ORAN´DAN 17 MİLYON TL DESTEK

ORAN´DAN 17 MİLYON TL DESTEK

Gündem - 9 yıl önce



2015 yılı mali destek programları teklif çağrısına çıktıklarını belirten Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Ömür Kurtulgan, toplamda 17 Milyon TL’lik destek bütçelerinin olduğunu belirtti. Kurtulgan, ‘Yenilenebilir Enerji’ ve ‘Sürdürülebilir Rekabet’ ile ‘Kültür ve Turizm’ Mali Destek Programı alanlarında iki ana başlık altında ilana çıktıklarını kaydederek, projeler için son teslim tarihinin 3 Nisan olduğunu ifade etti.

Hayrullah AĞKAŞ

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) 2015 Yılı Mali Destek Programları Teklif Çağrısı yayınlandı. Yeni teklif çağrısıyla ilgili açıklamalarda bulunan ORAN Sivas İl Koordinatörü Ömür Kurtulgan, ‘Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, 2015 yılı teklif çağrısı kapsamında yürütülecek olan ‘Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet’ ve ‘Kültür ve Turizm’ mali destek programları kapsamında uygun proje başvurularının kendisine sunulması amacıyla ilana çıktık’ dedi.

Programın uygulama alanları konusunda bilgiler veren İl Koordinatörü Kurtulgan, Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet ile Kültür ve Turizm Mali Destek Programı alanlarında iki ana başlık altında ilana çıktıklarını ifade etti.

17 MİLYON TL DESTEK BÜTÇESİ

Programların destek miktarlarıyla ilgili de bilgiler veren Kurtulgan, toplamda 17 Milyon TL program bütçesi olduğunu belirtti.

Kültür ve Turizm Mali Destek Programında; Kâr amacı güden kurumlarda alt limit 20 bin TL, üst limit 200 bin TL olmak üzere toplamda 3 Milyon TL destek verileceğini belirten Kurtulgan, kâr amacı gütmeyen kurumlarda ise alt limitin 20 bin TL, üst limitin 500 bin TL, olmak üzere toplamda 3 Milyon TL olduğunu belirtti.

Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet Mali Destek Programında kâr amacı güden kurumlara verilen desteklerde alt limitin 50 bin TL, üst limitin 500 bin TL olmak üzere toplamda 8 Milyon TL olduğunu kaydeden Kurtulgan, Kâr amacı gütmeyen kurumlardaki desteklerde ise alt limitin 100 bin TL, üst limitin 750 bin TL olmak üzere toplamda 3 Milyon TL olduğunu belirtti.

Projeler için son teslim tarihinin 3 Nisan 2015 saat 16.00 olduğunu kaydeden Kurtulgan, ‘Bu teklif çağrısı ile ilgili proje hazırlama eğitimleri 26 Ocak 2015 – 6 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Proje hazırlama eğitimlerine kayıt yaptırmak zorunludur. Eğitim kaydı ve program dokümanlarına www.oran.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz’ dedi.

YENİLENEBİLİR ENERJİ VE

SÜRDÜRÜLEBİLİR REKABET

Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet Mali Destek Programı konusunda bilgi veren Kurtulgan şunları kaydetti:

‘TR72 Bölgesi’nde yenilenebilir enerji potansiyelinin değerlendirilmesi ve sanayide düşük verimli  motor sistemlerinin dönüşümü ile enerjinin verimli kullanılması, atık yönetim sistemleri kullanılarak çevre kirliliğinin azaltılması yoluyla bölgesel rekabet edebilirliğe katkı sağlanması ve Sivas-Yozgat illerinde üretim kapasitesi ile verimliliğin artırılması yoluyla bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasıdır’ dedi.

Bu programın öncelikleriyle ilgili bilgiler veren ORAN İl Koordinatörü Kurtulgan, ‘TR72 Bölgesi’nde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması ve üretimde kullanılan makinalarda yer alan düşük verimli elektrik motorlarının modernizasyonunun sağlanması, TR72 Bölgesi’nde çevresel atık yönetimi uygulamalarının yaygınlaştırılması ve atıkların geri kazanılması ve Sivas ve Yozgat illerinde bulunan kâr amacı güden kurumların; üretim kapasiteleri ve verimliliklerinin artırılması, ürün çeşitliliğinin sağlanması, kalite sertifikasyonlarının artırılması; yeni ürün üretimi ve yenilikçi uygulamalara yönelik yatırımlarının desteklenmesi olarak belirlenmiştir’ ifadelerini kullandı.

