Sahipsiz Kalan Kulüp Destek Bekliyor

Sahipsiz Kalan Kulüp Destek Bekliyor

Gündem - 10 yıl önce



Bulundukları arazinin İl Özel İdaresi tarafından Orman İşletme Müdürlüğü’ne devredilmesi nedeniyle çıkarılmak istendiklerini belirtilirken, Kızılırmak kenarında kiraladıkları alanda ise ruhsat problemiyle karşılaştıklarını belirten Kulüp yetkilileri, gerek Valiliğin gerekse Sivas Belediyesi yetkililerinden destek beklediklerini kaydetti.

HAYRULLAH AĞKAŞ

2005 yılında kurulan Sivas Atlı Cirit ve Spor Kulübü aldığı büyük başarılardan sonra sıkıntılı bir döneme girdi. O dönemde Valisi Hasan Canpolat tarafından Ata sporumuz olan atlı cirit yaşatılmak için Paşabahçe yolu üzerinde İl Özel İdare’ye ait olan arazi bedelsiz olarak tahsis edilerek faaliyete geçirilmişti.

Ancak İl Özel İdaresi’nin bu araziyi Orman İşletme Müdürlüğü’ne devretti. Bu alanı fidan üretim merkezi olarak kullanmayı hedefleyen Orman İşletme Müdürlüğü ise Atlı Cirit ve Spor Kulübüne kendilerine yeni bir yer bularak taşınmalarını istedi.

Geçtiğimiz yıldan beri süre gelen bu sıkıntı nedeniyle Atlı cirit ve spor kulübü faaliyetlerini tamamen durdurmak zorunda kaldı. Yaklaşık 80 dönümlük arazide fidan üretimi çalışmalarına başlayan Orman İşletme Müdürlüğü atların kullandığı sahada da fidan üretimi için bir takım çalışmalar yapması nedeniyle atların kullanabileceği bir alan kalmadı.

Türklerin yüzyıllardan beri oynadıkları bir ata sporu olan atlı cirit, Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde kurulan atlı spor kulüpleriyle hala yaşatılmaya devam ediyor. Bu sporun yaşatılmasında önemli bir fonksiyon üstlenen Sivas Atlı Spor ve Cirit Kulübü de çalışmalarını Paşa fabrikası mesire alanı yolundaki tesislerinde sürdürüyordu. Ancak yaşanan gelişmeler kulübü çıkmaza soktu.

İlimizde görev yaptığı süreç boyunca önemli hizmetlerde bulunan Hasan Canpolat’ın Sivas Valisi olduğu dönemlerde büyük uğraşlar sonunda kurulan Sivas Atlı Cirit ve Spor Kulübü gelinen noktada adeta sokakta kaldı.

2005 yılında kurulan ve sonrasında Türkiye ikinciliği ile Sivas’ın adını gururlandıran Atlı Cirit Spor Kulübü Paşa Fabrikası yolu üzerinde yaklaşık 3 dönümlük bir alanı işgal ediyor.

SİVAS’I EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİK

Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Sivas Atlı Cirit ve Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mikail Ceylan, 2005 yılında eski Vali Hasan Canpolat döneminde bu spor kulübünü kurduklarını kaydederek, bu zamana kadar da hiçbir kurumdan destek almadan kendi imkânları ölçüsünde kulübü bu günlere getirdikleri ve Sivas’ı Türkiye’de iyi derecelerde temsil ettiklerini kaydetti.

Ahır ve sahaların bulunduğu alanın önceden İl Özel İdare’nin mülkiyetinde olduğunu kaydeden Ceylan, bu alanın Orman İsletme Müdürlüğü’ne devredilmesinin ardından yetkililerin kendilerini bu alanı boşaltmaları konusunda defalarca uyarıda bulunduklarını kaydetti.

DESTEK BEKLİYORUZ

Bulundukları alanın Orman İşletme Müdürlüğü mülkiyetinde olduğunu kaydeden Kulüp Başkan Yardımcısı Ceylan, gerek Valiliğin gerekse Sivas Belediyesi yetkililerinin kendilerine destek olmalarını istedi.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ile görüştüklerini ve İl Özel İdaresi’ne ait Kızılırmak kenarında bir araziyi 3 yıllığına kiraladıklarını kaydeden Ceylan, bu alana cirit kulübü yapmak için ruhsat konusunda sıkıntılar olduğunu belirtti.

