Belirsizlik Sürüyor

Belirsizlik Sürüyor

Gündem - 10 yıl önce



Kentte, modern ve son teknoloji ile donatılmış yeni bir hastaneye kavuşacak olmanın heyecanı yaşanırken, bir taraftan da mevcut hastanelerin akıbeti merak ediliyor. Farklı görüşlerin dile getirildiği hastanelerle ilgili belirsizliğin biran önce ortadan kaldırılması bekleniyor.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta Bölge Hastanesi açılış için gün sayarken kent merkezinde faaliyet gösteren Numune Hastanesi ve Devlet Hastanesi ile ilgili belirsizlik sürüyor.  Kentte, bölge hastanesi tamamlandıktan sonra bu iki hastanenin faaliyetlerini sürdürüp sürdürmeyeceği merak konusu…

Edinilen bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı sağlık hizmetlerinin tek bir merkezde, birbiriyle bağlantılı ve aksatılmadan yürütülmesini planlıyor. Bu görüş, merkezde faaliyet gösteren iki hastanenin de Bölge Hastanesi’ne taşınabileceği ihtimalini gündeme getirirken, kentte bu ihtimale zayıf gözüyle bakılıyor.

Peki, Bölge Hastanesi tamamlandıktan sonra hastanelerle ilgili nasıl bir süreç yaşanacak? Bu sorunun cevabı henüz net değil… Sivas Belediyesi, imarda da yeşil alan olarak belirlenen Sivas Devlet Hastanesi’nin bulunduğu bölgede yeşil alan konseptiyle şehre değer katacak ve nefes aldıracak bir proje hayata geçirmeyi hedefliyor. Bu açıdan bakıldığında Sivas Devlet Hastanesi’nin taşınması en büyük ihtimal olarak görülüyor. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’da bir toplantı sırasında basın mensuplarının sorusunu cevaplamış, Sivas Devlet Hastanesi ile ilgili, ‘Bölge Hastanesi tamamlandıktan sonra Numune Hastanesi oraya taşınacak. Devlet Hastanesi ile ilgili bizim düşüncemiz, mevcut Numune Hastanesi’nin belirli binaları kaldırılmak kaydıyla hem orada sağlık faaliyetleri devam etmiş olacak hem de devlet hastanesinin alanı boşaltılmış olacak. Boşaldıktan sonra da o alandaki çalışmalarımızı inşallah yürüteceğiz’ ifadelerini kullanmıştı.

İKİ FARKLI GÖRÜŞ…

Sivas Numune Hastanesi’nde yataklı sağlık hizmetlerinin verildiği çok katlı binanın ise yıkılması gündemde, Edinilen bilgiye göre Numune Hastanesi’nin taşınma ihtimaliyle birlikte hastane çevresinde bulunan diğer binalar İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüklerince kullanılacak.

İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter de bu konuyla ilgili yaptığı bir değerlendirmede, ‘Bakanlığımız şuanda bu konuyu değerlendiriyor. Hastane alanı içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün binaları var. Bu kurumlar bir şekilde ya mevcut yerlerinde ya da oradaki başka binalarda hizmet vermeye devam edecek. Bakanlığımız bu konuda son kararını vermiş değil ama İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü birimleri ile birlikte o kampus içerisinde hizmete devam edecek. Bu konuda Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz ve milletvekillerimizle istişare içerisindeyiz. Valiliğimiz, belediyemiz hepsi değerlendirme yapıyor. Bu alanla ilgili ortak bir karar çıkacak inşallah. Yataklı Sağlık Hizmetlerinin verildiği çok katlı binanın ise yıkılması planlanıyor. Öte yandan Sivas Devlet Hastanemiz olduğu yerde kalacak ve hizmetlerine devam edecek.’ İfadelerini kullanmıştı.

Bu farklı görüş ve hedefler, hastanelerin akıbeti ile ilgili kafaları karıştırmaya devam ederken kent halkı bu bilgi kirliliğinin sona erdirilmesi ve hastanelerin akıbeti ile ilgili net bir açıklama yapılmasını bekliyor. Sivas Belediyesi’nin de bir hastane projesinin olduğunu belirten vatandaşlar, bu hastanenin yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek, ‘Eğer Sivas’ta tüm sağlık hizmetleri tek bir noktada toplanırsa bu ciddi sıkıntıları da beraberinde getirir’ görüşünde.

