanımlar sağlamakta. Bu nedende dolayı da akıl oyunları Bilsem olarak çok büyük önem veriyoruz. Hatta bizim burada destek eğitimi gören öğrencilerle, bireysel yetenekleri fark ettirme programındaki öğrencilerimize akıl oyunları dersini veriyoruz. Şuan Türkiye’de 65 tane lisanslı akıl oyunu bulunmakta. Bu akıl oyunlarından şuan Sivas Bilim ve Sanat Merkezinde 15 tane akıl oyununu öğrencilerimize vermiş bulunmaktayız.’

‘HİZMET İÇİ EĞİTİM VERECEĞİZ’

Bilim ve Sanat Merkezinde görevli olan öğretmenlere akıl oyunları kapsamında eğitimler düzenleyeceklerini söyleyen Müdür Adem Uzun, şu bilgilere yer verdi:

‘Biz buradaki yapmış olduğumuz çalışmalar diğer okullarımızla da paylaşıyoruz. Hatta bu turnuvada sürecinde bazı okullardan öğretmenlerimiz geldiler ve akıl oyunları eğitimi verdik. Şuan hizmet içi eğitim planladık. Sadece Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerine planladık. Niğde’de bu işte uzman bir arkadaşı Sivas’a davet ettik. 9 Mayıs ile 13 Mayıs tarihleri arasında bu uzman arkadaş gelecek ve Sivas Bilim ve Sanat Merkezinde görev yapan 25 öğretmenimize akıl oyunları kursu verecek.

Bu birinci aşama kursu olacak. Daha sonra 3 Ekim-10 Ekim tarihleri arasında yine ikinci kursu burada açacağız. Böylece öğretmenlerimize belge vereceğiz ve eğitici konumunda olacaklar. Bunları biz diğer ilkokullarda yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Buradaki öğretmenlerimizi de eğitime almayı düşünüyoruz. Çünkü ilkokullarda gerçekten de olması gereken önemli derslerden birisi de akıl oyunları olduğunu düşünüyoruz. İnşallah burayı sizlere açacağız.’

OKUL OYUNLARININ LİDERİ ‘YILDIRIM’ OLDU

Öğrencilerin büyük zevk alarak katıldıkları yarışma sonrasında Şehit Ebubekir Ekinci İlkokulu öğrencisi Fatma Zehra Yıldırım birinci olurken, yine Şehit Ebubekir Ekinci İlkokulu öğrencisi Hafsa Dolunay Ekinci ikinci, Fevzi Paşa İlkokulu öğrencisi Doğa Erköse ise üçüncü oldu. Derece alan öğrencilere ödülleri verildikten sonra yarışmaya son verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

AFAD´a 7 Adet 8x8 Amfibik Araç

2016-04-15 09:48 - Gündem

?Tiryakiliğin Yüzde 80´i Psikolojik?

2016-04-20 13:09 - Gündem

BİLSEM Akıl Oyunları Turnuvası Başladı

2016-04-21 09:15 - Gündem

Yetim Çocuklar İçin Kermes Düzenlendi

2016-04-18 09:06 - Gündem

İkbal Gürpınar, Kahraman Kadınları Anlattı

2016-04-15 09:47 - Gündem

Malatya Şeker Fabrikası Sivas´a Mı Taşınacak?

2016-04-18 09:03 - Gündem

Ada, Türkiye 3.´Sü Oldu

2016-04-19 09:23 - Gündem

Yıldızeli Birlikspor Ligde Tutundu

2016-04-19 09:22 - Gündem

70 Karikatür Sergilendi

2016-04-14 09:57 - Gündem

Çeşmeden Seyyar Emlak!

2016-04-15 17:11 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta 4 Köpeğin Öldürüldüğü İlçede Hayvanseverler Ayaklandı

17:43 - Gündem

Sivaslı Esnaftan Anneler Gününde Anlamlı Etkinlik

16:54 - Gündem

CHP’den Pastalı Kutlama

16:17 - Gündem

Hayatta kalan tek oğluna 40 yıldır bebek gibi bakıyor

14:49 - Gündem

"Orman Yangınları Meteorolojik Erken Uyarı Sistemi" geliştirildi

14:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor, 12. Kez Mağlup Oldu

21:11 - Spor

SİVASSPOR: 0 - HAKEM: 1

20:55 - Spor

Bülent Uygun ve Çağdaş Atan Takımın Başında Yok!

20:14 - Spor

Sivasspor'a İbrahim Akdağ Şoku!

20:01 - Spor

Sivas'ta 4 Köpeğin Öldürüldüğü İlçede Hayvanseverler Ayaklandı

17:43 - Gündem