?Eğitimi İhmal Eden Herşeyi İhmal Eder?

?Eğitimi İhmal Eden Herşeyi İhmal Eder?

Gündem - 7 yıl önce



HAYRULLAH AĞKAŞ / OĞUZHAN SARZEP

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ‘Cumhuriyetimiz ile yaşıt, ülkemizin en parlak eğitim kurumlarından bir tanesi olan Türk Eğitim Derneği (TED) Sivas Koleji açılışı ilimize ve ülkemize hayırlı olsun. Ülkemizde oluşturduğu eğitim halkalarına bir yenisini ekleyen, eğitimde hak edilmiş bir isme sahip, Türk Eğitim Derneği’nin gösterdiği başarıdan dolayı tebrik ediyorum’ dedi.

Bakan Yılmaz, Türk Eğitim Derneği (TED) Sivas Koleji açılış programı için ilimize geldi.

Orhangazi Mahallesi’ne bu yıl eğitim öğretim hayatına başlayan kolejde düzenlenen açılış programına katılan Bakan Yılmaz, eğitime yapılan yatırımların geçtiğimiz yıllara oranla katbekat arttığını söyledi.

TED Koleji konferans salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. TED Koleji’nin tanıtım videosunun ardından öğrencilerin hazırladığı oratoryo gösterisi ile devam etti.

Programa Bakan Yılmaz’ın yanı sıra Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, diğer protokol üyeleri ve çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Açılış programında konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ‘Cumhuriyetimiz ile yaşıt, ülkemizin en parlak eğitim kurumlarından bir tanesi olan Türk Eğitim Derneği (TED) Sivas Koleji açılışı ilimize ve ülkemize hayırlı olsun. Ülkemizde oluşturduğu eğitim halkalarına bir yenisini ekleyen, eğitimde hak edilmiş bir isme sahip, Türk Eğitim Derneği’nin gösterdiği başarıdan dolayı tebrik ediyorum’ dedi.

TED Sivas Kolejinde emeği geçenlere teşekkür eden Bakan Yılmaz, ‘Ben geçmişte Ankara’da üst düzey bürokratlıkta yaptım. Bazıları yeni işe başlardı veya sınava girerdi. Çağırdığında sorardım kendinizi bir tanıtın diye. Kişi ODTÜ’yü bitirmiş İnşaat Mühendisi veya Bilkent’i bitirmiş, makine mühendisi demesini beklerdim. Gelenlerin ilk cümlesi TED mezunuyum olurdu. Dolayısıyla da Ankaralılar için öyle. O dönemde Anadolu’daki en önemli eğitim kurumu TED’di. Dolayısıyla tüm emeği geçenlere ve bu tesisi Sivas’a kazandıranlara çok teşekkür ediyorum. Sivas’ın yarını inşallah bugünden çok daha ili olacaktır. Çünkü bu Sivas’ın insanının eğitimini en iyi, en kaliteli seviyeye çıkarmaktan geçer. Biz ilimizdeki eğitimin çıtasını TED ve diğer kolejlerimizle birlikte çıkaracağız’ ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz konuşmasında şunları kaydetti:

