Pansiyon İşletmecilerinden Denetim İsyanı

Pansiyon İşletmecilerinden Denetim İsyanı

Gündem - 9 yıl önce



Yaklaşık 14-15 kişiyle birlikte pansiyonlara adeta baskın yapıldığını belirten işletmeciler, bu durumun gerek öğrencileri, gerekse işletme sahiplerini zor duruma düşürdüklerini ifade ettiler.

HAYRULLAH AĞKAŞ

İlimizdeki öğrenci pansiyon ve apart temsilcileri bir araya gelerek son dönemde artan sıkı denetimlerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Adeta baskın gibi yapılan denetimlerden muzdarip olduğunu belirten yurt işletmecileri bu durumdan hem pansiyonlarda kalan öğrencilerin hem de ailelerinin de tedirgin olduklarını ifade ettiler.

Pansiyon, apart ve stüdyo evlerinin işletmeleri adına açıklama yapan Seher Pansiyon’un sahibi Kenan Çağgöz, ‘Şehrimizde bulunan pansiyon, apart ve stüdyo daire işletmecileri olarak ilimize gelen öğrenci ve öğrenci ailelerine ilk Sivas’ımızı sevdirmek ve tanıtmak amacıyla bilgi vermek üzere hizmet ediyoruz’ dedi.

Çağgöz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

‘Temel amacımız öğrenciye yıl boyunca güvenli, huzurlu ve aile ortamında konaklatmak hizmetini veriyoruz. İşletmelerimiz hiçbir siyasi parti, cemaat ya da paralel yapı bağlantısı yoktur. Son aylarda pansiyon, apart ve stüdyo dairelere yapılan büyük çaplı operasyon şeklindeki denetlemeler, adeta işletmelerimizi yok etmek amaçlıdır.

Hükümetin paralel yapıya karşı vermiş olduğu haklı mücadelede hedeflerin şaştığını düşünüyoruz. Kurumlar olarak eksikliklerimiz var ise kısa zaman içerisinde tamamlamak gayretindeyiz. Ne olursa olsun ilimizi ve öğrencilerimizi seviyoruz.’

Yapılan denetimlerle ilgili konuşan ve ilimizdeki 8 pansiyon ve konaklama işletmesinin sahibi olan Gülser Vacit ise ‘Ben Sivas’ta 8 tane pansiyon ve konaklama işletmelerini temsil ediyorum. Elbette ki bazı denetimlerden geçmek zorundayız. İşletmelerimiz de bizlerle beraber konaklayan insanların hakları tabi ki aranmalı. Ya da uygun konaklama şartları sağlanıyor mu? Bunlar denetlenebilir, biz bunlara karşı değiliz. Bizim tepki gösterdiğimiz konu; denetimlerin hepsinin bir arada yapılması…’

Bu konularla ilgili olarak daha önce de denetimlere tabi tutulduklarını belirten Vacit, ‘Uygun şartları oluşturmadığımızda gerekli cezaları da aldık. Fakat bizlere toplu bir şekilde yöneltilen denetimlerde zaten ceza almadan çıkma şansımız yok gibi… Sıfır hatayla bizleri denetlemeye gayret ediyorlar ama bu da mümkün değil. Bununla alakalı olarak da 14-15 kişinin bir anda gelmesi, hem işletmecisiler olarak bizleri etkiliyor, hem de konaklayıcılarımızı çok kötü etkiliyor. Bizim isteğimiz şu; Evet, denetimler yapılsın. Nasıl konaklama şartları sağladığımız denetlensin. Ama bunlar rutin bir şekilde yapılsın, toplu olarak yapılmasın’ şeklinde konuştu.

Sivas Kılavuz Apart’ın sahibi Muzaffer Işıklar ise yaşadıkları sıkıntıları, ‘Son günlerde hükümetimiz tarafından tabi ki haklı davalarından dolayı paralel yapıya çok büyük bir operasyon var. Bunları biz de destekliyoruz ama hedefin şaştığına inanıyoruz. Çünkü Sivas’taki ortalama 100 tane pansiyon, apart ve stüdyo daire işletmecileri şuanda tedirginler. Bizlere denetimlere geldikleri zaman öğrencilerimiz çok fazla korkuya kapılıyorlar. Bize acaba siz de mi cemaatçisiniz diye soruyorlar. Diğer taraftan aileleri de bizlere tepki gösteriyor’ ifadeleriyle dile getirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas´ın Manevi Güneşi ?ŞEMS-İ SİVÂSÎ?

2015-04-16 22:02 - Gündem

Şampiyonlardan Rektöre Ziyaret

2015-04-16 21:58 - Gündem

Eski Başkan´dan Eleştirilere Cevap

2015-04-20 17:04 - Gündem

B-Fit´ten Örnek Uygulama

2015-04-18 02:29 - Gündem

Bu Yıl Da Dış Çekim Revaçta

2015-04-15 18:53 - Gündem

Sıcak Çermik´te 5 Yıldızlı Otel Yapılacak

2015-04-16 22:03 - Gündem

CÜ Masa Tenisinde 1. Oldu

2015-04-15 15:48 - Gündem

Pansiyon İşletmecilerinden Denetim İsyanı

2015-04-21 23:13 - Gündem

Belediye İle TEİAŞ Mahkemelik Oldu

2015-04-21 23:10 - Gündem

Cicinho´nun Resmini Çizdi

2015-04-18 02:25 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem

“En İyi Dere Islahı” Ödülü Verilmişti! Aksu’yu Kaderine Terk Etmeyin!

13:43 - Gündem

Özgür Özel: "Soma Davası yeniden görülmelidir"

13:34 - Gündem

Başkan Uzun Özel Öğrencilerin Sergisine Katıldı

13:11 - Gündem

Sivas'ın Hemen Yanı Başında! Gören Bir Daha Bakıyor! Bu da Dört Boynuzlu Koç!

12:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem

“En İyi Dere Islahı” Ödülü Verilmişti! Aksu’yu Kaderine Terk Etmeyin!

13:43 - Gündem

Sivaslı Esnaf Uyardı! Altında Yükseliş Devam Edecek

13:25 - Ekonomi

Başkan Uzun Özel Öğrencilerin Sergisine Katıldı

13:11 - Gündem

Esnaf çocuklarına indirim müjdesi

12:59 - Ekonomi