Numune´de Bir İlk Daha

Numune´de Bir İlk Daha

Gündem - 10 yıl önce



Sivas Numune Hastanesi başarılarına bir yenisini ekledi. Vitreoretinal Cerrahi üzerine Sivas’ta bir ilki gerçekleştiren Numune Hastanesi, Operatör Doktor Gökay Göktolga ve Raşit Kılıç önderliğinde yeni başarılara imza atıyor. Bugüne kadar 5 hastanın ameliyatlarını başarılı şekilde gerçekleştirip, taburcu ettiklerini söyleyen Göktolga, ‘Bu imkânları bize verdiği için Başhekimliğimize ve hastane yöneticimize teşekkür ediyorum’ dedi.

SERCAN ÇETİNEL

Sivas Numune Hastanesi’nde başarılar ardı ardına gelmeye devam ediyor. Gerek teknolojik anlamda gerekse teknik ekibiyle günden güne kendini geliştiren Sivas Numune Hastanesi, vitreoretinal cerrahi ile yine bir ilki başardı. Hastane yöneticisi olarak görev yapan Doç. Dr. Hilmi Ataseven konu ile ilgili açıklama yaparak, vitreoretinal cerrahi hakkında bilgi verdi. Ayrıca uzun bir aradan sonra açık kalp ameliyatına da başladıklarını ileten Ataseven sözlerine şöyle devam etti;

‘Göz ameliyatlarıyla ilgili Sivas Numune Hastanesinde ilki başlattık. Doktor arkadaşlarımız sağ olsunlar, Numune Hastanesi için ya da Devlet Hastaneleri için belki de lüks olabilecek ama vatandaşlarımızın faydasına olan bir ameliyat başlattılar. Özellikle bu vitreoretinal cerrahi dediğimiz göz arkasını ilgilendiren bir ameliyat. Özellikle Op. Dr. Gökay Göktolga ve Op. Dr. Raşit Kılıç’ın tüm ekibine ve göz hastalıklarına kliniklerine teşekkür ediyorum. Geçen hafta uzun bir aradan sonra açık kalp ameliyatını hastanemizde tekrar başlattık. Allah’a şükür hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Yine kalp cerrahisindeki ekibe, doktor arkadaşlarıma, hemşirelere ve ameliyathanedeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hamdolsun ki açık kalp ameliyatını da yapmış olduk.’

Ataseven’den sonra ameliyatla ilgili açıklamalarını yapmak üzere söz alan Operatör Doktor Gökay Göktolga göz hastalıkları hakkında genel bilgiler verdi.

Göktolga şunları kaydetti:

‘Öncelikle ben göz hakkında genel bilgi vermek istiyorum. Göz genel olarak birkaç tabakadan oluşan üst düzey özelleşmiş bir organdır. Biz bu tabakalardan halk arasında gözün arkası olarak bilinen vitreus ve retinaya müdahale etmeye başladık. Vitreus gözün arkasını dolduran jel kıvamında ve göze şeklini veren 4 mm bir hacmi olan dokudur. Gözün arkasına girerek, hasarlı olan dokuyu ya uzaklaştırıyoruz ya tamir ediyoruz. Retinayı da yine aynı şekilde tamir ediyoruz. Bu tamir ismini kullanmamızın sebebi katarakta olduğu gibi bir dokunun yer değiştirmesi, yenisinin koyulması gibi bir şeyin mümkün olmadığı için retina tabakasını tamir etmek mecburiyetinde kaldığımız için tamir ediyoruz. Tüm dünyada yapılan bir ameliyat ve en üst teknolojilerle de biz Numune Hastanesinde başlayacağız. Bu ameliyat da diyabetik hastalarda göz içerisinde kanama ya da tabaka yırtılması gibi göz enfeksiyonları tedavisinde vitreoretinal cerrahiyi uyguluyoruz. Şuana kadar beşinci ameliyatımızı da yaptık ve çok güzel sonuçlar elde ettik. Bundan sonrada başarılı şekilde devam edeceğimizi düşünüyoruz. Bu imkânları bize verdiği içinde Başhekimliğimize ve hastane yöneticimize de teşekkür ediyorum.’

