?Sadık Ağabey Konuşur, Biz Yaparız?

?Sadık Ağabey Konuşur, Biz Yaparız?

Gündem - 9 yıl önce



Güller’e cevap veren Toraman ise, CHP Grup Başkanvekili Güller’in ömrü boyunca son 13 yılda aldığı hizmetleri görmediğini belirterek, ‘Partimizin seçim sloganı; ‘Herkes konuşur, AK Parti yapar’, Sadık ağabey konuşur, biz yaparız’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantıları başladı. Sedat Özata Başkanlığında yapılan ilk oturumda birçok madde görüşülerek karara bağlandı.

Nisan ayı karar özetlerinin okunmasıyla başlayan Mayıs ayının ilk oturumunda gündem dışı görüşmelerde meclis üyeleri arasında gergin anlar yaşandı.

Gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Sadık Güller, Sivas’ın giderek küçüldüğünü ve 21 yüzyılda ilimizde hala elektriği olmayan mezraların olduğunu belirtti. Konuşması sırasında AK Parti İl Genel Meclis üyelerinden büyük tepki alan Güller, söylediklerini ispatlayabileceğini, aksi halde AK Parti meclis üyelerinin istifa etmelerini istedi.

1 Mayıs’ta yaşananlara da değinen CHP Grup Başkanvekili Güller, ‘1 Mayıs nedeniyle tüm dünyada çalışan emekçilerin ve işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs’ını kutluyorum. Yalnız burada 1 Mayıs’ı kutlarken, hükümetimiz tarafından Taksimde veya Türkiye’de 1 Mayıs’ın kutlanmasını yasal olarak kanun haline getirdiler, bizlerde teşekkür ettik. Aka ne hikmetse 2 sene kutlandı. Daha sonra 1 Mayıs’ta Taksim meydanını kendilerine göre gösteri ve yürüyüş alanı olduğundan dolayı kapattılar. Şimdi kutlanırken, olaylar çıkmadı, bizde yine teşekkür ettik. Ama taksim meydanı Noel Bayramı dedikleri gün açık oluyor. Her ne hikmetle emekçilere kapalı oluyor’ dedi.

Güller konuşmasında şunları kaydetti:

‘Nisan ayında burada bir İl Genel Meclisi üyemiz çıktı, Sivas ile ilgili siyaset damgasını vurarak, bir şeyler anlattı. Biz 13 yıldır iktidardayız. Bunları, bunları yaptık, bunları bunları da yapacağız. Sivas eğer sizin anlattığınız gibi gerçekten büyümüş olsaydı herhalde bizlerde gözlerimizle görürdük. Sivas nasıl büyür? Tarımla büyür. Ulaş’ta bir TİGEM çiftliği var. Buradan iki sene önce giden damızlık düveler hala Eskişehir’de bekletiliyor. Aynı zamanda TİGEM’den Diyarbakır’a damızlık koçlar götürüldü. Şimdi Sivas’ın büyümesine bakıyoruz. TÜİK’in raporlarına göre Sivas’taki göç gün durmuyor ki devam ediyor. Hayvancılık bitmiş, tarım bitmiş. 21 tane Belde Belediyesi kapatılmış. Sivas küçülmüş. Kabul ediyorsunuz, kapatıyorsunuz. Bende isterim ki Sivas’ta iktidarıyla, muhalefetiyle 6 tane Milletvekili olsun, 10 tane Milletvekili olsun. Kim bizin ilçelerimize, köylerimize, mezralarımıza bir metre asfalt yapıyorsa, biz ondan Allah razı olsun diyoruz. Bunu hiç çekinmeden söylüyoruz. Hala bugün 21. Yüzyılda mezralarımızda elektrik yoksa bunları da söylemek bizim hakkımızdır. Bu meclisi basınımızla birlikte elektriği olmayan mezralarımıza götüreceğim. Eğer ben ispat edemezsem, siz de noter huzurunda istifa edeceksiniz. Divriği’de Çamurlu’nun Candar mezrası… Size kendi cümlenizle cevap vereceğim. Şuan ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, geçmiş dönemlerde şunu söyledi. ‘Bir tane canlı da olsa, istekleri doğrultusunda biz hizmet için buradayız.’ Biz yeri geldiğinde yapılan çalışmalar için teşekkür de ediyoruz. Kusura bakmayın siz kendi eksikliklerinizi tamamlamak için değil, muhalefet için konuşuyorsunuz.’

‘SADIK ABİ KONUŞUR

BİZ YAPARIZ’

CHP Grup Başkanvekili Güller’e cevap veren AK Parti İl Genel Meclis üyesi Murat Toraman, ise ‘Partimizin seçim sloganı; ‘Herkes konuşur, AK Parti yapar’, Sadık abi konuşur, biz yaparız’ dedi.

Konuşmasında Güller’e cevap veren Toraman şunları kaydetti:

‘Geçtiğimiz ay konuşmamda Sadık abinin bahsettiği ve bahsetmediği birçok konu hakkında bir görüşlerimi ifade etmiştim. Yaptığım konuşmanın özünde Sivas’a yapılanlardan ziyade bizim milletvekili adaylarımız vardı. Muhalefet partilerimizin tamamının milletvekili adaylarımızla ilgili olarak kendi adaylarını bırakıp, bizim adaylarımızla ilgili konuşmalar yapıyorlardı. Hala da devam ediyor. Çünkü kendilerinin anlatacakları çok fazla bir şey olmadığı için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da bizim Milletvekili adaylarımıza ve bizim yaptıklarımızla uğraşmaya devam edecekler.’

Güller’in ömrü boyunca son 13 yılda aldığı hizmetleri görmediğini kaydeden Toraman, ‘Partimizin seçim sloganı; ‘Herkes konuşur, AK Parti yapar’, Sadık abi konuşur, biz yaparız.’ Bizim bugüne kadar ortaya koyduklarımızı hep beraber müşahede ediyorsunuz. Giden kurumlardan bahsediliyor. Grup Başkanvekilimiz bunları çok güzel ifade ettiler. Bizim gelen onlarca kurumumuz ve hizmetimiz var. Sadık abinin yaşı çok müsait. Bizim 13 yıllık hükümet sürecimizde gördüklerini yaşı zannedersem 60 civarında. Sadık abim 47 senedir bu hizmetleri görmedi. 47 senedir bu hizmetleri almadı. Son 13 yılda aldıklarıyla gerideki 47 yılda aldıklarını karşılaştırırsa benim buradaki konuştuklarımın altının dolu olduğunu görecektir. Biz geçen ay 153 köyümüzü ziyaret ettik ve elektriği olmayan bir köy görmedik. Ama eğer var ise sadık abiyle birlikte gider bakarız’ şeklinde konuştu.

3 MAYIS’I 77 MİLYONUN

KUTLAMASI GEREKİR

Gündem dışında söz alan Büyük Birlik Partisi İl Genel Meclis üyesi Aytekin Kulmaç ise 3 Mayıs Türkçülük Bayramı’nı Türkiye’de yaşayan 77 Milyon insanın kutlaması gerektiğini belirterek, bu kutlamaların sadece iki siyasi kuruluş tarafından yapıldığını belirtti.

Kulmaç konuşmasında şunları kaydetti:

‘Türkiye’de her gün bir günü kutluyoruz, her hafta bir haftayı kutluyoruz. 1 Mayıs Türkiye’de çalışan işçilerimizin emekçilerimizin günüdür. Ancak ne hikmetse 1 Mayıs’ın bir hak arama günü özgürlük haklarının giderilme günü veya bunların dile getirilme günü olması gerekirken, ülkemizde yaşamış olduğumuz çok acı gerçekleş sonucunda maksadından çıkarılmış, başka yerlere doğru taşınmaya başlamış. Önemli olan maksadın hâsıl olmasıdır, önemli olan üzümü yemektir. Bu vesileyle 1 Mayıs İşçi Bayramını tebrik ediyorum. Umut ediyorduk ki elbette ki herkes en demokratik hakkını en güzel şekilde kullansın. Ama bunu bir bayram şeklinde kullansın. 71 yıldır 3 Mayıs’ta Türkçüler Bayramı olarak kutlanan gün nedeniyle tüm Türklerin Türkçüler Bayramı’nı da kutlamamız gerekiyor. Bugüne kadar bakıyorum. Ne hikmetse 77 Milyon Türk insanının ağzından bir güne bir gün iki siyasi kuruluşun dışında böyle bir kutlamayı duymadık. Gönlümüz arzu ediyor ki 77 Milyon Türk o gün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin adını taşıyan Türk kimliğini kutlaması gerekir diye düşünüyorum. Kimliğinden, kişiliğinden asla rahatsızlık duymayan bir milletiz çok şükür. Dünyaya dünden bugüne kadar nizam götürmeye çalışan bir millet olduk. O milletinde bir ferdi olmanın gururu ve şerefiyle bugün yaşıyoruz.’

Haftanın Öne Çıkanları

Yorgan Yıkamanın Püf Noktaları

2015-04-28 18:07 - Gündem

Kuyumculara Pazar Tatili

2015-05-02 15:00 - Gündem

TEİAŞ´tan Sivas´a 18 Milyon TL´lik Yatırım

2015-05-02 15:02 - Gündem

Tarihi Camilerde Restorasyon Başladı

2015-05-02 15:03 - Gündem

Yalçın´ın "Üç büyükler"e Karşı Şansı Tutmuyor

2015-05-01 16:00 - Gündem

Sergen Yalçın PFDK´da!

2015-05-02 14:30 - Gündem

GÜREŞÇİLERDEN BİR BAŞARI DAHA

2015-04-28 17:51 - Gündem

Sürücü Sertifikaları İçin Son 1 Ay

2015-04-29 17:58 - Gündem

?Farklılıkları Zenginlik Olarak Bilmemiz Lazım?

2015-05-01 16:02 - Gündem

Kan İle Temastan Kaçının

2015-04-29 17:59 - Gündem

İlgili Haberler

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem

Karaca'lardan Türkiye'de Bir İlk! Yerli ve Milli

15:10 - Gündem

Eczacılar Günü Kutlu Olsun

15:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta hafif ticari araç refüje çarpıp 50 metre sürüklenip devrildi: 6 yaralı

22:46 - Asayiş

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Alacak- Verecek Davasında Öldürülen Vatandaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

16:09 - Yaşam

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

1 Kişiyi Öldürdü 1'ini de Ağır Yaraladı Mahkemede Sustu!

15:54 - Asayiş