‘Eğitimi ihmal eden, her şeyi ihmal etmiştir. Ancak eğitimde mesafe alan da eğitime katkıda bulunan da eğitime yatırımda bulunan da her şeye katkıda bulunmuş demektir. Eğitiminiz iyi ise, sağlığınız da iyidir, ulaşımınız da iyidir, sosyal yardımınız da iyidir. Çünkü eğitimin amacı budur. Dolayısıyla biz, bizim dönemimiz de eğitime çok büyük bir imkan sağladık. Gerçekten geçmiş dönelerde olmadığı kadar eğitime kaynak ayırdık. Geçmişte Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi 7,5 Milyardı. 2017 yılındaki Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi ise 122 Milyar TL. 10 katından fazla eğitime kaynak ayırmışız. Bir ülkede hükümetin hangi sektöre önem verdiğinin göstergesi bütçeden ayırdığı kaynakla belli olur. Biz, bütçemizdeki yüzde 22’lik payı eğitime ayırıyoruz. Bizden önceki dönemlerde savunmaya veya başka alanlara daha çok pay ayrılırdı. Biz biliyoruz ki 21. Yüzyılı Türkiye’nin yüzyılı yapmak istiyorsak, insanımızı zengin, müreffeh, huzurlu bir ortamda yaşatmak istiyorsak, yoksulluğu ve cehaleti yenmek istiyorsak, mutlaka ve mutlaka eğitime yatırım yapılması gerekiyor. Eğitim yoluyla 21. Yüzyılın gerektirdiği temel becerileri öğrencilerimize kazandırmak istiyoruz. Evlatlarımıza yeteneklerine ve eğilimlerine uygun olarak çağdaş ve bilimsel bir eğitim vermek istiyoruz. Aynı zamanda verdiğimiz eğitimin sonuçlarını da ölçebilmeyi amaçlıyoruz.’

Türkiye’de milli gelirin yaklaşık yüzde 5.1’inin eğitime harcandığını belirten Bakan Yılmaz, ‘OECD’nin yeni raporu yayınlandı. Bu rapora göre OECD ülkeleri gayri milli hâsılalarının yüzde 5,2’sini eğitime ayırmaktadırlar. Türkiye’de bu oran, geçen yılki harcamalarımız dikkate alındığında yüzde 5, 2017 bütçesinde 5,1’e yükseldi. Yani OECD'nin gayri safi milli hâsılasında ayırdığı ortalama pay kadar Türkiye'de milli eğitime pay harcamaktadır. Yüksek öğretimde öğrenci başına 10 bin 637 dolar harcamaktayız. Bu miktar, ilköğretimde kişi başına harcanan miktarın 3 katıdır. 2008-2013 arasında eğitime oransal olarak OECD ülkeleri arasında en çok pay ayıran ülke Türkiye’dir. Her şeyi yaptık demiyoruz ama muhakkak ki çok şey yaptık. Ancak iyi bir yoldayız. Eksiklerimiz var mı? Var. Ancak çok somut olarak eğitimin çıktısı ekonomide geldiğiniz noktadır. Yani eğitim alıyorsunuz ama bir şey kazanamıyorsunuz. Dükkan açtın ama zarar ediyorsun. Böyle bir şey olabilir mi?’ diye konuştu.

DAVUT GÜL

Programda konuşan Sivas Valisi Davut Gül ise, ‘Bugün çok önemli bir başarı var. Her şeyden önemlisi Cumhuriyetin bir başarısı var. Cumhuriyet ile beraber başlayan bir eğitim hamlesi var ve görüyoruz ki başarıya ulaşmış. Ben bu okulumuzun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederken, tüm öğretmen ve öğrencilerimize de başarılar diliyorum. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların bundan sonra Sivas’ta rekabet edebileceği çok kaliteli bir okulumuz daha oldu. TED Koleji bizim okullarımızla yarışacak. Devlet okullarımız da en az TED kadar kaliteli eğitim sunacaklar. Tatlı bir rekabet olacak. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyorum’ ifadelerini kullandı.

SAMİ AYDIN

‘Bir şehre bir eser yapıldığı zaman o eser, o şehrin eseridir, hatta o ülkenin eseridir, hatta insanlığın eseridir’ diyen Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, da konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘Bu bakımdan bugün bu okulun mülkiyeti Er Holding’de olabilir ama bu eser benim eserimdir, Sivas’ın eseridir, sizlerin eseridir. Olaya öncelikle böyle bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu eğitim yuvası da olsa, sanayide olsa, farklı alanda olsa bu zenginliği ülkemizin ve şehrimizin zenginliği olarak görmemiz kanaatindeyim. Burada inanıyorum ki yetişen çocuklar çok donanımlı olarak yetişecekler. TED Koleji bu ülkede her velinin çocuğunu okutmak istediği bir eğitim yuvası. Sebebi kalitesi. Biz çocuklarımıza iyi bir eğitim verirken, iyi bir birey olmasını, iyi bir evlat olmasını, iyi bir vatandaş olmasını elbette en az bilgi kadar önemsemeliyiz, bunları vermeliyiz. Tekrar hayırlı olmasını diliyorum.’

