Kuyumculara Pazar Tatili

Kuyumculara Pazar Tatili

Gündem - 9 yıl önce



İlk olarak kuyumcular arasında standart tarife getireceklerini ifade eden Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği İkinci Başkanı Mustafa İrfanoğlu, daha sonra kuyumcuların Pazar günleri tatil edilmesi için gerekli görüşmelerin yapıldığı ifade etti. İrfanoğlu, ‘Kuyumculuk mesleği ağır bir meslek ve bunu hafife indirgemeyeceğiz ve kurumsallaşacağız’ dedi.

SERCAN ÇETİNEL

Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneğinde yönetimin değişmesi ile Sivas’ta faaliyet gösteren kuyumcu esnaflarında hareketlenme başladı. Almış oldukları kararlarla ve faaliyete geçirmek istedikleri yeni uygulamalar ile hemen hemen tüm kuyumcu esnafın desteğini şimdiden almayı başaran Sivas Sarraf ve Kuyumcular Dernek yönetimi hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor.

İlk planlanan çalışmanın tüm kuyumcularda standart fiyat tarifesini getirmek olduğu ifade eden Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği İkinci Başkanı Mustafa İrfanoğlu, daha sonra Pazar günlerin kuyumcu esnafların tatil günü olması için gerekli çalışmalar yapılacağını ifade etti.

Sarraf ve Kuyumcular Derneği olarak Sivas’ta faaliyet gösteren kuyumcu esnafların tüm üye formlarının tazelediklerini ifade eden İrfanoğlu, ‘Özellikle eski esnaflar olmak üzere tüm kuyumcu esnafın üyeliklerini yeniliyoruz. Eski bir esnafın bundan 15 sene önce yapılmış bir üyelik formları var. 15 sene önce bu kişinin telefon numarasına varana kadar her şey değişiklik gösterebilir. Şimdi bunları yenileyerek yeni üye kimlik kartları çıkartıyoruz. Yani mesleğimiz ağır bir meslek bunu hafife indirgemeyeceğiz, kurumsallaşacağız’ dedi.

Sarraf ve Kuyumcular Derneğinin yönetimini almalarında meslektaşlarının vermiş olduğu desteklerden dolayı mutlu olduklarını ifade eden İrfanoğlu, ‘Meslektaşlarımızın bize vermiş olduğu desteği inşallah boşa çıkartmayacağız. Yönetim olarak almış olduğumu belirli kararlarımız var ve faaliyetlerimi var. Bunları zamanla uygulamaya başlayacağız’ şeklinde konuştu.

ALTINA STANDART FİYAT

Dernek ikinci Başkanı İrfanoğlu, ‘Bizim yönetime geldikten sonra olmazsa olma dediğimiz ilk uygulamamız fiyat belirleme olacak. Vatandaşlarımız bir kuyumcu esnafına girdiğinde aldığı fiyat ne ise diğer girmiş olduğu kuyumcu esnafında da aynı fiyatın olmasını istiyoruz. İlk hedefimiz fiyatlar yani’ dedi.

PAZAR GÜNLERİ TATİL

Kuyumcu esnafın en mağdur olduğu durumlardan bir tanesinin tatil günlerinin olmadığını ifade eden İrfanoğlu şunları kaydetti:

‘Kuyumcu esnaflarımız en çok sıkıntılarının olduğu bir durum ise Pazar günlerinin faaliyet gösterilmesi. Biz bu konuyu vali beye, emniyet müdürüne görüşerek onlara bağlantılı olarak bu durumu izah ettik. Tabi bu belediye ile alakalı. Pazar günleri için meslektaşlarımızda duyarlı olacak inşallah ve dükkân açtırmayacağız kesinlikle. Bunlara ekstradan da yaz ve kış saati uygulamaları yapmak istiyoruz dernek olarak. Kuyumcu esnafın bir ağırlığı olsun. Yazı açma kapama ve kışın açma kapama saatleri belli olacak. Bizim mesleğimiz basit bir meslek değil. Ayrı zamanda vatandaşlarımız altın almak için artık Pazar günü yerine cumartesi gününü tercih etmelerini daha uygun olur.’

KUYUMCULARA MESAİ SAATİ

Kuyumcu esnafların mesai saatleri ile ilgili uygulamak istedikleri zaman dilimlerine de değinen İrfanoğlu, ‘Yaz aylarında sabah 08.00 ile 20.00 arası olarak düşünüyoruz. Kışın biraz daha bunu öne almayı planlıyoruz. Kış ayları günleri birazda kısa olduğu için böyle bir düşünce içerisindeyiz’ dedi.

KUYUMCU ESNAFLARDAN TAM DESTEK

Yönetime geleli kısa bir süreç içerisinde yapmayı planladıkları bu uygulamalar ile kuyumcu esnaflarında tam destek aldıklarını ifade eden İrfanoğlu, ‘Mesai saatleri konusunda kuyumcu arkadaşlarımızın tam desteğini alıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir toplantımız vardı. Tüm arkadaşlarımız bu uygulamaya olumlu bakıyor’ dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Yorgan Yıkamanın Püf Noktaları

2015-04-28 18:07 - Gündem

Kuyumculara Pazar Tatili

2015-05-02 15:00 - Gündem

Sivas´ta Dereceye Giren Gençler Ödüllendirildi

2015-04-27 18:00 - Gündem

Yalçın´ın "Üç büyükler"e Karşı Şansı Tutmuyor

2015-05-01 16:00 - Gündem

Sergen Yalçın PFDK´da!

2015-05-02 14:30 - Gündem

Sürücü Sertifikaları İçin Son 1 Ay

2015-04-29 17:58 - Gündem

GÜREŞÇİLERDEN BİR BAŞARI DAHA

2015-04-28 17:51 - Gündem

?Ulaşım Projeleri Son Sürat İlerliyor?

2015-04-25 23:26 - Gündem

?Farklılıkları Zenginlik Olarak Bilmemiz Lazım?

2015-05-01 16:02 - Gündem

YENİ ÜNİVERSİTE NEREYE YAPILACAK?

2015-04-27 18:02 - Gündem

İlgili Haberler

Proje okullarına öğretmen atama sonuçları açıklandı

11:49 - Gündem

Sivas'ta Çiftçilerin Talebi Dinlendi, Arazi Yolları Düzeltiliyor

11:33 - Gündem

4 Köpeği Telef Etmişti... HAYTAP Sivaslı Baba Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

11:17 - Gündem

Sivas'ta Siyasi Parti Temsilcileri Ortak Bildiri Yayınladı!

10:43 - Gündem

Sivas’ta kariyer fuarı düzenlendi

09:56 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta İki Araç Çarpıştı: 2 Kişi Yaralandı

11:44 - Asayiş

Sivas'ta Çiftçilerin Talebi Dinlendi, Arazi Yolları Düzeltiliyor

11:33 - Gündem

4 Köpeği Telef Etmişti... HAYTAP Sivaslı Baba Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

11:17 - Gündem

Çocuklara Adanmış Bir Ömür... 60 Yıldır Engelli Çocuklarına Bakıyor!

11:05 - Yaşam

Sivaslı Gençlerden Önemli Başarı! Bölge Birincisi Oldular!

11:00 - Yaşam