Yamaç Paraşütü Kursları Başlıyor

Yamaç Paraşütü Kursları Başlıyor

Gündem - 8 yıl önce



M. MUSTAFA IŞIK

Kursla ilgili açıklamada bulunan Altuğ, Türkiye'de yamaç paraşüt sporunun hızla geliştiğini vurgulayarak, ‘İlimizde de 2007 yılından bu yana yapılmaya başlanan yamaç paraşüt sporu gün geçtikçe ilgi çekerek sporcusu artmaktadır. Yamaç paraşütünü diğer hava araçlarıyla kıyaslarsak öğrenmesi en kolay olanıdır. Belli sağlık koşulları içerisinde hemen herkes yapabilir’ dedi.

Yamaç paraşütünün pahalı bir spor olduğunun da bilinen bir gerçek olduğunu aktaran Altuğ, ‘Kullanılan malzemeler Türkiye de üretilmemektedir ve maliyeti oldukça fazladır. Kurum olarak kurslarımız ücretsiz olduğu gibi kullanılan malzemelerin hepsini kursiyerlerimize biz temin etmekteyiz’ diye konuştu.

Yamaç paraşütü sporu eğitimin güvenilir eğitmenler tarafından ve güvenli malzemelerle yapılması gerektiğine dikkat çeken Altuğ, ‘THK’nın bu konudaki ciddiyeti göz ardı edilmemelidir. Yamaç paraşütü medya tarafından ne kadarda tehlikeli olarak gösterilse bile aslında kurallarına uyulduğu ve ciddi bir eğitim alındığında sanıldığı gibi tehlikeli olmadığı bilinen bir gerçektir. Kazaların çok büyük oranı olumsuz hava koşulları veya akrobasi gösterilerinde kazalar olmaktadır. İyi eğitim almış bir pilot havayı tanır ve uygun olmayan şartlarda uçuş gerçekleştirmez. Eğitimin büyük önemi vardır ve çok ciddiye alınmalıdır. Kesinlikle kendi başına öğrenebilinecek bir spor değildir’ ifadelerini kullandı.

Yamaç paraşütü kurslarıyla ilgili bilgi veren Umut Altuğ, şunları söyledi:

‘Kurslar önce teorik eğitimle başlar. Teorik eğitimde; malzeme bilgisi, aerodinamik, uçuş tekniği, makro ve mikro meteoroloji anlatılan bazı konulardır. Teorik eğitim sonrası öğrenciler yer eğitimine geçerler. Yer eğitiminin maksadı öğrencilere yerde paraşütle olan reflekslerinin gelişmesini sağlamak ve temel hareketleri öğrenmektir. Öğrencinin durumuna göre 1-3 gün arası sürer. Yer eğitimini bitiren öğrenci önce 30-40 metre yükseklikteki tepelerden 20-30 civarı başlangıç uçuşu gerçekleştirir. Bu uçuşlar çok kısa süreli olup öğrencinin tecrübesinin arttırılması ve hareketlerin (dönüşler, kalkış, iniş vb.)öğretilmesi amaçlanır. Daha sonra gitgide yükselerek eğitim sürdürülür. Başlangıç eğitimi biten öğrenci artık yüksek irtifa eğitimine hazır hale gelir. Bu eğitim süreci öğrencinin becerisi ve hava koşullarına da bağlı olarak sürer. Başlangıç eğitimi tüm koşullar uygunsa ortalama 5-10 gün arası sürer. Yer eğitiminden sonra birkaç ay sürecek olan başlangıç eğitimi devam eder. Yer eğitimi ve başlangıç eğitimi genelde biraz yorucu geçer. Fakat ayağınız yerden kesildiği ilk andan itibaren her şeyi unutur gökyüzünün ve uçmanın keyfini, özgürlüğün tadını çıkarırsınız.’

Son olarak kurslara başvuru şartlarını da sıralayan Altuğ şöyle devam etti:

‘Kursumuz ücretsiz olup; ‘uçuşa ve atlayışa elverişlidir’ ibareli sağlık (heyet) raporu (bu rapor tam teşekküllü hastanelerden veya 5 uzmanın (KBB, Kardiyoloji, Ortopedi, Nöroloji, Psikiyatri) görev yaptığı tıp merkezlerinden alınabilir, adli sicil kayıt örneği (devlet memurları için gerekli değildir) e-devlet şifresi ile kurumlara başvurmadan temin edilebilmektedir, nüfus cüzdanı fotokopisi, 6 adet vesikalık fotoğraf, kan grubu belgesi (ehliyet veya kimlik üzerinde bulunuyorsa yalnızca fotokopisi), evraklarını tamamlayan, 16 yaşından gün almış, her T.C. Vatandaşı kontenjan dahilinde katılabilir. Başvurular, Eski Kale Mahallesi Osman Paşa Caddesi Arı Sitesi 1.Kat'da bulunan THK Sivas Şubesi Başkanlığı tarafından alınacaktır.’

Haftanın Öne Çıkanları

Trafik Sigortasında PTT ve Ziraat Spekülasyonu

2016-08-08 16:57 - Gündem

Mahmutağa Köyü ?Sulu Tarımla´ Canlanacak

2016-08-11 10:00 - Gündem

Karaoğlan: ?Boks Ailesi Olarak Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz?

2016-08-10 08:30 - Gündem

Sivaslı Çetinbaş, Rising Star´da Desteklerinizi Bekliyor

2016-08-08 16:59 - Gündem

Hentbol´da Maçlar 16 Ekim´de Başlayacak

2016-08-08 16:55 - Gündem

Zara Belediye Topbaşı Yaptı

2016-08-10 08:31 - Gündem

?Türk Bayraklarınızla Yeni Stada Gelin?

2016-08-12 16:27 - Gündem

Tecrübeli İsim Tuncay Hoca Yeniden Zaraspor´da

2016-08-10 08:30 - Gündem

Yamaç Paraşütü Kursları Başlıyor

2016-08-15 09:29 - Gündem

Altın Alım-Satımlarında Sıkıntı Yok

2016-08-10 08:32 - Gündem

İlgili Haberler

7 Bin Yabancı Hastaya Ücretsiz Sağlık Hizmeti Verilecek!

14:02 - Gündem

TÜRASAŞ'tan TCDD Taşımacılık AŞ'ye 27 yük vagonu

12:38 - Gündem

Camilere Ücretsiz Minber ve Mihrap Yapıyor! Uluslararası Dünya İyilik Ödülü’ne Layık Görüldü

12:24 - Gündem

Proje okullarına öğretmen atama sonuçları açıklandı

11:49 - Gündem

Sivas'ta Çiftçilerin Talebi Dinlendi, Arazi Yolları Düzeltiliyor

11:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Meydana Gelen Feci Kazada 45 Gün Sonra Can Verdi!

14:58 - Asayiş

7 Bin Yabancı Hastaya Ücretsiz Sağlık Hizmeti Verilecek!

14:02 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 11 Mayıs 2024

13:48 - Sağlık

Sivas'ta Bugün Aramızdan Ayrılanlar- 11 Mayıs 2024

13:43 - Yaşam

Sivas Eski Valisi İçin TBMM'de Tören Düzenlendi!

12:49 - Yaşam