Desteğe Teşekkür?

Desteğe Teşekkür?

Gündem - 9 yıl önce



ERSAN ARSLAN

Sivas Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin hayvancılık ve süt üretimi açısından büyük önem taşıyan ve DAP, GAP, KOP ve DOKAP kapsamındaki 35 ili kapsayan hayvancılık desteklemelerinden Sivas’ın da faydalanması için başlattığı girişimler sonuç verdi. Başta Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz olmak üzere, Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, milletvekilleri ve bir çok bürokratın desteğini alan Birliğin talebine Başbakan Ahmet Davutoğlu olumlu yanıt verdi.

13 Şubat’taki AK Parti 5. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere Sivas’a gelen ve kent için bir çok müjde veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sivas’ın hayvancılık desteklemelerinden faydalanacağının da müjdesini verdi.

Sivas için verilen müjde ile birlikte Yozgat ve Tokat illerinin de destekleme kapsamına alınması konusunun gündeme gelmesini sağlayan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hulusi Kantar, kendilerine destek veren herkese ayrıca, projenin hazırlanması ve sunulması konusunda emeği olan birlik yönetimi ve çalışanlarına da teşekkür etti.

Konuyla ilgili düşüncelerini gazetemizle paylaşan Kantar; ‘Bölge hayvancılığı açısından çok önemli bir projeyi gündeme getirdik. Hem Sivas’ta, hem Yozgat’ta, hem Tokat’ta hayvancılıkla uğraşan insanlar açısından daha iyi şartlarda bu işi sürdürebilmeleri için çok önemli. DAP, GAP, KOP ve DOKAP kapsamındaki iller için uygulanan hayvancılık yatırımları desteklemelerinden Sivas, Tokat ve Yozgat illerinin de faydalanması için girişimlerde bulunduk. 13 Şubat’ta bu talebimizi Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na iletmek için sarf ettiğimiz çaba karşılık buldu. Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz, milletvekillerimiz, Valimiz, Belediye başkanımız ve diğer yetkililerimiz bu talebimizin başbakanımıza iletilmesi konusunda bize destek verdiler. Birlik olarak bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Projemiz 13 Şubat’ta ilimize gelen Başbakanımıza iletildi ve Başbakanımız da Sivas’ın hayvancılık desteklemelerinden yararlanacağının müjdesini verdi.’

ŞARTLAR NETLEŞECEK

Birlik olarak konunun takibini en iyi şekilde yapacaklarını belirten Kantar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte bir çalışma yapacaklarını, bu çalışma neticesinde destekleme şartlarının netleşeceğini söyledi.

Kantar; ‘Biz şimdi Tarım Bakanlığı, Tarım İl Müdürlüğümüz ve Sivas Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak bir çalışma başlatacağız. Başbakanımız destekleme konusunda onayı verdi. İnşallah bundan sonra sıkıntısız bir yol haritası çıkarırız. Bizim projemizde damızlık birliği üyelerine dağıtacağımıza dair bir ibare var. Acaba, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bu şekli ile mi bir talimat verecek yada verdi? Yoksa tüm Sivas mı bu kapsama girecek? Benim başbakanımızın söylediklerinden anladığım kadarıyla tüm Sivas bu kapsama girecek. Bunun önümüzdeki günlerde yol haritasını çıkaracağız. Bu kapsamda Tarım Bakanlığı bizden ne isteyecek, biz üyelerimizden ne isteyeceğiz bunun netleşmesi gerekiyor. Bu netleştiğinde biz üyelerimize, gerekli şartları açıklayacağız.’ Dedi.

YÜZDE 40 HİBE DESTEĞİ

VE DAHA FAZLASI VAR…

Birlik olarak hazırladıkları projede diğer destekleme programından daha fazlasının bulunduğunu belirten Kantar, üreticinin hak ettiği desteği en iyi şekilde almasını sağlamak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kantar, sözlerini şu şekilde noktaladı:

‘DAP, GAP, KOP ve DOKAP projelerinde uygulanan bir destek. Yüzde 40 oranında hibe desteği sağlanıyor. Ancak bizim projemizde bu desteklemelerin üzerinde farklı avantajlar da var. Bizim projemiz direkt uygulamaya konulur ise bizlerin diğer proje desteklerinden daha kapsamlı isteklerimiz var. Mesela, hayvan aldığı zaman banka ev, arsa, tarla ipoteği istiyor. Biz bunu önleyecek maddeler koyduk. Hayvan getireceğiniz zaman Tarım Bakanlığı bazı şartlar koşuyor biz bunu aşamıyor. Neden? Geçim standardı en düşük olan illerden biriyiz. Bugün batıda 300 gün hayvan dışarıda yayılıyor. Biz burada 6 ay içeride bakıyoruz. Bu konular bizim için çok önemli.’

Haftanın Öne Çıkanları

?Hizmet İçin Yola Çıktım?

2015-02-15 17:43 - Gündem

Desteğe Teşekkür?

2015-02-17 00:37 - Gündem

?SİVAS´I BİR İLİM ŞEHRİ YAPACAĞIZ?

2015-02-13 19:37 - Gündem

Erbakan Hoca Anılacak

2015-02-15 17:41 - Gündem

Kömür Tevzii´de Borç Krizi

2015-02-15 17:44 - Gündem

Yıldızeli Birlikspor Fırtına Gibi Esti

2015-02-11 19:11 - Gündem

SİVAS İÇİN ÇOK ÖNEMLİ?

2015-02-11 19:20 - Gündem

SİDEMİR İşçileri Yine Meydanlarda?

2015-02-11 00:36 - Gündem

Veral, Milletvekili Aday Adayı Oldu

2015-02-11 19:17 - Gündem

Karademir, ?Kongremiz Sivas İçin Yeniden Bir Dirilişe Vesile Olsun?

2015-02-12 17:49 - Gündem

İlgili Haberler

7 Bin Yabancı Hastaya Ücretsiz Sağlık Hizmeti Verilecek!

14:02 - Gündem

TÜRASAŞ'tan TCDD Taşımacılık AŞ'ye 27 yük vagonu

12:38 - Gündem

Camilere Ücretsiz Minber ve Mihrap Yapıyor! Uluslararası Dünya İyilik Ödülü’ne Layık Görüldü

12:24 - Gündem

Proje okullarına öğretmen atama sonuçları açıklandı

11:49 - Gündem

Sivas'ta Çiftçilerin Talebi Dinlendi, Arazi Yolları Düzeltiliyor

11:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Meydana Gelen Feci Kazada 45 Gün Sonra Can Verdi!

14:58 - Asayiş

7 Bin Yabancı Hastaya Ücretsiz Sağlık Hizmeti Verilecek!

14:02 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 11 Mayıs 2024

13:48 - Sağlık

Sivas'ta Bugün Aramızdan Ayrılanlar- 11 Mayıs 2024

13:43 - Yaşam

Sivas Eski Valisi İçin TBMM'de Tören Düzenlendi!

12:49 - Yaşam