Sivas Atlı Cirit ve Spor Kulübü’nün kurulduğu günden bu yana hiçbir kâr amacı gütmediğini vurgulayan Ceylan, ilimizdeki diğer dernek ve çiftlikler gibi ücretli olarak faaliyet göstermediğini sadece üye aidatlarıyla çarkın işlediğini belirtti.

Yaşanan sıkıntıların öncesinde günlük en az 50 çocuğun kulübe gelerek vakit geçirdiklerini belirten Ceylan, bu şekilde hem ata sporumuz olan atlı ciritin yaşatıldığını hem de çocukların atlarla iç içe olmasına olanak sağlayarak çocuklara havyan sevgisini aşıladıklarını belirtti.

Geçtiğimiz dönemlerde özellikle engelli eğitim merkezleri başta olmak üzere birçok kuruluşun kulüplerini sık sık ziyaret ettiklerini ifade eden Ceylan, bu eğitim merkezlerinin halen kendilerini aradıklarını ama sahalarının olmaması nedeniyle kabul edemediklerini ifade etti.

ATLAR MAHSUR KALDI

Cirit sahalarının kullanılmaz hale getirilmesi nedeniyle atları ahırlardan dışarı çıkaramadıklarını belirten Sivas Atlı Cirit ve Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mikail Ceylan, atların yaradılış gereği doğayla iç içe olması gerektiğini vurguladı.

Sahaları olmadıkları için atları ahırlardan çıkaramaz duruma geldiğini kaydeden Ceylan, ahırda adeta mahsur kalan atların günden güne eridiğini kaydetti. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ahırlara yakın bir bölgeye hayvan gübresi getirildiğini kaydeden Ceylan, bu gübrenin de hayvanlar için büyük bir tehdit oluşturduğunu kaydetti.

Kulübün kurulduğu günden bu yana 8 yıldır hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadan faaliyetlerini devam ettirdiklerini kaydeden Ceylan, bu süreçte Türkiye ikinciliği elde ettiklerini ve Sivas’ın adına yakışır basarılar elde ettiklerini kaydetti.

Gerek Sivas Valiliği gerekse Sivas Belediyesi yetkililerin kendilerine sağduyulu davranmasını ve yardımcı olmasını isteyen Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Ceylan, sorunun çözülmemesi durumunda Ankara’ya giderek Gençlik ve Spor Bakanlığı’na durumu arz edeceklerini kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Ziraat Odası Seçime Gidiyor

2014-09-09 17:11 - Gündem

Karahan, Kuzucuoğlu´nu Ziyaret Etti

2014-09-09 01:09 - Gündem

Basın Çalışanları Paintball´da Stres Attı

2014-09-08 13:42 - Gündem

Gururumuz Taha Akgül

2014-09-09 16:49 - Gündem

Boykota Katılana Altın Madalya

2014-09-09 01:07 - Gündem

Sivas-İ Olalım

2014-09-09 01:09 - Gündem

MHP´de Kongre Hazırlığı...

2014-09-09 17:08 - Gündem

Zehir Tacirlerine Ağır Darbe

2014-09-10 17:52 - Gündem

Sahipsiz Kalan Kulüp Destek Bekliyor

2014-09-12 17:38 - Gündem

2. Özel Hastane Yolda

2014-09-11 16:35 - Gündem

İlgili Haberler

Milli İstihbarat Akademisi başvuruları haziran ayında başlıyor

15:11 - Gündem

Tekstil Fabrikasında Yangın Çıktı!

14:17 - Gündem

Uzmanı Uyardı: Kene İlacı Yanlış Vurulursa Travma Yaratır!

13:55 - Gündem

Türkiye'de Kadın Çiftçi Sayısı Her Geçen Yıl Artıyor

13:51 - Gündem

Yurtdışından Telefon Getirirken Bir Daha Düşünün! Yeni Düzenleme Geldi

13:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti? 17 Mayıs 2024

14:08 - Yaşam

Uzmanı Uyardı: Kene İlacı Yanlış Vurulursa Travma Yaratır!

13:55 - Gündem

Yurtdışından Telefon Getirirken Bir Daha Düşünün! Yeni Düzenleme Geldi

13:45 - Gündem

Sivas Uluslararası Film Festivali'ne Sayılı Günler Kaldı! Bizde Festivalden Haberdar mı Sivaslılara Sorduk?

12:29 - Röportajlar

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'dan Şok Açıklama: Su Boruları Kevgire Dönmüş!

11:57 - Gündem