125 Bin 525 Öğrenci Ders Başı Yaptı

125 Bin 525 Öğrenci Ders Başı Yaptı

Gündem - 10 yıl önce



Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Cebecioğlu İlkokulunda düzenlenen İlköğretim Haftası ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılı kutlama programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Kalaylı, ‘Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın mutluluğunu, heyecanını ve coşkusunu yaşıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı 728 okulumuzda görev yapan yaklaşık 8 bin öğretmenimiz, eğitim görecek 125 bin 515 öğrencimizle birlikte 3 aylık bir aradan sonra yeniden ders başı yapılıyor. 2014-2015 eğitim-öğretim yılı başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere, velilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta, İlköğretim Haftası ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Kent merkezindeki Cebecioğlu İlkokulu’nda gerçekleştirilen program renkli görüntülere sahne oldu. Halk oyunları gösterileri ve okul korosu gösterisinin yer aldığı programda 4. Sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan öğrencilere çiçek verdi. Programa yoğun ilgi gösteren veliler, çocuklarının gerçekleştirdiği etkinlikleri cep telefonları ile görüntüledi.

Programa, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Ercan Alpay, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Cebecioğlu okulunu yaptıran cebeci ailesini temsilen Nafiz Cebecioğlu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın mesajı okundu.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Eğitimin önemine dikkat çeken Kalaylı, nitelikli bir eğitimin bir milleti geri kalmışlıktan kurtaracağını belirterek, Türkiye’de eğitim alanında yaşanan gelişmelere değindi.

Kalaylı; ‘Günümüzde ekonomik ve sosyal kalkınmanın en önemli bileşeni olan eğitim tüm dünyada hızlı ve sürekli bir değişim içindedir. Eğitim artık sadece anayasal bir hak ve sosyal bir hukuk devletinin gerekliliği olarak görülmemekte, aynı zamanda ekonomik açıdan eğitilmiş, yetişmiş insan gücü en verimli üretim alanlarından birisi olarak kabul edilmekte. Ayrıca eğitim siyasi, toplumsal ve kültürel bütünleşmenin ve değişimlerin yönetilmesindeki en etkin araç olarak bilinmektedir. Bir ülkenin kendisine nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergelerinden biri de o ülkenin eğitime verdiği önem ve eğitim sistemidir. Nitelikli bir eğitim bir milleti geri kalmışlıktan kurtarır, modern, ileri, aydın bir toplum haline getirir. Günümüz dünyasında ülkeler arasında bilgi ve teknoloji toplumu olma ve birbirlerine üstünlük sağlama yolunda çok ciddi bir değişim yaşanmaktadır. Kalkınmış ve modern ülkeler eğitim sistemini sürekli yenileme ve gözden geçirme ihtiyacı duymaktadırlar.

Bu doğrultuda devletimiz eğitim sistemini geliştirmek ve eğitimin niteliğini artırmak için iki yıl önce yeni bir eğitim sistemine geçmiştir. Bu yeni sistemde bireylere bilgi aktarmak, bilgi yüklemek yerine bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi çok iyi kullanabilen, dinamik, özgüveni gelişmiş, soran, sorgulayan, kendini en iyi şekilde ifade edebilen sağlıklı bir nesil yetiştirmek hedeflenmiştir. Artık sadece alan, kullanan veya konulan kurallara uyan bir ülke yerine üreten ve satan, kural koyan, en gelişmiş ülkeler içerisinde yer alan bir ülke olma hedefimiz doğrultusunda hızla yürümekteyiz. Yeni eğitim sistemimizin iki temel amacı vardır; biri toplumun eğitim süresini yükseltmek, diğeri ise; eğitim sisteminin bireylerin ilgi, ihtiyaç ve yeteneklerinin gerektirdiği yönlendirmeyi mümkün kılacak şekilde düzenlemektir. Beşikten mezara, 7’den 70’e kadar, gerek örgün, gerekse yaygın eğitimde insanımızın ilgi, istek ve ihtiyaçları doğrultusunda eğitmek, bilgi ile donatmak, mesleki bilgi ve beceri kazanmasını sağlayarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü en iyi şekilde sağlamak eğitimdeki ana hedefimizdir’ dedi.

‘SİVAS’TAKİ ÇALIŞMALAR’

Konuşmasında Sivas’a yeni kazandıran okul binaları ve onarım çalışmaları hakkında da bilgiler veren Kalaylı, Fatih Projesi kapsamında kentte gerçekleştirilen çalışmalara da değindi.

Kalaylı, şu ifadeleri kullandı:

‘Öğrenci ve öğretmenlerimizin en iyi fiziki koşullarda eğitim faaliyetlerini sürdürebilmeleri, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri gerçekleştirebilecekleri mekânsal alanların oluşturulması, bilişim teknolojilerinden öğrencilerimizin faydalanması doğrultusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Bu bağlamda bu yıl 57 okulumuzun büyük onarımı ile 17 yeni okul binamızın yapımı tamamlanmıştır. 24 yeni okul binamızın inşaatı devam etmektedir. 25 yeni okul binası yapım işi proje aşamasındadır. Bu inşaat projeleri tamamlandığında ilimize 627 yeni derslik, 6 spor salonu, bin 600 öğrencilik pansiyon, 10 adet lojman, 1 rehberlik araştırma merkezi, 1 uygulama oteli kazandırılmış olacaktır.

Bilindiği üzere kısa adı Fatih projesi olan Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknoloji İyileştirme Hareketi uygulamaya konulmuştur. Bu doğrultuda ilimizdeki tüm ortaöğretim kurumlarında 51 okulumuzda 993 sınıfta etkileşimli/akıllı tahta uygulamaya geçmiş, 7 bin 772 adet tablet bilgisayar öğrenci ve öğretmenlerimize dağıtılmıştır.’

‘OKUL VAZGEÇİLMEZ BİR UNSURDUR’

Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Ercan Alpay, ise konuşmasında eğitim ve okulun önemine vurgu yaptı. Okulun, geleceğin teminatı olan nesillerin yetişmesi için vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirten Alpay, şu şekilde konuştu: 

‘2014-2015 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bir harf öğretene kırk yıl köle olmayı şeref kabul eden bir milletin evlatları olarak öğretimin ülkemizin geleceğindeki öneminin tartışılmaz olduğuna inanıyoruz.  Geleceğimiz olan evlatlarımızın yetişmesi için okul, başlı başına bir unsur olmamakla birlikte vazgeçilmez bir unsurdur. Okul, bireyin yetişmesi ve toplumun gelişmesinde öğrenen ile öğretenin buluştuğu nezih bir mekândır. Ayrıca ülkemizin en ücra köşesine aydınlığın taşınmasında önemli bir işlev görmüştür. Ülkemizde son yıllarda okul ortamlarının gelişmesi yönünde çok ciddi adımlar atılmış ve eğitim altyapısında çok ciddi iyileştirmeler sağlanmıştır. Bu kapsamda okullarımızda bilişim altyapısına bağlı, eğitim ortamları geliştirilmiştir. Bunlar arasında akıllı tahtalar, tablet bilgisayarlar, elektronik kütüphaneler, eğitim bilişim ağı gibi hususlar sayılabilir. Binlerce derslik sistemimize kazandırılmıştır. Öte yandan tüm öğrencilerimizin özel okullar da dâhil olmak üzere okul kitapları şuan sıralarının üzerinde onları bekliyor. Son yıllarda eğitim neferleri olarak on binlerce öğretmenimiz eğitim sistemine dâhil olmuştur.’

Alpay, ayrıca Cebecioğlu ailesine eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, ‘Kendilerinden Sivas’ta yeni bir okul yaptırmalarını bekliyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘KENDİNİZE GÜVENİN, GÜVENİLİR OLUN’

İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ise konuşmasında, öğrenci, öğretmen ve velilere önemli mesajlar verdi. Öğrencilerden kendilerine güvenmelerini isteyen Çınar, ‘Güvenilir olun’ dedi.

Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, ‘2014-2015 öğretim yılına başlamanın coşku ve heyecanını yaşamaktayız. Bu öğretim yılında aramıza yeni katılan öğrenci ve öğretmenlerimizi hoş geldiniz diyerek karşılarken, mezun olan öğrencilerimizi de bahtınız açık olsun diyerek uğurluyoruz. Geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerim, sizler için yaşayan ailelerinizi ve değerli öğretmenlerinizi üzmeyeceğinizi biliyorum. Önemli olduğunuzu unutmayın, unutturmayın. Kendinize güvenin ve güvenilir olun. Mazeret yerine maharet gösterin. Teknolojiye yabancı kalmayın. Bilgi ve teknolojiden sonuna kadar istifade edin. Hiçbir işinizi ertelemeyin. Korkmayın. Korkularınızın üzerine gitmediğiniz sürece başaramazsınız. Gelecek yıllarda ülkemizin iyi yetişmiş bireylere daha fazla ihtiyaç duyacağını lütfen unutmayın. Öğrenmenin ilk şartı öğrenmeyi talep etmektir. Öğrenmeyi istiyorsak bu ihtiyacı karşılamak için kaynak bulabiliriz. Ama istemiyorsak tüm imkânlar önümüze yığılsa bile hiçbir faydası olmaz. Öğrenmek sadece bilmek değildir. Öğrenmek, bilgiyi almak, işlemek ve uygulayabilmektir.