KULTÜR VE TURİZM

Kültür ve Turizm Mali Destek Programı konusunda da bilgi veren Kurtulgan, ‘Programın genel amacı Tanıtım ve markalaşma ile bölge turizminin geliştirilmesi, hizmet kalitesinin artırılması ve bölgede turizm altyapısının iyileştirilmesi yoluyla bölgenin cazibe merkezi haline getirilmesidir’ dedi.

Kurtulgan, programdaki öncelikler hakkında şu bilgileri verdi:

‘Bölgenin doğal, tarihi, kültürel varlıklarının ve turizm değerlerinin ulusal ve uluslararası alanlarda etkin ve yenilikçi yöntemlerle tanıtılması ve bu alanlarda temsil ve tanıtım yapacak insan kaynaklarının yetiştirilmesine yönelik eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin yapılması,

Bölgenin turizm imkânlarına erişebilirliğin artırılmasına yönelik yeni teknoloji ve uygulamaların geliştirilmesi ve kullanılması,

Turizm sektöründe hizmet kalitesinin artırılması ve markalaşmanın sağlanması ve Bölgede turizm altyapısının geliştirilmesi.

Sivas Orta Anadolu Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Ömür Kurtulgan, programlara, Valilikler, Kaymakamlıklar, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Bölge, İl ve İlçe Müdürlükleri, Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar ile Enstitüler, Yerel Yönetimler (İl Özel İdareleri, Belediyeler, Mahalli İdare Birlikleri), Üniversiteler, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları, Kar Amacı Güden ve Gütmeyen Kooperatifler ve Birlikler, Sivil Toplum Kuruluşları, Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri, Küçük Sanayi Siteleri, Serbest Bölge Müdürlükleri, KOBİ’ler, Teknopark ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yönetici Şirketleri ve Kar Amacı Gütmeyen Kurumların İştiraklerinin başvurabileceğini ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

?BU YATIRIMIN HAKKINI VERECEĞİZ?

2015-01-08 09:59 - Gündem

SİVAS´LI BAĞLAMA USTASINDAN TÜRKİYE´DE BİR İLK

2015-01-09 10:26 - Gündem

OTO SABIR´DAN GAZETEMİZE ZİYARET

2015-01-13 09:54 - Gündem

TDP ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

2015-01-14 10:07 - Gündem

SYDV MÜTEVELLİ HEYETİ SEÇİLDİ

2015-01-09 10:25 - Gündem

YÖNSÜZ YÖN LEVHASI

2015-01-14 10:10 - Gündem

İLK BASIN TOPLANTISINDA ŞAŞKINLIK YARATTI

2015-01-08 09:56 - Gündem

KANGAL´DA HAYAT DURDU

2015-01-10 10:13 - Gündem

KADINLARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

2015-01-08 09:57 - Gündem

ORAN´DAN 17 MİLYON TL DESTEK

2015-01-14 10:14 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta 4 Köpeğin Öldürüldüğü İlçede Hayvanseverler Ayaklandı

17:43 - Gündem

Sivaslı Esnaftan Anneler Gününde Anlamlı Etkinlik

16:54 - Gündem

CHP’den Pastalı Kutlama

16:17 - Gündem

Hayatta kalan tek oğluna 40 yıldır bebek gibi bakıyor

14:49 - Gündem

"Orman Yangınları Meteorolojik Erken Uyarı Sistemi" geliştirildi

14:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor, 12. Kez Mağlup Oldu

21:11 - Spor

SİVASSPOR: 0 - HAKEM: 1

20:55 - Spor

Bülent Uygun ve Çağdaş Atan Takımın Başında Yok!

20:14 - Spor

Sivasspor'a İbrahim Akdağ Şoku!

20:01 - Spor

Sivas'ta 4 Köpeğin Öldürüldüğü İlçede Hayvanseverler Ayaklandı

17:43 - Gündem