?Çevre İller Artık Sivas´ı Tercih Ediyor?

?Çevre İller Artık Sivas´ı Tercih Ediyor?

Gündem - 8 yıl önce



SERCAN ÇETİNEL

Medicana Sivas Hastanesi Genel Müdürlüğüne geçtiğimiz ay atanan Şerafettin Demiray, ilimiz basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Genel Müdür Demiray, burada yapmış olduğu konuşmasında, bugüne kadar yapılan ve bugünden sonra yapılacak olan çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İlk olarak kısa bir konuşma gerçekleştiren, Medicana Sağlık Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Kurtuluş Okutan, Medicana Sivas Hastanesinde Ozan Yaşar’dan sonra, Şerafettin Demiray’ın başladığını söyledi. Görevinde henüz 1 ay gibi süreç geçiren Demiray’ın Sivas’a yabancı olmadığını vurgulayan Direktör Okutan, hastanenin ilk açılış günlerinde yoğun bir emeği geçtiğinin altını çizerek, ‘Demiray, hastanemiz açılışında aylarca buradaydı. Daha sonra Ozan beye devretmiştik. Huzurlarınızda tekrar kendisine hayırlı olsun demek istiyorum. Allah utandırmasın’ ifadelerini kullandı.

DEMİRAY; ‘SİVAS’A YABANCI DEĞİLİM’

Medicana Sivas Hastanesi Genel Müdürü Şerafettin Demiray ise konuşmasında Sivas’ta böyle bir görev almaktan oldukça memnun olduğunu vurguladı. Hastane açılışında 3 ay kadar gibi süre Sivas’ta kaldığını söyleyen Demiray, şu ifadelere yer verdi:

‘Hastanenin devralışı esnasında yaklaşık 3 ay kadar Sivas’taydım. Sivas şehrine, hastaneye ve insanlara çok yabancı değilim. Dolayısı ile tekrar burada yaşıyor olmaktan aslında memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tabi kurumsal şirketlerde rotasyon değişim esastır. Buradaki değişimde tamamen Ozan beyin İstanbul’a gidiyor olması benimde İstanbul’dan geliyor oluşum tamamen bununla açıklanabilir. Yaklaşık bir buçuk aydır ki Sivas’tayım. Ama daha öncesinde de sık sık Sivas’a gelip gidiyordum. Tabi Ozan beyin Sivas’ta ne kadar sevildiği ne kadar kıymet gördüğü ve ne kadar sahiplenildiğini gördüm. Her gelişimde de aslında bunu gözlemleme şansımız oluyordu. Ama bizlerinde sizlere sunduğu kaliteli hizmetin aynı şekilde devam edeceğini de sizlere garanti edebiliriz’ dedi.

‘UMARIM SİZLERDE BENİ SEVERSİNİZ’

Sivas’ta tanıştığı tüm insanların sıcak davranışları kendisini her zaman mutlu ettiğin söyleyen Genel Müdür Demiray, ‘Ben Sivas’ı sevdim, umarım sizlerde beni seversiniz’ diyerek şöyle devam etti:

‘Bana bu teklif edildiğinde açıkçası ailemle çok kısa sürede değerlendirdim. Çünkü dediğim gibi Sivas’ı biliyordum, tanıyordum. İlerleyen dönemlerde ailemi de mutlaka Sivas’a getireceğim. Çünkü gerçekten Sivas oldukça sıcak, insanı kucaklayan, Medicana da tabi burada farklı bir kuruluş oldu. Bu insanı çok mutlu ediyor. Bunlar benim samimi duygularım. Şuana kadar karşılaştığım bütün insanlarda gerek Sivas’ın mülki amirleri gerek Sivas’ta tanıştığım bütün insanlarda aynı samimiyeti bana gösterdiler. Ben Sivas’ı sevdim umarım sizlerde beni seversiniz.’

‘ASIL OLAN KURUMLARDIR’

Asıl olanın kurumlar olduğunu, kendilerinin gelip geçici olduğunu belirten Demiray, ‘Yaklaşık beş yıldır Medicana Sağlık Grubundayım ve grubun insan kaynakları direktörüydüm. Son iki süreçte de sık sık geldim. Hatta bizim yönetim sistemimizde Sivas en çok gidilmek istenen yerdir. Gerçekten Sivas’a her gelişimizde mutlu olurduk biz. Sivas insanı mutlu ediyor. Hele ki İstanbul’dan sonra bu kadar kolay bu kadar sakin bu kadar huzurlu bir şehirde çalışıyor olmak gerçekten mutlu ediyor. Sivas’a geldikten sonra ben kendime geldim. Umarım uzun yıllarda buradaki çalışma devam eder. Ama az öncede ifade ettiğim gibi kurumsal firmalarda rotasyon esastır. Asıl olan kurumlardır. Bizler gelip geçiciyizdir’ dedi.