Bölge Hastanesi’nin çevresindeki yapılaşmaların da dikkat çekici olduğunu belirten vatandaşlar, hastane çevresindeki yoğunluğun arttığını ve hastanenin hizmete girmesi ile birlikte oluşacak yoğunluğun, bölgede birçok olumsuzluğa neden olacağını düşünüyor.

BAKANLIK NE DÜŞÜNÜYOR…

Kentte yerel yönetimlerin fikir ve projeleri tartışılırken, Sağlık Bakanlığı’nın Bölge Hastanesi ve diğer hastanelerle ilgili ne düşündüğü büyük önem az ediyor. Kent halkı, bu yıl tamamlanması planlanan Bölge Hastanesi’nin faaliyete girmesi ile gündemden düşmemesi beklenin bu konuyla ilgili plan ve projelerin biran önce netleştirilmesini, hastane hizmete girdiğinde karışıklık yaşanmamasını istiyor.

BÖLGE HASTANESİ…

600 yataklı bölge hastanesinin tek merkezden hizmet vermesi halinde yoğunluğu kaldırmayacağı dillendiriliyor. Peki, Bölge Hastanesi hangi gözeliklerde ve kapasitede olacak?

İşte Bölge Hastanesi’ne ilişkin bilgiler:

150 bin metrekare arsa alanına sahip olacak olan hastane 104 bin 60 m2 kapalı alanda hizmet verecek. 507 araçlık açık, 163 araçlık kapalı otoparka sahip olacak hastanenin toplam araç park kapasitesi 670 olacak. Hastanede tek kişilik 137, çift Kişilik 171 hasta odası bulunacak.

302 Nitelikli yatağın bulunacağı hastanede; 106 yoğun bakım yatağı, 30 acil servis müşahede yatağı, 115 poliklinik odası, 12 yanık ünitesi yatağı, 20 kuvöz bulunacak. Hastane diğer sağlık birimlerindeki yataklarla toplamda 600 yatak kapasitesine ulaşacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Navruz ve İşleyen AK Parti´ye Geçti

2014-07-31 09:46 - Gündem

Belirsizlik Sürüyor

2014-07-31 09:47 - Gündem

Hedefi, A Milli Takım

2014-07-31 09:42 - Gündem

Birinci Etap Sona Erdi

2014-07-31 09:43 - Gündem

Kabirler Doldu Taştı

2014-07-31 09:44 - Gündem

25-07-2014 İLAN HURDA BETON TRAVERS SATILACAKTIR

2014-07-25 10:29 - Gündem

26-07-2014 İŞ MAKİNESİ KİRALAMASI 3´NCÜ MÜHT.K.YRD.LIĞI MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI GENELKURMAY BAŞKANLIĞI BAĞLILARI VE MÜSTEŞARLIK (SİVAS)

2014-07-25 15:41 - Gündem

31-07-2014 BAKIM MERKEZLERİNDE KALAN ENGELLİLERE ALINACAK GİYİM AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI MÜSTEŞARLIK

2014-07-30 10:31 - Gündem

26-07-2014 SİVAS MERKEZ SİVRİTEPE KÖYÜ İÖO ONARIM İŞİ SİVAS İL ÖZEL İDARESİ

2014-07-25 15:42 - Gündem

31-07-2014 MÜDÜRLÜĞÜMÜZE BAĞLI 5 ADET SAĞLIK EVİ BAKIM ONARIM İŞİ

2014-07-30 10:32 - Gündem

İlgili Haberler

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem

Karaca'lardan Türkiye'de Bir İlk! Yerli ve Milli

15:10 - Gündem

Eczacılar Günü Kutlu Olsun

15:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Alacak- Verecek Davasında Öldürülen Vatandaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

16:09 - Yaşam

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

1 Kişiyi Öldürdü 1'ini de Ağır Yaraladı Mahkemede Sustu!

15:54 - Asayiş

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem