Ravza Derneği´nden Afrika´ya 100 Su Kuyusu

Ravza Derneği´nden Afrika´ya 100 Su Kuyusu

Gündem - 9 yıl önce



Dernek Başkanı Abdullah Ağbektaş, geçtiğimiz Kasım ayından itibaren yardım toplamaya devam ettiklerini belirterek, önümüzdeki aylarda İHH ile protokol imzalayarak, su kuyularının açılması için çalışmaların başlatılacağını belirtti. Sivas halkının bu konuda duyarlı davrandığını ifade eden Ağbektaş, yardımda bulunmak isteyen hemşerilerimizin kendileriyle irtibata geçmelerini rica etti.

MUSTAFA IŞIK

Ravza Derneği geçtiğimiz yıl Kasım ayında başlattığı kampanya ile su kıtlığı yaşanan Afrika’ya 100 adet su kuyusu açacak. Şuanda açılacak olan su kuyuları için Sivas halkının bağış ve yardımlarını toplayan Dernek, önümüzdeki ay İHH ile protokol imzalayarak, her köye bir su kuyusu açma yönündeki çalışmalarını başlatacak.

Merkezi Sivas’ta bulunan ve 2012 yılından beri birçok faaliyette bulunan Derneğin çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Dernek Başkanı Abdullah Ağbektaş, ‘Bizim gayemiz memleketimize güzel hizmetler sunmak, Dünya Müslümanlarına ve insanlığa hizmet etmek var. Derneğimizi bu maksatla kurduk. Birçok programımız oldu. Mesela 2014 yılında Suriyeli mültecilere 5 tır yardım gönderdik. Ayrıca Sivas Ravza Derneği olarak yaklaşık bin adet çam fidanı diktik. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında ilimizdeki yardıma muhtaç ailelere yardımlarda bulunarak, alış veriş çekleri dağıttık’ dedi.

Afrika’da 100 tane su kuyusu ve 1000 tane de katarakt ameliyatı yaptıracaklarını belirten Ravza Derneği Başkanı Ağbektaş, ‘Su şuanda gerçekten de Afrika’da büyük bir ihtiyaç. Dünyanın her yerinde insan suya ihtiyaç duyuyor. Yeme de, içme de, temizlenme de, Afrika’da ise su olmadığı için çocuklar dizanteriden ölüyor. Hayvanlar su içemediği için susuzluktan ölüyor ve insanlar et yiyemiyor. Et yiyemeyince sağlıklı beslenemiyor ve bu kez de insanlar ölüyor. Afrika’da insanlık ölüyor. Ve maalesef Afrika’nın yaş ortalaması 35 ile 45 arasında… Yani 60’ını 70’ini gören çok az…’ ifadelerini kullandı.

‘İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir’ düsturunca Afrika’daki mümin kardeşlerimizin olduğu köylerin her birisine bir su kuyusu açacaklarını kaydeden Ağbektaş, ‘Bu konuda güzel ve verimli çalışmalarımız var. İnsanlarımız sahipleniyor. Kimisi 5 kuyu ben açtıracağım diyor. Kimisi 2 kuyu, kimisi yarım kuyu, kimisi 100 lira, kimisi 50 lira… Artık durumuna göre Sivaslı hemşerilerimiz bu kampanyayı sahipleniyor. Türkiye genelinde ilk kez yerel bir Sivil Toplum Kuruluşu böyle bir faaliyet gerçekleştiriyor’ dedi.

Sivas halkının yardımlarını beklediklerini belirten Sivas Ravza Derneği Başkanı Ağbektaş şöyle devam etti:

‘Bizler Ravza Derneği olarak bu kampanyamızı İHH ile ortaklaşa yürüteceğiz. Şuanda biz toplama aşamasındayız. Topladığımız kuyuları inşallah önümüzdeki ayın sonunda İHH ile protokol imzalayacağız. Zaten aramızda bir anlaşma yapmıştık. Biz topladıklarımızı İHH’ya devredeceğiz. İHH Afrika’daki kuyuları açacak. Bizlerde giderek orada denetleyeceğiz. Kuyularda kimler adına yapıldıysa o kişilerin isimleri de yazılacak. Biz bu çalışmamızı ilerleyen süreçte kamuoyuyla da paylaşacağız.

Diğer taraftan yine Afrika’da bir çalışmamız daha devam ediyor. Burada 18 milyon katarakt hastası insan var. Yani bir gözünü veya iki gözünü kaybetmiş eski bir tabirle gözüne perde inmiş 18 milyon insan var. Yine tıbbi açıdan burada imkânlar hiç yeterli değil. Doğru düzgün hastaneleri bile yok. Hatta bu konuda yine birçok sivil toplum kuruluşu gerek Türkiye’den gerekse diğer ülkelerden Afrika’ya doktor götürerek, tedavi yapılıyor. Biz inşallah oradaki bin tane kardeşimizin de görmesine vesile olacağız. Bu kampanyamızın sloganı görürseniz, görecekler… Siz görürseniz, onlarda görecek.

Yine Afrika’da çamurlu sudan ve dengesiz beslenmeden dolayı katarakt ile alakalı bu sıkıntıya da inşallah biz parmak basmış olacağız. Bir katarakt ameliyatının maliyeti 200 TL. Bir su kuyusunun maliyeti ise 4 bin Dolar. Bu konularda yardımda bulunmak isteyen kardeşlerimiz bizlerle irtibata geçebilirler. Bu konuda tüm Sivas halkının desteklerini bekliyoruz. Yardımda bulunmak isteyen kardeşlerimiz 0554 537 24 55 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirler.’

Sivas Ravza Derneği’ni 2012 yılında Sivaslı iş adamları olarak kurduklarını belirten Ağbektaş, ‘Dernek Başkanı Abdullah Ağbektaş olarak benim. Başkan Yardımcımız Marka Marketler Yönetim Kurulu Başkanı Halis Kaplan, Yine derneğimizin yönetim kurulunda Fimar Mermer’den Ahmet Emmioğlu, Belediye Başkan vekilimiz Erdal Karaca, Ümit Şarküteri’den Ümit Emeç ve Ahmet Kaçmaz var’ dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Prof. Dr. Buyruk Rektör Yardımcısı Oldu

2015-04-03 00:23 - Gündem

İletişim Ustalığı Eğitimi Verilecek

2015-03-27 17:12 - Gündem

KARAKAYA VE FİLİZ´DEN BÜYÜK BAŞARI

2015-04-01 16:49 - Gündem

Belediye U17 Takımı İddialı

2015-04-01 16:44 - Gündem

Ravza Derneği´nden Afrika´ya 100 Su Kuyusu

2015-04-03 00:26 - Gündem

İSTEKLERİ UMRE´YE GİTMEK VE ERDOĞAN´I GÖREBİLMEK

2015-04-03 00:26 - Gündem

Final Maçlarına Vize Aldılar

2015-04-02 15:53 - Gündem

?Ormansız Yurt, Vatan Değildir?

2015-04-01 16:51 - Gündem

Tekvandoculardan Bir Altın İki Gümüş Madalya

2015-03-31 19:23 - Gündem

Ümit Kurt, Milli Takım Kadrosuna Çağrıldı

2015-03-30 16:20 - Gündem

İlgili Haberler

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem

Karaca'lardan Türkiye'de Bir İlk! Yerli ve Milli

15:10 - Gündem

Eczacılar Günü Kutlu Olsun

15:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta hafif ticari araç refüje çarpıp 50 metre sürüklenip devrildi: 6 yaralı

22:46 - Asayiş

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Alacak- Verecek Davasında Öldürülen Vatandaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

16:09 - Yaşam

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

1 Kişiyi Öldürdü 1'ini de Ağır Yaraladı Mahkemede Sustu!

15:54 - Asayiş