Tedbirler Artırılıyor

Tedbirler Artırılıyor

Gündem - 8 yıl önce



HAYRULLAH AĞKAŞ

Son zamanlarda artan terör olaylarının ardından Ulaştırma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından havalimanı, otobüs terminali, tren garı ve metrolarda güvenlik tedbirleri artırılması kararı alındı.

Yeni güvenlik tedbirleri kapsamında Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yeni güvenlik tedbirleri alınarak, olası olaylar engellenmeye çalışılacak. Diğer taraftan Havalimanındaki tedbirler de gözden geçirilerek, önlemler masaya yatırıldı.

TERMİNALE

X-RAY CİHAZI

Son zamanlarda artan terör olayları yeni güvenlik önlemlerini de beraberinde getirdi. İstanbul’da ki saldırılar sonrasında Sivas Şehirlerarası otobüs terminalinde X-Ray cihazı kuruldu.

Bu uygulamayla birlikte terminale gelen yolcular ile yakınları X-Ray cihazından geçerek. Böylelikle yaşanması muhtemel olayların önüne geçilmiş olacak.

OTOBÜS BİLETİ KİMLİK

NUMARASIYLA SATILACAK

Otobüs bileti almaya gelen vatandaşa kimliği sorulacak, biletler T.C. kimlik numarası ile alınacak. Yolculuk yapacak bir ailenin sadece reisi adına tüm fertler için bilet kesilemeyecek. Artık, otobüse binen her yolcu için kendi adı ve bilgileriyle bilet verilmesi öngörülüyor.

Yapılan değerlendirmelere göre, otobüs firmaları artık bilet almaya giden yolcuların sadece isimlerini sormakla yetinmeyecek, bilgilerini tek tek kontrol ederek, kimlik numarasını da kaydedecek. Havaalanları terminallerindeki gibi, otobüs terminallerinde de yolcu olmayanların otobüsün dibine kadar gitmesinin önlenmesi de üzerinde durulan tedbirlerden biri.

Bir diğer uygulama ise tüm yurtta olduğu gibi yine Sivas’ta da başlayacak. Otobüs bileti almaya gelen vatandaşlar artık kimlikleri ve TC numaraları ile bilet alabilecek. Tüm yurtta geçerli olması beklenen çalışma Sivas’ta da uygulamaya alınacak.

HAVALİMANINDA GÜVENLİK

KOMİSYONU TOPLANTISI

Geçtiğimiz günlerde Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’nda düzenlenen Güvenlik Komisyonu toplantısı Sivas Valisi Davut Gül’ün Başkanlığında Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bektaş Arslan ile Nuri Demirağ Havalimanı’nda görev yapan resmi ve özel sektör kurum/kuruluş yöneticileri katıldı.

Havalimanı güvenlik programının uygulanması, havalimanında bulunan havacılık işletmeleri ve diğer paydaşlar ile koordinasyonun sağlanması ile Mülki İdare Amirliğinin görevlerinin yürütülmesinde yardımcı olmak amacıyla oluşturulan Havalimanı Güvenlik Komisyonu toplantısında özellikle güvenlik önlemlerine yönelik tedbirler görüşüldü.

Toplantıda, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen havalimanlarının güvenliği ile ilgili konular da görüşüldü.

OTOGARLARDA

‘TERÖR’ TEDBİRLERİ

Ulaştırma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, belediyeler ve ilgili kurumlarla da üzerinde görüş alışverişinde bulunduğu tedbirlerin önümüzdeki günlerde hayata geçmesi planlanıyor.

Muhtemel terör saldırılarını önlemek, vatandaşın konforunu korumak ve daha kontrol edilebilir bir düzenin oluşmasını sağlamak amacıyla yürütülen çalışma kapsamında üzerinde durulan bazı tedbirler şunlar:

KİMLİKSİZ BİLET

YASAKLANIYOR

- Firmaların korsan yolcu taşımasının önüne geçilecek. Otogar giriş ve çıkışları yanında yol kontrolleri artacak. Bu konudaki cezaların artırılması öngörülüyor.

- Otogarlara havaalanı modeli gelecek. Mevcut uygulamada, her yolcu için bilet kesilse de, sadece isim ve soyadın sorulması yeterli görülüyor.

- Yeni uygulamayla birlikte, kimliksiz bilet satışı önlenecek.

- Biletlerin üzerine, TC kimlik numarasının işlenmesi seçeneği üzerinde duruluyor.

- Halen, ailedeki diğer fertlerin biletleri, sadece aile reisi adına kesilebiliyor.

- Artık, otobüse binen her yolcu için kendi adı ve bilgileriyle bilet verilmesi öngörülüyor.

OTOBÜS FİRMALARI

DENETİMİ ARTIRILIYOR

- Mevcut uygulamada, her yolcu için bilet kesilse de, sadece isim ve soyadın sorulması yeterli görülüyor. Yeni uygulamayla birlikte, kimliksiz bilet satışı önlenecek.

- Resmi üniformalı polisler, üniformalı özel güvenlik elemanlarıyla birlikte, görevli sivil polislerin sayılarının artırılması öngörülüyor.

- Otobüs firmalarıyla ilgili denetimlerin de artırılması planlanıyor. Gerekli düzenlemeyle şirketlerin seferlerden men edilmesi sağlanacak.

İKİ KONTROLLÜ

GEÇİŞLER BAŞLIYOR

- Otogarlarda güvenlik tedbirleri güçlendirilecek. İki ayrı kontrol noktası öngörüldü.

- Yolcularla birlikte, uğurlamaya gelenler de güvenlikten geçirilerek otogara alınacak.

- Havaalanlarında uçağın olduğu yere, bileti olanlar dışında yakınlarının alınmaması gibi, otogarlarda da biletsizler ikinci kontrol noktasından geçemeyecek.

Haftanın Öne Çıkanları

?Makinelerin Sağlamlığından Şüpheniz Olmasın?

2016-07-09 16:23 - Gündem

Demirspor Yaz Spor Kursu Açıldı

2016-07-16 10:09 - Gündem

Tedbirler Artırılıyor

2016-07-16 10:18 - Gündem

Eski Numune Kepenk Kapatıyor

2016-07-14 09:25 - Gündem

Battı ? Çıktı Projesine Yerinde İnceleme

2016-07-14 09:27 - Gündem

Deniz: ?Cimnastik Tüm Branşların Temelidir?

2016-07-09 16:20 - Gündem

Milli Takım Antrenörü Karatecilere İdman Yaptırdı

2016-07-09 16:21 - Gündem

Hussain İle Sözleşme Fes Edildi

2016-07-09 16:21 - Gündem

Okçuluk Antrenmanları Sürüyor

2016-07-14 09:23 - Gündem

Kick-Boks Sivas Takımı Sakarya´da

2016-07-14 09:21 - Gündem

İlgili Haberler

Hamas'ın Kudüs Yetkilisi Sivas'a Geliyor

15:58 - Gündem

Sivaslı Engellilerin Askerlik Heyecanı

15:07 - Gündem

SGK Personeli Atatürk Anıtına Çelenk Sundu

14:12 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 16 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Başkan Uzun, İrade'ye Konuştu: Sorunlar Tek Tek Çözülecek

13:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 16 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Hamas'ın Kudüs Yetkilisi Sivas'a Geliyor

15:58 - Gündem

Sivaslı Engellilerin Askerlik Heyecanı

15:07 - Gündem

Hac Vizesi Olmayanlar Dikkat!

15:03 - Yaşam

Zanaat Öğrenme Ortaokuldan Başlayacak

14:50 - Eğitim