Başarı hep çalış, çok çalış ilkesiyle yakalanmaz. Sürekli çalışmak, yorgunluk ve yılgınlık oluşmasına neden olur. Bu nedenle derslerinizin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlere katılıp, yeteneklerinizi sergileyerek dinleniniz. Bu günün küçükleri olan sizler; yarının bilgili, kültürlü, insanları seven, büyüklerini sayan, küçüklerini koruyan, geçmişinden ders alan ve onlarla övünen, geleceğe umut ve güvenle bakan cesaretli birer genci olacaksınız.’ İfadelerini kullandı.

‘OKUL, EĞİTİM-ÖĞRETİM YUVASIDIR’

Okul Müdürü Mehmet Yıldız ise konuşmasında, okulun önemine vurgu yaptı.

Yıldız; ‘2014-2015 eğitim-öğretim yılına başlarken coşku ve heyecan içerisindeyiz. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, aklı ve zekâsıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez, aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır. Eğitimin sağlam temeller üzerinde kurulmasında ve kişilerin ileri yaşlardaki başarılarında ilköğretimin önemi çok büyüktür. İşte bugün, öğrencilerimize ilköğretimin kapılarını açıyoruz’ ifadelerini kullandı.

BURS MÜJDESİ VERDİ…

Okulu yaptıran Cebecioğlu ailesi adına konuşan Nafiz Cebecioğlu, ise okulun eksik olan materyallerinin temini ve burs konusunda müjde verdi.

Cebecioğlu; ‘Yeni eğitim-öğretim yılı açılış töreninin babam Hikmet Cebecioğlu’nun kurucusu olduğu okulda yapılması bizleri çok mutlu etmiştir. Öteden beri olduğu gibi Cebecioğlu İlkokulu öğrencileri arasında okul idaresinin seviye test imtihanına ve ailevi durumuna göre belirleyeceği 40 öğrenciye burs vermek arzusundayız. Ayrıca okul idaresinin belirleyeceği öğrencilerin kırtasiye ihtiyacı ve okulun, projeksiyon cihazı, fotokopi makinesi, bilgisayar gibi demirbaş ihtiyacının mümkün mertebe karşılamak arzusunda olduğumuzu ifade etmek isterim. Yeni öğretim yılının hayırlı uğurlu, başarılarla dolu olmasını diliyorum.’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu folklor ekibi gösteri sundu. Daha sonra 4. Sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1. Sınıf öğrencilerine çiçek takdim etti. Okul öğrencilerinin oluşturduğu koronun gösterisinin ardından öğrenciler sınıflarına geçti ve protokol üyelerinin katılımı ile ücretsiz ders kitaplarının dağıtımı gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Ercan Alpay, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ve diğer protokol üyeleri, öğrencilere kitaplarını dağıttı.

Haftanın Öne Çıkanları

Ziraat Odası Seçime Gidiyor

2014-09-09 17:11 - Gündem

Karahan, Kuzucuoğlu´nu Ziyaret Etti

2014-09-09 01:09 - Gündem

Kurslar 20 Eylül´de Başlayacak

2014-09-12 17:39 - Gündem

Gururumuz Taha Akgül

2014-09-09 16:49 - Gündem

Boykota Katılana Altın Madalya

2014-09-09 01:07 - Gündem

Sivas-İ Olalım

2014-09-09 01:09 - Gündem

Hedefi, Carlos Gibi Olmak

2014-09-15 17:35 - Gündem

125 Bin 525 Öğrenci Ders Başı Yaptı

2014-09-15 17:37 - Gündem

MHP´de Kongre Hazırlığı...

2014-09-09 17:08 - Gündem

Zehir Tacirlerine Ağır Darbe

2014-09-10 17:52 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas’ta O Mahallelere Müjde! İçme Suyu Sorunu Çözülüyor!

16:24 - Gündem

Türkiye'de Tarım ve Kırsal Kalkınma Süreci Başlıyor

15:28 - Gündem

Milli İstihbarat Akademisi başvuruları haziran ayında başlıyor

15:11 - Gündem

Tekstil Fabrikasında Yangın Çıktı!

14:17 - Gündem

Uzmanı Uyardı: Kene İlacı Yanlış Vurulursa Travma Yaratır!

13:55 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 17 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivasspor 3 Attı 3 Aldı

18:53 - Spor

Sivas’ta O Mahallelere Müjde! İçme Suyu Sorunu Çözülüyor!

16:24 - Gündem

Sivasspor'un İstanbulspor Karşısındaki İlk 11'i Belli Oldu

16:08 - Spor

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti? 17 Mayıs 2024

14:08 - Yaşam