Vitreoretinal cerrahinin çok önemli ve hassas bir ameliyat olduğunu kaydeden Op. Dr. Raşit Kılıç da ‘Direk görmeyi ilgilendiren ameliyatlardır. Eksiliğinde kalıcı görme hasarlarına neden olabilmektedir. Daha önceden Sivas ta böyle bir uygulama yapılmıyordu. Buradan tül halkımıza da duyuyoruz. Bunun için şehir dışına gitmelerine gerek yoktur. Artık bu hastanemizde rahatlıkla yapılabilmektedir’ dedi.

Kılıç, ‘Hem bizi hem hastanemizi desteklemelerini ve bize güvenmelerini istiyoruz. Bu Sivas Numune Hastanesinde ilk defa yapılıyor. Eş zamanlı olarak Cumhuriyet Üniversitesinde de yapılmaya başlatıldı. Bunun hastalarımızın çoğu şehir dışına gitmekteydi. Gidemeyenle tedavi olamamaktaydı. Bundan sonra hastanemizde bu tarz rahatsızlıkları olan hastaların hastanemizde rahatlıkla ameliyatları yapılabilmektedir. Bu hem Sivas için hem bizim gerçekten mutluluk verici bir şey’ ifadelerini kullandı.

Katarakt ameliyatlarına da değinen Kılıç; ‘Katarakt ameliyatları Dünya’da en sık yapılan ameliyatlardan birisidir. Yine hastanemizde de en sık ameliyatlardan bir tanesi. Hastane olarak gerçekten ileri teknik ve teknolojik aletlere sahibiz. Yetkin hekimlere sahip bir hastaneyiz. Üst düzey aletler kullanıyoruz. Malzemeler üst düzey. Tek eksiğimiz reklam. Bu yüzden hastalarımız farkında değil.’ diyerek sözlerini tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Su Baskınları Vatandaşı Çileden Çıkardı

2014-10-30 17:30 - Gündem

Kurt Deresi Etrafı Tehlike Saçıyor

2014-11-01 18:32 - Gündem

Nargilede Plastik Marpuç Dönemi

2014-10-27 17:44 - Gündem

3 Kalp Damarı Değiştirildi Sağlığına Kavuştu

2014-10-28 17:15 - Gündem

Numune´de Bir İlk Daha

2014-11-03 16:53 - Gündem

29-10-2014 T.C. SİVAS 2. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ KAMULAŞTIRMA İLANI

2014-10-28 14:39 - Gündem

İl Halk Kütüphanesi Çamura Bulandı

2014-10-28 17:16 - Gündem

29 Ekim Provası Yapıldı

2014-10-27 17:46 - Gündem

Kalp Hastaları Soğuğa Dikkat!

2014-11-03 16:52 - Gündem

?Halkımızla Bütünleşeceğim?

2014-10-27 17:43 - Gündem

İlgili Haberler

Hamas'ın Kudüs Yetkilisi Sivas'a Geliyor

15:58 - Gündem

Sivaslı Engellilerin Askerlik Heyecanı

15:07 - Gündem

SGK Personeli Atatürk Anıtına Çelenk Sundu

14:12 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 16 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Başkan Uzun, İrade'ye Konuştu: Sorunlar Tek Tek Çözülecek

13:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 16 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Hamas'ın Kudüs Yetkilisi Sivas'a Geliyor

15:58 - Gündem

Sivaslı Engellilerin Askerlik Heyecanı

15:07 - Gündem

Hac Vizesi Olmayanlar Dikkat!

15:03 - Yaşam

Zanaat Öğrenme Ortaokuldan Başlayacak

14:50 - Eğitim