?Ulaşım Projeleri Son Sürat İlerliyor?

?Ulaşım Projeleri Son Sürat İlerliyor?

Gündem - 9 yıl önce



Sivas Valiliği’ni ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, ‘Sivas’ta ulaştırma yatırımlarından önemli ölçüde faydalanmış illerimizden bir tanesi… Çok sayıda projemiz. Hızlı demiryolu hattında bir güzergâh değişikliği var. Bu konuda Demiryolları ve Belediye ile birlikte çalışmalarımız sürüyor. Onu en kısa sürede tamamlayıp, inşallah çalışmalara hızlı bir şekilde başlatmak istiyoruz. Sivas ile ilgili birçok projemiz var ve hepsini takip ediyoruz. İnşallah en kısa sürede planladığımızdan da daha önce tamamlamak için çalışıyoruz’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ / SERCAN ÇETİNEL

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Feridun Bilgin, Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi’ni ziyaret etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yapacağı miting nedeniyle ilimize gelen Ulaştırma Bakanı hemşerimiz Feridun Bilgin ilk olarak Sivas Valiliği’ni ziyaret etti. Bakan Bilgin’i, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Âlim Barut ve diğer il protokolü karşıladı.

Bakan Bilgin, Şeref Defterini de imzalamasının ardından Sivas Valisi Âlim Barut, Sivas genelindeki ulaşım konularıyla ilgili Bilgin’i bilgilendirdi.

Sonrasında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, ‘Bugün memleketimde bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bakanlık görevini üstleneli 1,5 aylık bir süre oldu. Bugün Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun Sivas’ı ziyaret sebebiyle kendilerine eşlik etmek üzere aranızda bulunuyorum. Bu arada Bakanlığımıza bağlı birimlerle de bir toplantı yapma fırsatımız olacak.

Sivas ile ilgili projelerin son sürat yapıldığını belirten Bakan Feridun Bilgin, ‘Sivas’ta ulaştırma yatırımlarından önemli ölçüde faydalanmış illerimizden bir tanesi… Bu anlamda geçmiş dönemde de hizmet etmiş arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çok sayıda projemiz var ama hızlı demiryolu hattında bir güzergâh değişikliği var. Bu konuda Demiryolları ve Belediye ile birlikte çalışmalarımız sürüyor. Onu en kısa sürede tamamlayıp, inşallah çalışmalara hızlı bir şekilde başlatmak istiyoruz. Sivas – Malatya yolundaki çalışmalar devam ediyor. Doğanşar - Altınyayla, Şarkışla - Kangal yolları ile Çetinkaya – Divriği yolu dahil olmak üzere bütün yollarımızda çalışmalarımız sürüyor. Sivas ile ilgili birçok projemiz var ve hepsini takip ediyoruz. İnşallah en kısa sürede planladığımızdan da daha önce tamamlamak için çalışıyoruz’ şeklinde konuştu.

Sonrasında söz alan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise bu zamana kadar ulaştırma konusunda ilimize yapılan hizmetlerden ötürü teşekkür etti.

Diğer illere de bakıldığında ulaşım bakımından en çok hizmeti alan illerden bir tanesinin Sivas olduğunu belirten Bakan Yılmaz, ‘Bölünmüş yolun kilometresi Sivas’ta ne kadar uzunlukta? Bir rakam söyleyin. Söylediğiniz o rakamdan iki kat daha fazla yol yapılmıştır. Genelde biz şimdiye kadar hep Karayolları 16. Bölge Müdürlüğünün yaptığı bölünmüş yol rakamını alarak konuştuk. Ama Gürün – Malatya arası Kayseri’ye bağlı. Orayı da eklersek şuanda bölünmüş yol bakımından Türkiye’de en fazla bölünmüş yol hizmetini alan iller arasında birinci veya ikinci sıradadır denilebilir. 800 kilometrenin üzerinde bir bölünmüş yolumuz var. Bölünmüş yol, akaryakıttan tasarruf demek, zamandan tasarruf demek, insanlarımızın emniyetli ve güvenli bir şekilde ulaşımını sağlaması demektir. Bu bakımdan şimdiye kadarki çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. Hızlı Tren yapılıyor. Allah nasip ederse önümüzdeki dönem içerisinde hayata geçecek’ ifadelerini kullandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve diğer protokol daha sonra ise Sivas Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada da Belediye Başkanı Sami Aydın ile yürütülen çalışmalarla ilgili fikir alış verişinde bulunan Bakan Feridun Bilgin, sonrasında ise TÜDEMSAŞ’ı ziyaret etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Süt Toplama Araçları Hizmete Başladı

2015-04-25 00:35 - Gündem

Eski Başkan´dan Eleştirilere Cevap

2015-04-20 17:04 - Gündem

?Ulaşım Projeleri Son Sürat İlerliyor?

2015-04-25 23:26 - Gündem

Anaokulu Öğrencilerinin 23 Nisan Heyecanı

2015-04-24 00:33 - Gündem

Deniz Yıldızları Helva Dağıttı

2015-04-25 00:37 - Gündem

Kaleci Ertuğrul Baba Oldu

2015-04-24 00:27 - Gündem

23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

2015-04-24 00:34 - Gündem

Pansiyon İşletmecilerinden Denetim İsyanı

2015-04-21 23:13 - Gündem

Belediye İle TEİAŞ Mahkemelik Oldu

2015-04-21 23:10 - Gündem

İLK İŞİMİZ 2. DEVLET ÜNİVERSİTESİ

2015-04-25 23:23 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 15 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Türkiye "cep"ten konuşmada Avrupa'nın zirvesini bırakmıyor

16:30 - Gündem

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Sayısı Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivas’ta Üniversite Öğrencileri Okulu Bırakıp Bu İşe Yöneliyor

16:09 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti? 15 Mayıs 2024

16:36 - Yaşam

Mustafa Destici: Sivas'ın Sahibi Var!

16:21 - Politika

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Sayısı Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Tanrıverdi" Açıklaması

12:14 - Politika