‘KADROMUZU GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Kadrolarını güçlendirmeyi sürdüreceklerinin söyleyen Genel Müdür Demiray, görevi devir aldığında çıtanın çok yüksekte olduğunu ve kadroyu güçlendirerek bu çıtayı daha yükseğe çıkaracaklarını söyleyerek şunları kaydetti:

‘Ozan beyin Sivas hastanemize kattığı değer çok büyük. Çıtayı epey yüksekte bıraktı bana. Biz bu çıtayı biraz daha yükseltmeye çalışacağız. Amacımız ve temel hedefimiz bu olacak. Kaliteli sağlık hizmetini toplumun tüm kesimlerine ulaştırabilecek hale getirmeye çalışacağız. Bu bağlamda da tabi ki bizim temel gücümüz, esas bizde dinamizmi yaratan hekimler. Bu tartışılmaz. Çünkü üreten hekimler. Kadromuzu da güçlendirmeye devam edeceğiz.  Bu bağlam da kulak burun boğaz da yeni bir hekim başlangıcımız oldu. Emel hanım geldi. Emel hanım Numune hastanesinden bize geçti. Görevine başladı bu ay içerisinde. Çok yakın zamanda Sivas’ın da yakından tanıdığı Sivaslı bir Profesör, Ortopedi alanında Sinan Karaoğlu hastanemizde çalışmaya başlayacak’ dedi.

‘ÇEVRE İLLER ARTIK SİVAS’I TERCİH EDİYOR’

Demiray, çevre illere hasta gönderen Sivaslı değil, kendi memleketinin hastasını burada tutan ve çevre illerin artık Sivas’ı tercih ettiğini belirterek sözlerini şöyle noktaladı:

 ‘Biz 2014 Kasım ayın sonuna doğru ilk defa Sivas’a geldik. Hastane ile ilgili sözleşme imzalanması. Devir alınma aşamaları. Bize burada söylenen iki şey vardı. Bir tanesi Sivas’tan çevre illere hasta akışı. Bize çok açık dille aslında şunu söylediler. Bu hasta akışını kesemezsiniz dediler. Yani Sivaslı dışarıda sağlık hizmeti almayı seviyor dediler. Ama biz şunu gördük. Biz artık çevre illerden hasta almaya başladık. Yani bugün Medicana Hastanesi Yozgat, Ordu Elazığ, Erzincan’dan hasta alır konuma geldi. Bundan sonraki amacımız da burada sağlık hizmeti sunmak. Gerçekten Sivas’ta var olan gerek kamu gerekse hastaneler hastalara nitelikli sağlık hizmetini sunabilecek kapasitede. Dolayısı ile hastaların burada kalıyor olması lazım. Aslında burada hepimize görev düşüyor. El birliği ile çevre illere hasta akışını tersine çevirmemiz lazım. Bizim amacımız bu. Bunun dışında bazı kamuda indirim anlaşmaları yaptık.’

Haftanın Öne Çıkanları

Rıza Çalımbay´ın Babası Toprağa Verildi

2016-09-30 17:02 - Gündem

Sivas Derbisinde Kazanan Zaraspor

2016-09-26 19:04 - Gündem

Taha´ya Devremülk Hediye Edildi

2016-09-23 17:23 - Gündem

?Patates Üretimi İyi Ama Soğuk Hava Deposu Gerekiyor?

2016-09-29 17:09 - Gündem

Yıldız Dağı Türkiye´nin En İddialı Tesisi

2016-09-24 09:40 - Gündem

Aycan: ?Galibiyet Bizim Olacak?

2016-09-28 17:17 - Gündem

?Çevre İller Artık Sivas´ı Tercih Ediyor?

2016-09-30 17:06 - Gündem

Yeni Selçuk Ortaokulu´nun Çalışmaları Başladı

2016-09-28 17:20 - Gündem

Çalımbay´ın Acı Günü

2016-09-28 17:19 - Gündem

Şimdi Tam Ev Kiralama Zamanı!

2016-09-28 17:21 - Gündem

İlgili Haberler

SGK Personeli Atatürk Anıtına Çelenk Sundu

14:12 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 16 Mayıs 2024

13:57 - Gündem

Başkan Uzun, İrade'ye Konuştu: Sorunlar Tek Tek Çözülecek

13:48 - Gündem

BİK Analitik Tescillendi

10:46 - Gündem

Sivas Valisi Muhtarlara Seslendi: Tasarruf Tedbirlerine Riayet Edin!

10:38 - Gündem

Günün Manşetleri

SGK Personeli Atatürk Anıtına Çelenk Sundu

14:12 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 16 Mayıs 2024

13:57 - Gündem

Başkan Uzun, İrade'ye Konuştu: Sorunlar Tek Tek Çözülecek

13:48 - Gündem

Sivas’ın Huzuru İçin  7/24 Sahadayız

12:45 - Asayiş

Tarımda Sivas Ve Türkiye İçin Önemli Gelişme!

12:30 - Ekonomi