SELÇUK PEHLİVANOĞLU

TED Sivas Koleji açılışında konuşan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da, ‘Bu yıl okul öncesi, ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflar, ortaokulda ise 5, 6 ve 7. sınıflar düzeyinde öğrenci alan TED Sivas Koleji, kademeli olarak diğer sınıflarını da açarak 2018-2019 eğitim öğretim yılında lisesinde öğrenci yetiştirmeye başlayacak’ dedi.

Pehlivanoğlu, ‘Beden eğitimi salonu, kapalı spor salonu açık futbol sahası, açık tenis kortu, açık basketbol ve voleybol sahası, konferans salonu, fuaye alanı, kapalı yüzme havuzu ile birçok farklı eğitim faaliyetinin aynı anda yapılabileceği fiziksel mekanlar öne çıkan TED Sivas Koleji’nde geniş bir yerleşke içinde öğrencilere sağlıklı bir yaşam alanı sunulması hedeflendi. TED Okullarının en temel özelliği olan kaliteli yabancı dil eğitiminin verildiği TED Sivas Koleji’nde öğrencilerin farklı öğrenme stilleri göz önüne alınarak bilgisayar tabanlı bireysel öğrenme programları esas alındı’ ifadelerini kullandı.

Açılış töreninde konuşan Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğiu, Milli Mücadelenin en önemli duraklarından ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir olan Sivas'ta TED Koleji'nin açılmasının ayrı bir önemi olduğunu belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

Meme Kanserinde ?Hayat Kurtaran? Bileklik

2016-11-01 16:05 - Gündem

İnterpol Lütfi Çiçek´e Emanet

2016-10-28 17:01 - Gündem

TED Sivas Koleji Satranç Turnuvasına Yoğun Katılım

2016-10-31 15:37 - Gündem

?Hakikat?ler Ortaya Çıktı

2016-10-30 16:20 - Gündem

Tektaş´tan Nezaket Ziyareti

2016-11-01 16:05 - Gündem

Harçlıklarından Biriktirdikleri 3500 TL´yi Bağışladılar

2016-11-01 16:05 - Gündem

Mesut Bakkal´dan Belediyespor´a Ziyaret

2016-10-28 16:48 - Gündem

Virajı Alamadı, Meydandaki Havuza Uçtu

2016-10-28 16:51 - Gündem

Zara Belediyespor´da Alt Yapı Seçmeleri Başlıyor

2016-11-01 15:56 - Gündem

İlk Battı - Çıktı Da Sona Yaklaşıldı

2016-10-31 15:41 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta Çiftçiler Yağmur Duasına Çıktı!

10:41 - Gündem

TCDD Uyardı! 10 Gün Tren İstasyon Çevresine Yaklaşmayın!

10:20 - Gündem

Sivas'ta 500 Hacı Adayına Seminer Verildi

09:59 - Gündem

Sivas'ta Doktorlar Filistin'e 100 Bin Lira Bağışladı

09:55 - Gündem

Adem Uzun: Sivas'ta Kimse Mağdur Olmayacak

16:20 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Çiftçiler Yağmur Duasına Çıktı!

10:41 - Gündem

TCDD Uyardı! 10 Gün Tren İstasyon Çevresine Yaklaşmayın!

10:20 - Gündem

Karasu'dan Yeni Başkana Tebrik!

10:09 - Politika

Sivas'ta 500 Hacı Adayına Seminer Verildi

09:59 - Gündem

Sivas'ta Doktorlar Filistin'e 100 Bin Lira Bağışladı

09:55 - Gündem