Ravza Cami ve Külliyesi Sivas´ın Mührü Olacak

Ravza Cami ve Külliyesi Sivas´ın Mührü Olacak

Gündem - 8 yıl önce



HAYRULLAH AĞKAŞ

Suriye ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere yaptığı yardım kampanyalarıyla ilimizde büyük yankı uyandıran Sivas Ravza Derneği, ilimize yapacağı 10 bin kişilik cami projesiyle ilgili çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Proje ile ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Ravza Derneği Başkanı Abdullah Ağbektaş, proje ile ilgili bazı değişiklikler yaşandığını ve bu nedenle kısa süreli bir gecikme yaşandığını kaydetti.

Başlangıçta Edirne Selimiye Camii’nin projesini ilimizde uygulamak istediklerini belirten Ağbektaş, daha sonra bu proje fikrinden dönüldüğünü ve Türkiye’de eşi ve benzeri bulunmayan bir cami yapmak için kolları sıvadıklarını belirtti. Cami projesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Ağbektaş, Sivas Ravza Camii’nin minareleri ve şadırvanıyla, kapı ve pencere motifleriyle, külliyesi ve sosyal donatılarıyla örnek bir cami olacağını kaydetti.

Sivas Ravza Camii projesi ile ilgili bilgi veren Ağbektaş, şunları kaydetti:

‘Bu alana Allah’ın izniyle Türkiye’de eşi ve benzeri olmayan bir cami yapacağız. Bu proje için öncelikle Edirne Selimiye Camii’nin projesini düşünmüştük ancak bundan vazgeçtik. Daha farklı bir proje düşünüyoruz. Pencereleri lale motifli, şadırvanı gül motifli, kapılarıyla, minareleriyle farklı olacak bir proje üzerinde çalışıyoruz. Proje çalışmalarımız tamamlandığında bunu da kamuoyuyla paylaşacağız. Cami projemizle birlikte, yine bu külliye içerisinde Hafızlık Eğitim Merkezi, Aşevi, Gençlik Merkezi ve Kreşi bulunan bir cami yapacağız. Biz bu projeyle birlikte sadece bir cami değil, bir eğitim yuvası, sosyal donatıları olan muazzam bir eser bırakacağız. Camimiz Sivas’ın mührü olacak. Mimarisiyle ve estetiğiyle Türkiye’de ilk 5’e girecek.’

BAKAN İSMET YILMAZ

DEVREYE GİRDİ

Cami projesinin başından itibaren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın her konuda kendilerine destek olduklarını belirten Sivas Ravza Derneği Başkanı Abdullah Ağbektaş, geçtiğimiz Mayıs ayında çalışmaların hızlandırılması için Bakan İsmet Yılmaz’ın bizzat talimat verdiğini kaydetti.

Ağbektaş şöyle devam etti:

‘Projemizle ilgili sağ olsun Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz, çok yardımcı oldu. Mayıs ayı içerisinde kendisiyle bir görüşme fırsatımız olmuştu. Bu görüşmemizde Sivas İl Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy da hazır bulundu. Bu toplantıda Öğretmenler Parkı yanına yapacağımız cami projemiz hakkında fikir alış verişinde bulunduk. Bakanımız İsmet Yılmaz, ‘Mustafa Bey, Eylül’e kadar Halk Eğitim Merkezi ve Kızılırmak İlköğretim Okulu’nu yeni yapılan yerlerine taşıyalım. Bu alanı Sivas Ravza Derneği’ne teslim edeceğiz’ şeklinde talimat verdi.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise okul ile Halk Eğitim Merkezi’nin en kısa zaman içerisinde taşınacağını belirtti.

HALK EĞİTİM

NEREYE TAŞINACAK?

Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda caminin yapılacağı alanda bulunan Kızılırmak İlköğretim Okulu’nun eski Numune Hastanesi’nin boş binasına taşınacağı gündeme gelmişti. Ancak bu konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı ile pürüz yaşanması nedeniyle Kızılırmak İlköğretim Okulu’nun Mevlana Mahallesi’nde yeni yapılan Vali Zübeyir İlköğretim Okulu’na taşınmasına karar verildi.

Diğer taraftan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün nereye taşınacağı ile ilgili net bir gelişme yaşanmazken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uygun bir bina arayışlarının devam ettiği öğrenildi.

Sivas Ravza Camii’nin temellerini bu yıl içerisinde atmayı hedeflediklerini belirten Ağbektaş, ‘Katkı verecek olan tüm kardeşlerimize şimdiden çok teşekkür ediyoruz. Böyle eserler yapmaya bizleri muvaffak kılan Allah’a hamdolsun. Sivas Ravza Derneği olarak gerek ilimizdeki, gereke Suriye, Afrika ve diğer ülkelerdeki çalışmalarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz’ ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Yargıda Kritik Atama

2016-06-07 10:47 - Gündem

Öğretmen Adaylarının Buruk Mezuniyeti

2016-06-08 10:46 - Gündem

Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan

2016-06-06 11:31 - Gündem

Musa Sunkur Kick-Boksta Dünya 3.´Sü Oldu

2016-06-09 10:59 - Gündem

Ravza Cami ve Külliyesi Sivas´ın Mührü Olacak

2016-06-13 10:39 - Gündem

Tapu ve Kadastro´ya Yeni Hizmet Binası!

2016-06-07 10:53 - Gündem

Bademciklere Dikkat!

2016-06-06 11:21 - Gündem

Mezun Oldular

2016-06-06 11:22 - Gündem

Cenk Sarıtaş Sivasspor´da

2016-06-13 10:36 - Gündem

Potada Miniklerin Şampiyonu Mavi Gün Spor Kulübü

2016-06-08 10:41 - Gündem

İlgili Haberler

Çağrı Merkezi çalışanları sorunlarına çözüm istedi ! Taleplerine kulak verin!

10:03 - Gündem

Tabipler Odası'nda Özbay, Güven Tazeledi

09:23 - Gündem

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Uyuşturucuya Suçüstü!

10:08 - Asayiş

Çağrı Merkezi çalışanları sorunlarına çözüm istedi ! Taleplerine kulak verin!

10:03 - Gündem

Tabipler Odası'nda Özbay, Güven Tazeledi

09:23 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Köpeğe Çarpmamak İçin Kaza Yaptı!

09:15 - Asayiş

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem