Ulaşım Çilesi Sona Eriyor

Ulaşım Çilesi Sona Eriyor

Gündem - 10 yıl önce



Aydın; ‘Biz çok kısa zaman içerisinde tarihi Fadlum köprüsünün yanına yeni bir köprü yapacağımızı ifade etmiştik. Göreve geleli 73 gün oldu. Şuan, zemin etüt çalışmaları tamamlandı. Uygulama projemiz ayın 18’inde bize teslim edilecek ve köprünün yapımı da çok kısa bir zamanda başlayacak.’ dedi.

ERSAN ARSLAN / ÖZEL HABER

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi’ne ulaşım açısından büyük önem taşıyan tarihi Fadlum köprüsünde yaşanan trafik keşmekeşine son verecek yeni köprü, yol ve kavşak projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fadlum Köprüsü’nün alt kısmındaki alana yapılacak yeni köprünün burada yaşanan trafik sorununu ortadan kaldıracağını belirten Aydın, bunun yanı sıra bölgeyi rahatlatacak yeni yol ve kavşak düzenlemeleri yapılacağını da söyledi.

‘BU YIL TAMAMLAYACAĞIZ’

Bölgede gerçekleştirecekleri çalışmalar hakkında bilgiler veren Aydın, çift şerit gidiş, çift şerit geliş olarak 4 şerit olarak inşa edilecek köprüyü bu yıl içerisinde tamamlamak istediklerini söyledi.

Aydın; ‘Fadlum Köprüsü’nün şehir tarafına, yani kuzeyine yapılacak yeni bir köprümüz var. Üniversitemizin 45 bin öğrencisi var ve bu sayı her geçen gün artıyor. Şuan üniversite personeli ile birlikte 50 kişilik bir potansiyel var. Fadlum köprüsünden gidiş ve gelişinin ciddi şekilde sorun olduğu, trafiğin ciddi şekilde aksadığı, özellikle, sınav günlerinde çok ciddi araç kuyrukları oluştuğunu ve öğrencilerimizin zaman zaman sınavlarına yetişemedikleri şeklinde şikâyetler yıllardan beri dile getiriliyor. Biz çok kısa zaman içerisinde tarihi Fadlum köprüsünün yanına yeni bir köprü yapacağımızı ifade etmiştik. Göreve geleli 73 gün oldu. Şuan, zemin etüt çalışmaları tamamlandı. Uygulama projemiz, ayın 18’inde bize teslim edilecek ve köprünün yapımı da çok kısa bir zamanda başlayacak. Şuan itibariyle proje çalışmaları son aşamaya geldi. Yine özel mülkiyetlerle ilgili muvafakatlerimizi büyük ölçüde tamamladık. İnşallah kısa zaman içerisinde yeni köprüyü çift gidiş, çift geliş olarak toplam 4 şerit olacak şekilde ihalesi yapılacak. Hedefimiz bu yıl mümkünse okullar açılmadan bu çalışmayı tamamlamak. Ama biraz zaman daraldı, belki okulların açılmasına yetiştiremeyebiliriz. Hedefimiz bu yıl içerisinde o köprüyü tamamlamak.’ Dedi.

‘EĞRİ KÖPRÜNÜN YANINA DA

YENİ BİR KÖPRÜ YAPILACAK’

Tarihi eğri köprünün yan tarafında bulunan çift şeritli köprünün yan tarafına da yeni bir köprü yapılacağını belirten Başkan Aydın, bu çalışmayı ise Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü’nün gerçekleştireceğini söyledi.

Bununla birlikte gerçekleştirecekleri kavşak ve bulvar çalışmalarının buradaki ulaşım sorunlarını ortadan kaldıracağını belirten Aydın, üniversite nüfusu 100 bine dahi ulaşsa, ulaşımda bir sorun olmayacağını söyledi.

Aydın, şu ifadeleri kullandı:

‘Köprüden sonra hem üniversite tarafına, hem şehir tarafına devam eden yolları da birlikte yapacağız. Birinci adımımız bu olacak. İkincisi, Kızılırmak Köprüsü olacak. Şuan bulunduğumuz Eğri Köprü’nün kuzeyinde mevcut bir köprümüz var. Onun yanında ikinci bir köprü, çift gidiş çift geliş şeklinde olması lazım.  Bu köprüyle ilgili de Karayollarımızın çalışması var. Ancak bizim atmamız gereken bir takım adımları biz derhal attık. İnşallah orası da kısa zaman içerisinde çalışmalarını başlatacak. Eğri Köprüyü geçtiğimiz noktada ayrıca bir kavşak çalışmamız olacak. Buradan hem TOKİ bölgesine devam eden, hem de üniversite bölgesine devam eden bir bulvar oluşacak. Bunlarla ilgili de şuan çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah, özellikle üniversitemizin ulaşımla ilgili sorunlarını bu projeler çözmüş olacak. Tabi bunlar kısa vadeli projeler. Daha doğrusu, önemli ama ilk etapta atmamız gereken adımlar. Üniversitenin trafiği ile ilgili önümüzdeki süreçte Yenişehir’i üniversiteye bağlayan bir ana arterimiz olacak. O proje tabi ki belirli bir zaman isteyen bir çalışma. İnşallah onu da tamamladığımız zaman Cumhuriyet Üniversitesi’nin kapasitesi 50 bin değil, 100 bin de olsa ulaşımda trafikte inşallah bir sorun kalmayacak. Yine üniversite ile alakalı önemli bir çalışmayı tamamladık.’

‘EĞİTİM PROGRAMI’

Ulaşım konusunda özel halk otobüsü kullanan şoförlere yönelik eğitim çalışmasına da değinen Aydın, bu çalışmanın meyvelerini vermeye başladığını kaydetti.

Eğitimlerin ardından vatandaşlardan gelen şikâyetlerin azaldığını belirten Başkan Aydın; ‘Üniversitemizle alakalı önemli bir çalışmayı da tamamladık. Toplu taşım aracı kullanan şoförlerimizi biz üniversite, emniyet ve Sivas Belediyesi işbirliği çerçevesinde eğitime tabi tuttuk. Halkla ilişkiler, sosyolojik, psikolojik konularda, trafikle ilgili konularda ve değişik müfredatlarda bu arkadaşlarımızı belirli bir süre hocalarımız bilgilendirdi, eğitime tabi tuttular. O akademiyi başarıyla tamamlayan arkadaşlarımıza biz Sivas Belediyesi toplu taşım aracı kullanabilir sertifikası vereceğiz. Bu sertifikaya sahip olmayan hiçbir şoför Sivas Belediyesi toplu taşım aracını kullanamayacak. Dolayısıyla bu da toplu taşımda insandan kaynaklanan bir takım sıkıntıları ve eksiklikleri bertaraf edeceği kanaatindeyim. Nitekim bu çalışma öncesi ve sonrasında vatandaştan bize gelen, kurallarla ilgili, şoförlerin müşteriye davranış biçimi konularında bize gelen şikâyetlerde çok ciddi azalmalar olduğunu görüyoruz. Bu çalışmanın verimini aldığımız gözüküyor. Bu da bizim için çok önemliydi. İnşallah başka ilave çalışmalarımız da yine önümüzdeki süreç içerisinde olacak. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Cumhuriyet Üniversitesindeki öğrenci kardeşlerimiz, bugüne kadar yaşamış oldukları ulaşım, trafik, toplu taşımla ilgili sorunları bundan sonra yaşamayacakları umudunu taşıyorum’ şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Carlos´un Tatil Keyfi

2014-06-14 15:02 - Gündem

?İşimin Başındayım?

2014-06-11 00:39 - Gündem

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Oldu

2014-06-12 23:03 - Gündem

Paşabahçe Tıklım Tıklım

2014-06-16 16:14 - Gündem

Polisliği Anlattı

2014-06-13 17:25 - Gündem

ASKF´de Ekici Dönemi

2014-06-14 15:00 - Gündem

Ulaşım Çilesi Sona Eriyor

2014-06-17 09:28 - Gündem

Yavruoğlu Özür Diledi!

2014-06-16 16:13 - Gündem

Ayvalıoğlu´nun Acı Günü

2014-06-13 16:57 - Gündem

Şarkışla Yok Sayılmıştır

2014-06-13 17:23 - Gündem

İlgili Haberler

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması için Başvurular Başladı

16:51 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 20 Mayıs 2024

16:47 - Gündem

Son Dakika: Elazığ'da Deprem Meydana Geldi

16:45 - Gündem

Sivaslı Vekil Güler Başkanlığında Yapılan Ulaştırma Düzenlemesinde Sona Gelindi

15:49 - Gündem

Eczacılar Vatandaşları Bilgilendirdi

13:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 20 Mayıs 2024

16:47 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti? 20 Mayıs 2024

15:33 - Yaşam

Eczacılar Vatandaşları Bilgilendirdi

13:38 - Gündem

Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Asırlık Silahlar Sivas'ta Sergileniyor

13:25 - Gündem

Sivaslıların Kamyon Arkası Sözleri Gülümsetti

13:19 - Röportajlar